Happy Wheel

Happy Wheel

perjantai 30. maaliskuuta 2012

Suklaanruskea väri hennalla kotikonstein

Moments-Katjan blogista löysin linkin, missä kerrottiin, kuinka yhdistämällä mustaa ja punaista hennaa saa aikaiseksi suklaanruskean lopputuloksen. Olen jo jonkin aikaa halunnut kokeilla ohjetta, mutta en ole ehtinyt käydä kaupungilla ostamassa hennaa. No, tänään tuntui tentin jälkeen siltä, että tarvitsen piristystä. Niinpä palkitsin itseni ruokailulla Silvopleessä, ja siitä olikin sitten lyhyt matka Ekoloon. Ostin sieltä Santen mustaa ja mahonginpunaista hennaa. Alkuperäisessä ohjeessa neuvottiin sekoittaamaan suklaanruskeaa sävyä varten mustaa hennaa 2/3 ja punaista 1/3. Itseäni musta henna vähän epäilytti, joten tein sekoituksen 1 + 1. Kumpaakin siis 50 g.

Ohjeessa myös neuvottiin valmistelemaan punainen henna. Se sekoitettiin sitruunanmehuun (käytin tiivistettä ja vettä, kun unohdin ostaa sitruunoita). Sitten seoksen olisi pitänyt antaa tekeytyä huoneenlämmössä yön yli, jotta punainen väriaine irtoaa. Prosessia voi onneksi nopeuttaa siirtämällä seoksen +35 asteeseen. Niinpä saunotin punaista hennaa reilun tunteroisen: lämmitin saunaa hetken ja jätin hennan sitten muhimaan. Mustaa hennaa ei tarvitse esivalmistella, vaan se pitää käyttää heti.

Väri on nyt sekoitettu, päähän laitettu, hiukset muovimyssyn alla ja päällä pyyhe. Pari tuntia väri saa vaikuttaa. Väriseoksesta tuli ehkä vähän turhan paksua, levitys oli hieman vaikeaa. Kaiken lisäksi mulla on kylppärissä vain yksi peili, joten en tiedä, miten tasaisesti väri levisi pään takaosaan. No, jos tulos ei miellytä, voin toistaa käsittelyn pääsiäisenä. Tai jos väri on liian punainen tai ei tarpeeksi tumma suklaanruskeaksi, voin ostaa toisen pussin mustaa hennaa. Nyt molempia värejä jäi 1/2 pussia jäljelle. Tässä värin vaikuttaessa laitan vielä kuvasarjan prosessista.

Santen mahonginpunainen ja musta henna vielä pakkauksessaKeittiövaaka ja sekoituskulho

Tykötarpeet: hennat + sitruunamehu punaisen hennan aktivoimiseksiMustan ja punaisen hennatahnan yhdistäminenValmis tahna (punainen ja musta henna sekoitettuna)


Päivitys lauantaina. Väri onnistui hyvin. Ei tullut mitään radikaalia eikä porkkananpunaista. Toisaalta punainen sävy on syvempi kuin mitä olen onnistunut aikaisemmin saamaan hennalla aikaiseksi. Hiukseni olivat luonnontilassa, eli väri oli harmahtavan ruskea. Hieman tummempi kuin tuossa blogikuvassa, joka on otettu kesällä auringon ja meriveden vaalennettua hiuksia. Mutta harmaat peittyivät hyvin, ja väri on kaunis. Se näyttää hyvin luonnolliselta eli siltä kuin hiukseni olisivat luonnostaan tälläiset kastanjanruskeat. Silti on kivasti väriä kevään piristykseksi, ja punainen väri saattaa vielä syventyä parin seuraavan päivän ajan. Jo nyt olen oikein tyytyväinen tulokseen. Ensi kerralla voin ehkä uskaltaa kokeilla sitä sekoitussuhdetta 1/3 punaista hennaa, 2/3 mustaa hennaa. Sillä tulee sitten varmaan sellainen kivan syvä suklaanruskea. Tämä nykyinen on tosiaan ehkä lähinnä kastanjanruskea. Lopputulos on positiivinen yllätys. =D Yritän ottaa lähipäivinä kuvan itsestäni luonnonvalossa, laitan päivitetystä lookista tänne piakkoin.

Tässä vielä vaiheet kerrattuna:
 1. Mittaa kulhoon punaista hennaa, esim. 50 g.
 2. Lisää nesteeksi sitruunamehu tai sitruunamehu + vesiliuos.
 3. Sekoita tasaiseksi tahnaksi. Lisää nestettä niin, että koostumus muistuttaa perunamuussia.
 4. Peitä hennatahna muovikelmulla. Anna tekeytyä huoneenlämmössä yön yli, jotta hennajauheesta irtoaa mahdollisimman paljon punapigmenttiä. Voit nopeuttaa siirtämällä tahnan +35 asteeseen. Älä kuitenkaan kuumenna seosta.
 5. Kun punahenna on tekeytynyt haluamasi ajan, lisää toiseen kulhoon mustaa hennaa, esim. sama määrä 50 g. Musta henna on käytettävä heti, joten tee tahnaa vain sen verran kuin käytät.
 6. Lisää vettä tai kahvia, sekoita paksuksi tahnaksi.
 7. Yhdistä punainen ja musta henna.
 8. Jos olet käyttänyt muotoilutuotteita, pese hiukset. Muussa tapauksessa riittää hiusten kastelu.
 9. Suojaa vaatteesi ja poista korut. Suojaa myös tila, jossa työskentelet. (henna värjää vaatteet ja etenkin puun.)
 10. Levitä tahnaa tasaisesti kaikkialle hiuksiin. Hiero erityisesti huolellisesti hiusten tyveen päänahkaan asti. Samalla hiuspohja saa kuorinnan ja varmistat, että väritahnaa on tyveen asti. Ohuempi väritahna on helpompi levittää, mutta se voi valua vaikutusajan aikana.
 11. Laita hiusten päälle suihkumyssy tai tuorekelmua. Kiedo päälle pyyhe lämmittämään.
 12. Anna hennan vaikuttaa 2 - 4 h.
 13. Vaikutusajan päätyttyä huuhtele hiukset huolellisesti. Voit myös pestä hiukset kevyesti varmistaaksesi, että kaikki väritahna huuhtoutuu hiuksista ja päänahasta. Itse käytin myös hoitoainetta.
 14. Anna hiusten kuivua luonnollisesti tai muotoile haluamallasi tavalla.
 15. Väri saattaa syventyä vielä parin seuraavan päivän aikana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihanaa, että jätät kommentin! Pidäthän kommenttisi sävyn rakentavana ja kaikkia kunnioittavana. Erilaiset mielipiteet ja rakentava kritiikkikin ovat tervetulleita, niistä voi aina oppia uutta. Toivon kuitenkin, että blogin sävy säilyy positiivisena. Kiitos! =D