Happy Wheel

Happy Wheel

sunnuntai 28. marraskuuta 2010

Live and learn eli oppia ikä kaikki

Niin sitten kävi, että en tullut valituksi toimintaterapian linjalle tällä kertaa. 5 pisteen päähän jäi. Toki harmittaa, mutta valtavasti ei yllätä. Tiesin, että mulla ei ollut voimia panostaa pääsykokeisiin valmistautumiseen riittävästi. Mutta nytpä olen entistä viisaampi.
"Älä toivo, että asiat olisivat helpompia. Toivo, että olisit itse parempi." - Jim Rohn 
"Älä kysy: miksi? Kysy: miten?" - Positiivarit
" I reckon it's again my turn to win some or learn some." - Jason Mraz 
Opin tapahtumasta paljon:
 • Mun kannattaa välttää suurien projektien haalimista syksylle, sillä kilpirauhasen toiminnan häiriinnyttyä pimeys vie multa voimat tosi vähiin. Ja tälle syksylle oli kaksi tosi isoa juttua: kuvataideryhmä ja pääsykokeet. Se oli aivan liikaa. Kumpikin projekti kärsi ja itse olen ollut uupumispisteessä.
 • Nyt tiedän, että opetussuunnitelmakin on osattava todella läpikotaisin. En ollut tajunnut, että sen hallitsemista vaaditaan tuossa mittakaavassa. Mutta nyt tiedän.
 • Opettelen pääsykoekirjan yhtä huolellisesti kuin yliopiston pääsykoekirjat. Toimintaterapeutin linja on todella suosittu. 312 ensisijaisesta hakijasta sisään pääsi 27. Kilpailu on siis kovaa. Mutta ei se mitään. When the going gets tough, the tough get going!
 • Hankin PhotoRead-opuksen ja tehostan opiskeluani. 
 • Haastattelen toimintaterapeuttiystäviäni huolellisesti heidän opiskelustaan ja työstään. Jos mahdolista, käyn talvilomalla seuraamassa heidän työpäiväänsä.
 • Haen myös aikuisopintolinjalle ja Ouluun eli maksimoin mahdollisuuteni.
 • Panostan keväällä omaan hyvään olooni, kuntoiluun, ravintoon ja kokonaisvaltaiseen terveyteen. Kun olen voimissani, jaksan myös opiskella.
 • Opettelen opetussuunnitelmaa, joka on aika työläs opiskeltava, ja pääsykoekirjaa pienissä pätkissä pitkällä tähtäimellä. Nythän mulla on koko kevät aikaa!
 • Panostan opiskeluun niin, että hankin kunnon kansion, mihin laitan artikkelit ja opetussuunnitelman järjestykseen. Hyödynnän välilehtiä ja värejä. Tulostan artikkelit kunnolla yhden sivun paperille enkä säästäen kahta sivua kerrallaan.
 • Panostan kansioon vielä niin, että siinä on kaunis kuviointi ja se innostaa ja houkuttelee opiskelemaan ja luo positiivisia mielikuvia. =)
 • Pidän huolta aivoistani liikkumalla, nauttimalla hyviä rasvoja ja omega-rasvahappoja.
 • Aikataulutan viikkoni niin, että mulla on aikaa opiskella mutta myös nauttia elämästäni. Tämä aikatauluttaminen on mulle muutenkin tosi tärkeä oppi, nykyään kun elämä on välillä melkoista kaaosta.
 • Saatan työni siihen pisteeseen, että voin lähteä hyvillä mielin, hyvällä omalla tunnolla ja kiitollisena. On tärkeää, että motivaatio on "kohti jotakin uutta ja parempaa", ei vain "pois vanhasta". 
 • LUON MIELESSÄNI VAHVAN JA POSITIIVISEN MIELIKUVAN SIITÄ, MILTÄ TUNTUU SAADA OPISKELUPAIKKA TOIMINTATERAPIAOPINTOIHIN!
No niin. Tässäkin oli siis arvokas läksy opittavana. Mikään ei tosiaan tapahdu turhaan. Kyllä tällä strategialla opiskelupaikka jo irtoaa!

1 kommentti:

 1. Sain tänään vastauksen kyselyyni pääsykoetuloksista. Positiivinen yllätys ja hyviä uutisia. Vanha erityisopettaja selvitti opetussuunnitelmaesseen pistein 10/10 ja haastattelustakin olin saanut lähes täydet eli 32/35. Vain pääsykoekirjan suhteen pitää petrata. Mutta ei hätää! Sehän kyllä onnistuu, sillä mulla on koko kevät aikaa ja muutenkin mulla on keväisin virtaa ihan toisella tapaa päivien pidentyessä. Sitä paitsi kevään tullen tää anemiakin on varmasti jo parantunut, eli no worries! =)

  VastaaPoista

Ihanaa, että jätät kommentin! Pidäthän kommenttisi sävyn rakentavana ja kaikkia kunnioittavana. Erilaiset mielipiteet ja rakentava kritiikkikin ovat tervetulleita, niistä voi aina oppia uutta. Toivon kuitenkin, että blogin sävy säilyy positiivisena. Kiitos! =D