Happy Wheel

Happy Wheel

torstai 2. syyskuuta 2010

Ehkä paras viherpirtelö ikinä! :D

Vatsavaivat jatkuvat edelleen, joten piti kehitellä jotain vatsaa hellivää. Chiansiemenet muodostavat nesteeseen päästyään hyytelöä, joka hellii vatsaa ja suolistoa. Siispä chiansiemenviherpirtelöä kehiin! Ja tälläinen syntyi lonkalta aineksia tehosekoittimeen heittelemällä:

2 rkl chiansiemeniä
pH-tasapainotettua vettä
muutama mulberry
kourallinen goji-marjoja
1 tl chlorella-jauhetta
1 tl macaa
30 ml oliiviöljyä
muutama rkl pakastemustaviinimarjoja
muutama rkl pakastevadelmia
pari kourallista salaattimixiä
lucumaa makeutukseen

Ja a vot! Taitaa olla paras tekemäni viherpirtelö ikinä! Vatsan hoitaminen onkin helppoa - ainakin foodeilla! :D

Uusi keksintö viherpirtelöissä on öljyn lisääminen niihin. Viime lauantaina Ihminen kokonaisuutena -valmennuspäivässä Jaakko Halmetoja neuvoi tämän vinkin. Nyt lisäsin pirtelööni öljyä oikein kunnon tujauksen, sillä pH-tasapainon tasoittamiseksi Robert Young suosittelee nauttimaan kylmäpuristettuja öljyjä 60-90 ml/ päivä. Koska öljyt auttavat kehoa puhdistumaan myrkyistä, reilulla öljylorauksella oli siis paikkansa tässä masupirtelössä. Pirtelö on mielettömän hyvää. Nyt jään vain mielenkiinnolla odottamaan tekeekö se hyvää myös vatsalle. :)

3 kommenttia:

 1. Kyl varmaan tekee hyvää. Mulla on ollu tapana silloin tällöin lorauttaa Neitsytkookosöljyä pirtelöihin. Pitääkin ostaa chlorellaa kun mun spirulina loppuu ja jes mustatviinimarjat yleensä pelastaa pieleen menneenkin pirtelön! :)

  VastaaPoista
 2. Eikö ihan kotimaisista pellavansiemenistä tehty 'lima' ajaisi saman asian? Saisi luomunakin, jolloin voisi varmistua ettei ole mitään jäämiä... Toki ylikäyttöä pitää välttää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anonyymi, kyllä varmastikin. Nykyään tosin en käytä juurikaan chiansiemeniä enkä pellavansiemeniä. Joidenkin näkemysten mukaan molemmat ovat hyväksi suolistolle sisältäessään mm. kuitua ja omega3-rasvahappoja. Toisten näkemysten mukaan taas ne sisältävät paljon antiravinteita ja voivat itse asiassa vahingoittaa suolistoa. Kun en tiedä varmuudella, miten asia on, käytän niitä hyvin harvoin. Suoliston kunto kun taas on ratkaisevan tärkeää kilpirauhasen hyvälle toiminnalle.

   Poista

Ihanaa, että jätät kommentin! Pidäthän kommenttisi sävyn rakentavana ja kaikkia kunnioittavana. Erilaiset mielipiteet ja rakentava kritiikkikin ovat tervetulleita, niistä voi aina oppia uutta. Toivon kuitenkin, että blogin sävy säilyy positiivisena. Kiitos! =D