Happy Wheel

Happy Wheel

sunnuntai 25. maaliskuuta 2012

Sunnuntain herkkupirtelö

Tänään teki mieli herkkua. Ja herkkua sain. Sekoitin yksinkertaiseen marjapirtelöön kookoskermaa, ja johan tuli mausta samenttisen pehmeä ja kermaisa. Varsinainen sunnuntaiherkku! Kuitenkin mukana on marjoja, lehtivihreää ja hyviä omega3:sia chiansiemenien muodossa, joten tarjolla hyväätekevää herkkua.


 • 2 rkl chiansiemeniä
 • 1 rkl auringonkukansiemeniä
 • 1 rkl Baobabia
 • 1 reilun kaupan banaani
 • reilu nippu persiljaa
 • pari kourallista babypinaattia
 • steviaa
 • pakastemarjoja
 • loraus hunajaa
 • kookoskermaa
 • vettä
Eipä sitten muuta kuin ainekset sekaisin ja nauttimaan. Tästä tulee iso kannullinen sunnuntaijuomaa. Enjoy!

3 kommenttia:

 1. Heippa!
  Olen pitkään seuraillut sinun blogia mielenkiinnolla. Itselläni myös kilpirauhasongelmia, ja lisämunuaisen kanssa vaivaa myöskin..en vain ole löytänyt hyvää lääkäriä, joka oikeasti pohtisi tilannettani..joten aika syvissä vesissä mennään. Millainen tilanne sinulla on kilpirauhasen/lisämunuaisten suhteen tällä hetkellä? Osaatko suositella hyvää lääkäri kilpparin suhteen? Olet käynyt Antilalla -hänelle ei vain taida saada aikaa..:/ Tällä hetkellä minuuttikin on pitkä aika, kun on niin huono olo.

  Ihanan kuuloinen smoothie! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, Oliviaana!

   Kivaa, että tykkäät blogista. Tämä on mulle terapiaa, vaikka nyt onkin ollut vähemmän aikaa blogille. Mutta kesä tulee. Ja syksyllä palaan erityisopettajaksi, joten sitten on taas enemmän aikaa kirjoitella ja tutkia juttuja. =D

   Ikävä kuulla, että sullakin on huonosti hoidettu kilpirauhasen vajaatoiminta ja lisämunuaisten uupumus. :( Olisi kyllä mielenkiintoista tietää, kuinka moni kilpirauhaspotilas a) ei hyödy synteettisestä tyroksiinista, b) kärsii myös lisämunuaisten uupumuksesta. Vaikuttaisi siltä, että aika moni!

   Mä vähän petyin Erkki Antilaan viime keväänä. En ole sen koommin käynyt hänen luonaan. Hän taisi olla itsekin melko väsynyt, hänellä taisi olla liikaa potilaita. Mutta esim. tuon lisämunuaisten stressitestin sain moneen kertaan soitella hänelle, jättää soittopyyntöjä ja postittaa kotiin saapuneet tulkokset ennen kuin sain häneltä mitään vastausta. Niinpä en ole sen koommin hänen luonaan käynyt. Nyt pitäisikin löytää uusi luotettava lääkäri! =D

   Tällä hetkellä en tiedä, mitkä mun arvot on. Metropoliassa on vaikea saada terveydenhoitoa, joten taidan ehkä odottaa ensi syksyyn, kun pääsen taas hyödyntämään työterveynhoidon palveluja. Opiskelijana mulla ei myöskään ole varaa käyttää yksityisiä palveluja. Kortisolitasoissa tuntuu olevan vaihtelua. Jos olen rasittanut itseäni, siis jos olen vaikka tavanomaista väsyneempi, ruumiinlämpö saattaa pudota alle 36 asteen. Silloin olo on totaalisen huono. Joskus auttaa meno tulikuumaan suihkuun. Toisinaan taas kuumavesihoito ei auta vaan joudun turvautumaan lisäannokseen hydrokortisonia. Aina ei sekään auta, vaan paluussa normaalitasolle saattaa mennä pari päivää. Näin ollen musta on tullut aika varovainen. En uskalla ottaa riskejä ja vältän itseni rasittamista. Toisinaan se on tarkoittanut myös sitä, että olen joutunut olemaan poissa koulusta. Mutta vielä täältä noustaan! Peliä ei ole vielä menetetty! Niin kauan kuin on elämää on toivoa - ja niin kauan kuin on toivoa on elämää!

   Tsemppiä myös sulle! Toivon, että löydät hyvän lääkärin ja saat apua. Olo toimimattoman kilpirauhasen, sopimattoman lääkkeen ja lisämunuaisten uupumustilan kanssa on tosi raskas. Mutta valoa tunnelin päässä on! Mullakin on ollut jo välillä tosi hyviä jaksoja. Nyt vaan vielä opettelen tunnistamaan väsymisen merkkejä niin, ettei kropan tarvitse heittää alilämmön puolelle. Ihanaa kevättä sulle, Oliviaana! =D Aurinko paistaa risukasaankin, vaikka sitä ei synkimpinä ja raskaimpina hetkinä uskokaan.

   Poista
  2. Kiitos vastauksesta :) Ihana kuulla, et on parempiakin vaiheita kilpparin kanssa. Se vain on tosi rankkaa, ettei löydä hyvää lääkäriä...ja sit jos joutuu turvautumaan julkisen puolen "asiantuntijoihin", niin vastaus on et liikaa kilpparilääkettä ja ei vajaatoimintaa ollenkaan, arvot on loistavat. Hmm. Se on jännää, miten osaaminen ja tietämys voi olla niin eri tasolla saman maan sisällä olevilla lääkäreillä!

   Oliko sinulla jossain vaiheessa käytössä pelkkä Lio?

   Tsemppiä ja aurinkoa sinunkin kevääseen :)

   Poista

Ihanaa, että jätät kommentin! Pidäthän kommenttisi sävyn rakentavana ja kaikkia kunnioittavana. Erilaiset mielipiteet ja rakentava kritiikkikin ovat tervetulleita, niistä voi aina oppia uutta. Toivon kuitenkin, että blogin sävy säilyy positiivisena. Kiitos! =D