Happy Wheel

Happy Wheel

sunnuntai 25. heinäkuuta 2010

Ylläri-pylläri



Lily Allenin biisi tiivistää tämän hetken fiilikset täydellisesti. Sain Foodit-sivustolla näpeilleni. En tajunnut, että joku voi olla todella allerginen joogalle ja nähdä sen uskontona. Lisäsin kalenteriin hyväntekeväisyysjoogapäivän varojen keräämiseksi Helsingin Eläinsuojeluyhdistykselle. Tein sellaisen mokan, että linkitin tapahtuman Etelä-Suomen tietoihin. Sain pari yllättävän kipakkaa viestiä, missä tiedot vaadittiin poistamaan ja pitämään sivusto puhtaana uskonnollisesta hömpästä. Oho!

Mitä tähän sanoisi. No, antaa Lilyn hoitaa homma kotiin: "Do you get, do you get a little kick out of being small-minded?" Jooga ei ole uskonto, eikä se ole sidoksissa mihinkään uskontoon. Sen sijaan joogan harjoittamisen myötä henkisyys yleensä kasvaa automaattisesti. Hassua vaan, että jopa Foodit-sivustolla on noin ahdasmielisiä, negatiivisia ja riidanhaluisia ihmisiä. Siitä ehkä yllätyin - no, järkytyin - eniten. Kuvittelin, että kaikki foodistit ovat avarakatseisia, positiivisia ja rakentavia. Kompastuinpa taas omaan naiiviuteeni. Oh well. No, onneksi on Lily Allen. Kyllä tää taas tästä. Poistin tapahtuman, sillä en ole siitä itse millään tavalla vastuussa enkä halua herättää pahaa verta noin hienoa tapahtumaa kohtaan. On aika ahdasmielistä tuijottaa vain omaan napaan ja hyvinvointiin. Itse ainakin haluan laajentaa hyvinvointia niin toisiin ihmisiin, eläimiin kuin luontoonkin. Minun maailmassani ihminen on osa maailmankaikkeutta siinä missä eläimetkin, ei irrallinen tai välttämättä edes ylempi. Sen sijaan on karmeaa katsella, mitä tuhoa ahdasmieliset, ahneet ja itsekkäät ihmiset saavat aikaan luonnossa ja millaisiin kärsimyksiin monet eläimet joutuvat ihmisten toimesta. Se, jos mikä ahdistaa.

Mutta lähden tästä nyt ulos kävelemään paljain jaloin tai tekemään jotain muuta piristävää ja innostavaa. Kun ihmetys tästä helpottaa, voin laulaa toista Lilyn hienoa biisiä, LDN. The sun is in the sky, oh why oh why would I wanna be anywhere else! :D

3 kommenttia:

 1. Mulle tuli kanssa täytenä yllätyksenä kun kerran törmäsin erään uskovaisen (kristillinen ilmeisesti) blogiin jossa puhuttiin siitä että joogan harrastajat eivät tajua harrastavansa uskontoa/palvontaa siinä samalla. Ja tuolla palstalla eräs selittää miten jooga on suurin piirtein mustaa magiaa ja että kaverikin nyt levitoi ja menee seinien läpi. Huh huh.

  Tosta tapahtumasta sanoisin että ota yhteyttä ylläpitäjiin ja kysy heidän mielipidettään asiasta. Onhan siellä Heidikin mainostamassa omia raakaruokailtojaan, joten kyllä tuokin pitäisi olla sallittu. Minusta on hirveän ikävää että pari (uskovaista?) määrittelee mitä foorumille saa pistää! Tuolla tavallahan luulevat voivansa määräillä mitä muut sinne pistävät. Siksi toisekseen, foorumilla on myös joogasta topic, laita tuo ilmoitus vaikka sinne jos et "kehtaa" muualle laittaa.

  VastaaPoista
 2. Ihme touhua kyllä minunkin mielestä! Elä moisista välitä ja biisi on mitä mainioin! :D

  VastaaPoista
 3. Onpa ihme toimintaa, itsekkin ajattelin että Foodit foorumilla ei tuollaiseen joutuisi törmäämään. Mutta unohda tollaset yrmyt kokonaan ja nauti kesästä ja joogasta :)

  VastaaPoista

Ihanaa, että jätät kommentin! Pidäthän kommenttisi sävyn rakentavana ja kaikkia kunnioittavana. Erilaiset mielipiteet ja rakentava kritiikkikin ovat tervetulleita, niistä voi aina oppia uutta. Toivon kuitenkin, että blogin sävy säilyy positiivisena. Kiitos! =D