Happy Wheel

Happy Wheel

keskiviikko 8. syyskuuta 2010

Joogaa ja visioita tulevasta

Tva meva! Joogatunti meni yli odotusten. Itse asiassa osallistujia oli noin 15, sillä osa oli koulutuksessa ja lisäksi meillä oli opettajienkokous, eli opiskelijat eivät jääneet hengailemaan kahdeksi tunniksi. Mutta tuo ryhmäkoko oli oikein passeli. Ja ensimmäistä kertaa tunti meni just niin kuin olin sen suunnitellut! Eihän se sinänsä ole mikään arvo, vaan toki tuntia tuleekin muokata tilanteen mukaan ja elää hetkessä. Mutta toisaalta oli kivata huomata edistymiseni sen suhteen, että alan hahmottaa paremmin, mitä tunnin aikana ehtii tehdä ja kuinka paljon aikaa tarvitaan eri asioille. Kaiken kaikkiaan aloituskerrasta jäi positiivinen fiilis. Toivottavasti myös osallistujille. Ainakin palautteesta voisi näin päätellä. Todellisen "puraisun" intensiivisyyden näkee sitten ensi kerralla eli kun selviää, kuinka moni on paikalla myös ensi keskiviikkona. :)

Tänään otin askeleen kohti hieman uusia polkuja. Eilen nimittäin työpaikalla keskusteltiin Hesarissa ilmestyneestä jutusta yksityisestä tukiopetuspalvelusta. Mulle ei tule Hesaria, joten en tiedä, onko kyse samasta firmasta. Mutta googlettamalla löytyi TutorHouse. Mielenkiinnosta lähetin sinne työhakemuksen. Olen toiminut pariinkin otteeseen yksityisopettajana. Se on todella antoisaa. Siinä todellakin saa muodostettua henkilökohtaisen suhteen lapseen tai nuoreen, ja vain taivas on rajana opetusmenetelmille. Ja mikä parasta: ei projekteja, byrokratiaa, kokouksia tai rajoittavia opetussuunnitelmia. Sen sijaan opetuksen voi räätälöidä juuri kyseiselle opiskelijalle sopivaksi. Ja mikä parasta: opetuksen voi antaa opettajan tai oppilaan kotona eli poissa kankeista luokkahuoneista. Itse ainakin työskentelen paremmin milteipä missä tahansa muualla kuin pöydän ääressä: sängyssä, sohvalla, matolla, saunan lauteilla, puutarhassa (parasta!), rannalla tai vaikka puussa. Lapsena tein läksyt usein jopa lämpimällä kylppärin lattialla tai saunan lauteiden alla kissojen piilopaikassa. Niinpä ymmärrän mainiosti lapsia ja nuoria, jotka ahdistuvat kankealla tuolilla.

No mutta katsotaan, mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Ainakin olen kylvänyt taas yhden siemenen vapaampaa ja innostavampaa tulevaisuutta silmällä pitäen! :)

3 kommenttia:

 1. Kiva että tunti meni hyvin! Minä tein pienenä läksyjä puussa. Mulla oli iltapäivähoitaja, joka tuli koulun jälkeen mua kattoon ja se istu alhaalla kivellä ja minä puussa kirjojen kanssa! :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos kannustuksesta! Tuosta puussa hengailusta tulee mieleen se piirretty lastenohjelma. Mikä se tyyppi oli, joka aina makoili puussa? Oliko se Kalle tai jotain - olisiko ollut ruotsiksi Alfons... Vitsi, pitääkin kattoa löytyisikö Youtubesta. ;)

  VastaaPoista
 3. He he. Meni vähän puurot ja vellit äskeisessä kommentissa sekaisin. Sekoitin kaksi eri piirrettyä. No, aikaa on mennyt 30 vuotta, että ihan kaikkea ei voi muistaa. :)

  Ja löytyihän se Kalle Youtubesta. http://www.youtube.com/watch?v=baB8oBAoqcg

  VastaaPoista

Ihanaa, että jätät kommentin! Pidäthän kommenttisi sävyn rakentavana ja kaikkia kunnioittavana. Erilaiset mielipiteet ja rakentava kritiikkikin ovat tervetulleita, niistä voi aina oppia uutta. Toivon kuitenkin, että blogin sävy säilyy positiivisena. Kiitos! =D