Happy Wheel

Happy Wheel

tiistai 27. heinäkuuta 2010

Jeff Bezos: What matters more than your talents | Video on TED.com

Jeff Bezos: What matters more than your talents | Video on TED.com


Tosiaan on vaikeampaa olla ystävällinen kuin älykäs. En kauheasti pidä suomen kielen sanasta "kiltti". Kiltteys voi olla myös sitä, että myötäilee toisten mielipiteitä liikaakin eikä uskalla kertoa omaa totuuttaan. Sen sijaan ystävällisyys ja lempeys ovat mielestäni arvokkaita ominaisuuksia. Omassa totuudessaan voi pysyä olemalla silti lempeä ja kunnioittava toisia kohtaan. Tässä on mulla vielä haastetta: pois kiltteydestä kohti lempeyttä. En pidä riitelystä tai kärkevistä mielipiteistä. Siksi jätän mielipiteeni helposti sanomatta, kun en tiedä, miten sanoisin sen rakentavasti. Mutta oman totuuden nieleminenkin tulee kalliiksi, siinä menee terveys. Kilpirauhasen vajaatoiminnastahan sanotaan, että omien tarpeiden ja totuuden nieleminen ja tukahduttaminen saavat kilpirauhasen tukahtumaan. Hallelujaa!

Minun polkuni on siis opetella olemaan lempeä, MYÖS JA ENNEN KAIKKEA ITSEÄNI KOHTAAN ja ilmaisemaan oma totuuteni. Siinä tämä blogi on onneksi apuna. Ehkä se oman näköiseni polku ja elämä vielä kuorituu eteen totuuden ja lempeän etenemisen myötä. Ehkä olennaisinta on seuraava Jeffin esittämä kysymys: "one day as you look back, would you be proud of your gifts or your choices?"

Tässä muutama valinta, joista olen ylpeä, iloinen ja kiitollinen:

* Päätin vaihtaa iltalukion puolelle, kun voin päivälukiossa niin huonosti. Innostuin uudestaan opiskelusta, opiskelusta itseni vuoksi. Sain uusia ihania ystäviä ja puhkesin kukkaan. Kun opiskelu oli hauskaa ja rentoa ja opiskelin vain siksi, että se oli mielenkiintoista, numeroni nousivat kohisten, ja lakkiaisten yhteydessä sain elämäni ensimmäisen stipendin! :D

* Päätös lähteä au pairiksi Edinburghiin. Kaikki ei ollut niin ruusuista kuin olin kuvitellut, mutta opin huimasti lisää englantia ja jopa skottiaksenttia ja itsenäistyin.

* Päätös lähteä uudestaan Intiaan siellä tavanneeni pojan luo. Olin uhkarohkea ja kuuntelin sydämeni ääntä. Uusi kahden viikon Intian-reissu on ehdottomasti kauneinta, mitä on koskaan seurannut yhden yön suhteesta - samalla sain neitsytjumalattaren temppelissä (kaunein koskaan näkemäni temppeli täynnä kynttilöitä ja ruusuja) upean hengellisen kokemuksen ylitsevuotavasta rakkaudesta ja siitä, että minä olen rakkaus.

* Päätös hakea ja hyväksymisen jälkeen lähteä joogaopettajakoulutukseen Thaimaahan. Olin viime syksynä tosi huonossa kunnossa kilpirauhasen sekoillessa ja veriarvojen romahdettua. Ajatus kahdesta päivittäisestä joogaharjoituksesta ja koulutusaikatalusta 6.30-21.30 hirvitti. Toisaalta se antoi pontta kuntoutua ja harjoitella joogaa silloinkin, kun energiaa ei ollut mihinkään muuhun. Ja mikä uskomaton koulutus ja kuukausi se olikaan! Meillä oli ja on yhä edelleen upea Kula, henkinen yhteisö. Yksi rohkeimmista ja parhaista päätöksistäni ikinä! :D

Peace, Love and Having Fun! :D Olen sitä mieltä, että parasta terveydenhoitoa ja hyvinvoinnin vaalimista on se, että elää aidosti itsensä näköistä elämää ja tekee rohkeita valintoja.

3 kommenttia:

  1. Kuulostaa hyviltä päätöksiltä. On hyvä olla joskus noin rohkea ja tehdä juuri niin kun sydän sanoo. Oma sydän on joskus tosin harhautunut ja päätöksistä ei aina ole poikinut noin loistavia kokemuksia.

    VastaaPoista
  2. Niin, aina rohkeista valinnoista ei seuraa pelkästään hyvää. Olen itsekin tehnyt valintoja, joiden seurauksena on ollut surua ja tuskaa. Mutta koskaan ei voi tietää, jos ei yritä. Ehkä niitä sen takia sanotaan rohkeiksi valinnoiksi, koska lopputulosta ei voi tietää etukäteen. Muistaakseni Helen Keller on kiteyttäny asian upeasti: elämä on joko uhkarohkea seikkailu tai ei mitään. :)

    VastaaPoista

Ihanaa, että jätät kommentin! Pidäthän kommenttisi sävyn rakentavana ja kaikkia kunnioittavana. Erilaiset mielipiteet ja rakentava kritiikkikin ovat tervetulleita, niistä voi aina oppia uutta. Toivon kuitenkin, että blogin sävy säilyy positiivisena. Kiitos! =D