Happy Wheel

Happy Wheel

perjantai 9. heinäkuuta 2010

Wake up, it's a beautiful morning!


Tästä se lähtee. Polkuni kohti puhtaampaa, luonnollisempaa ja eheämpää elämää. Toivottavasti ja uskoakseni myös onnellisempaa. Täytin juuri 36 v viime sunnuntaina. Olen päättänyt, että tästä vuodesta tulee tähänastisen elämäni paras! Perustin tämän bloginkin tätä tavoitetta tukemaan ja tallentamaan edistysaskeleet.

Tavoitteeni:
 • Laihtua 10 kiloa
 • Löytää liikkumisen ilo ja luonnollisuus
 • Löytää ja vapauttaa luovuus
 • Oppia olemaan läsnä hetkessä
 • Saada uusia samanhenkisiä ystäviä
 • Löytää lapsenomainen innostus ja ilo
 • Muuttaa ruokavaliota puhtaammaksi ja raaemmaksi
 • Kokeilla uusia asioita ainakin joka viikko, mielellään useamminkin
 • Löytää oma polkuni/ tehtäväni ja työnilo
 • Löytää aito ja täysi minä
Aika isoja tavoitteita, toisaalta taas aika luonnollisia. Uskon, että hyvä olo ja rento fiilis on luonnollinen olotila, jossa voimme vapauttaa koko potentiaalimme. Vaikka olen harrastanut joogaa jo useamman vuoden ja perehtynyt jonkin verran henkisyyteen (henkisen kirjallisuuden ahmiminen on suosikkiharrastukseni), jotain tuntuu silti puuttuvan. Nytpä sitten otan taas uusia askeleita polullani. Välillä tuntuu, että kierrän kehää ja menen siksakkia. Mutta ehkäpä polkuni kuuluu mennä niin. Nyt tuntuu, että olen valmis nousemaan uudelle tasolle. Välineinäni elämänmuutoksen tekemiseen ovat seuraavat:

 • Pyrkimys kohti luomumpaa ja puhtaampaa, elävää ja raakaa ruokaa
 • Säännöllinen meditointi
 • Positiivinen ajattelu
 • Yhteys muihin samanhenkisiin ihmisiin
 • Blogin pitäminen
 • Ilo ja hauskuus
 • Kokeilen jotain uutta ainakin viikoittain, mielellään useamminkin
Jotain positiivisia muutoksia olen tehnyt jo nyt. Kahvinkeittimeni meni rikki jonkin aikaa sitten. Kun en onnistunut saamaan sitä toimivaksi putsauksesta ja kalkinpoistosta huolimatta, luovuin siitä kokonaan. Ostin tilalle mutterimallisen espressopannun. En ole vielä valmis luopumaan kahvista, mutta tämä on edistysaskel oikeaan suuntaan. Kahvinjuontini on vähentynyt huomattavasti, ja nyt nautin kupillisesta tietoisesti.

Toinen muutos on se, että hankin jo toukokuussa Heidi Kuusiston e-kirjan Uusi päivä. Olen myös seurannut hänen blogiaan http://quinoaa.blogspot.com. Pari päivää sitten olin Heidin järjestämässä ihanassa raw food -illassa. Ruoka oli tosi maukasta, ja sitä oli vähintäänkin riittävästi. ;) Vaikka olen käynyt usein syömässä Helsingin Hakaniemessä sijaitsevassa ihanassa elävän ja raa'an ravinnon Silvoplee-ravintolassa, olen aina ajatellut, että raa'an ruoan valmistus itse on tosi työlästä ja aikaavievää. Onneksi Heidi ja Mirva karistivat nämä ennakkoluulot mielestäni. Lisäksi illan aikana kuulin muiden kurssilaisten mielenkiintoisia kokemuksia ja oivalluksia. Ihan parasta! :D Lisää näitä!

Kolmas muutos on lähes päivittäinen vihersmoothie, jonka opin Heidin kirjasta. Ideana on siis saada lehtivihreää. Ajatella, että ihminenkin tarvitsee lehtivihreää! Näin kaukana sitä loppujen lopuksi on luonnosta. Eläimet osaavat luonnostaan etsiä lehtivihreää, kuten ruohoa. Toinen kissoistani rakastaa myös kurkkua, se on kertakaikkiaan sen mielestä parasta. Sillä on huomattava kurkkuaddiktio, helposti menee jopa kokonainen kurkku. Kyse ei ole vain suolen puhdistamisesta karvoista, sillä kissat saavat myös anti-hairball kuivanappuloita. Toinenkin kissa syö nappuloiden lisäksi ruohoa ja etenkin ohranversoja. Kun kerran niinkin pieni otus kuin kissa tuntuu tarvitsevan melkoisesti lehtivihreää, miksei sitten huomattavasti kookkaampi ihminen. Muistaakseni sinivalaskin elelee planktonilla... ;)

Itse asiassa polkuni tähän pisteeseen on ollut pitkä. Ryhdyin 18-vuotispäivänäni kasvissyöjäksi (meillä oli kotona aika tiukat säännöt, mutta tultuani täysi-ikäiseksi sain tehdä omat valintani), ja vegenä menikin kymmenisen vuotta. Sitten aloin lisätä kalaa ja välillä eettisesti tuotettua lihaa (lähinnä lammasta, hirveä ja poroa). Lopulta päädyin sekasyöjäksi, mutta pyrin aina syömään mahdollisimman eettisesti. Parin viime vuoden aikana olen tullut tietoiseksi elintarvikkeiden väri- ja lisäaineiden runsaudenpulasta. Tästä jossain määrin järkyttyneenä olen tehnyt ostokseni mahdollisuuksien mukaan Ruohonjuuressa, Punnitse & Säästä -kaupassa sekä Eat & Joy -maatilatorilta ja suosinut luomua.

Nuorempana olin hyvin hoikka, lähes "starvin' Marvin".

Muutamia vuosia sitten sain ensin kilpirauhasen tulehduksen ja sen seurauksena ensin kilpirauhasen liikatoiminnan, joka muuttui vajaatoiminnaksi. Yht´äkkiä massaa tupsahti kehooni 15 kiloa lisää. Sitä on ollut vaikea kestää. Ennen myös liikuin paljon, mutta sekin on ykyään vaikeampaa sekä ylipainon että romahtaneen kunnon vuoksi. Viime kesänä kokeilin vähähiilihydraattista diettiä. Entisenä kasvissyöjänä se oli melko hurja veto. Ennen kaikkea kaipasin hedelmiä ja marjoja, joiden määrää piti rajoittaa voimakkaasti niiden sisältämän sokerin = hiilihydraatin vuoksi. Mutta VHH opetti silti paljon: vaaleat jauhot, pastat ja sokeri sekä peruna jäivät pois lähes tyystin. Ja lähtihän sitä painoakin pois 5 kiloa.

Nyt sitten ollaan tässä. Tavallaan siis eri vaiheeni ovat tuoneet minut tähän pisteeseen. Olen tehnyt muutoksia pikku hiljaa useamman vuoden ajan, joten hirvittävän radikaalia muutosta ei ole tulossa. Toivottavasti vaikutus terveyteen ja olemiseen on silti sitäkin voimakkaampi! :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihanaa, että jätät kommentin! Pidäthän kommenttisi sävyn rakentavana ja kaikkia kunnioittavana. Erilaiset mielipiteet ja rakentava kritiikkikin ovat tervetulleita, niistä voi aina oppia uutta. Toivon kuitenkin, että blogin sävy säilyy positiivisena. Kiitos! =D