Happy Wheel

Happy Wheel

lauantai 13. marraskuuta 2010

ElämäntehtäväNyt se on vihdoin muovautunut, oma elämäntehtäväni. Haluan yhdistää ihmisten hyvän olon edistämisen eläinten, kasvien ja koko planeetan hyvinvoinnin edistämiseen. Naurujoogan, positiivisuuden ja ilon avulla se on mahdollista.  Haluan auttaa ihmisiä tervehtymään, voimaan hyvin ja eheytymään yhteisen naurun avulla. Nauru on vahvin lääke kaikista. Ja kun ihmiset voivat hyvin, he haluavat edistää myös toisten hyvinvointia. Niin se homma etenee. Kun hommaan yhdistää puiden kasvattamisen ja istuttamisen autiomaahan, tulee samalla autettua koko planeettaa. Ja välillisesti myös ihmisiä sen kautta, että kasvatus- ja istutushommat käyvät hyvin liikunnasta ja tarjoavat merkityksellistä toimintaa. Puutarhahommat ovat parasta toimintaterapiaa! Ja kun autiomaahan saadaan puita, ilmasto tasaantuu: päivisin on varjoa ja yöt eivät ole niin äkkiväärän kylmiä, kun puut sitovat kosteutta ja luovuttavat sitä ilmaan. Kun ilmassa on kosteutta, se jäähtyy hitaammin. Tämänkin opin muuten Wolfen luennolla. 


Jesh! Elämäntehtävä alkaa tosiaan hahmottua. Mulla se on toimintaterapian, ekologisuuden ja naurujoogan tuoman hauskuuden ja hyvinvoinnin yhdistäminen. Wolfe kehoitti meitä jokaista miettimään, mikä oma missio on ja mikä on oma superkyky. Meillä jokaisella kun on ainutlaatuinen osaamisprofiili ja asia, mitä teemme paremmin kuin kukaan muu. Mun kolme superkykyä ovat 1) rakkaus luontoa ja eläimiä kohtaan ja niiden syvällinen ymmärtäminen, 2) rakkaus naurua kohtaan ja kyky nauraa pienillekin asioille ja 3) asioiden yhdistäminen luovasti uusiksi kokonaisuuksisi. YES! OLEN LÖYTÄNYT MISSIONI! OLEN LÖYTÄNYT DHARMANI! Vähänkö on taas THE BEST DAY EVER! Kiitos, Wolfeee! <3 


Unelmia tosiaan kannattaa kuunnella. Niissä on tärkeitä viestejä. Mun haaveena on päästä (vapaaehtois)töihin Thaimaan Chiang Main lähellä sijaitsevaan Elephant Nature Parkiin. Se toimii hoitopaikkana ja pelastusjärjestönä huonosti kohdelluille norsuille. Oikeastaan kaikki kesytetyt norsut ovat huonosti kohdeltuja, koska kesyttäminen ja kouluttaminen tapahtuvat kivun ja alistamisen kautta. Niinpä järjestö tekee asennekasvatusta siitä, että norsuja voi kouluttaa myös positiviisen palkitsemisen kautta. Työ on rankkaa, ja taatusti mä itkisin hirmuisia määriä nähdessäni norsujen kärsimyksiä. Kuitenkin rakkaus parantaa. Niin norsut kuin minutkin. Uskon, että koska rakastan kaikkia eläimiä niin paljon ja norsut ovat vielä erityisuosikkejani kissojen ja delfiinien ohella, saisin paljon aikaan norsujen hyväksi. Voisin käyttää asennekasvatusohjelmien suunnittelussa erityisopettajan taitojani. Ja itse taas saisin olla norsujen kanssa ja tehdä fyysistä työtä. Toiminnan ylläpitäminen kun edellyttää hedelmien ja muun ruoan kasvattamista, lannan luomista yms. Kuitenkin puistossa on rento meininki ja siellä myös nauretaan paljon yhteisten leikkien muodossa. Joogaopettajakoulutuksessa nimittäin yksi kurssikaverini oli ollut Elephant Nature Parkissa juuri ennen joogaopettajakoulutuksen alkamista. Hän näytti meille videon toiminnasta. Vaikuttaisi olevan just mun juttu! Yhdistyy kaikki, mitä rakastan ja siellä saisin käyttää kaikkia kolmea superkykyäni. =)


Toinen unelmani on päästä harjoittelemaan David Wolfen Fruit Tree Planting Foundationiin. Wolfe tekee paljon upeaa työtä, mutta mulle tämä hyväntekeväisyysjärjestö on niistä läheisin ja se, mitä arvostan hänen työssään eniten. Idea on siis se, että järjestö kasvattaa ja istuttaa hedelmäpuita mm. aavikoille, luonnonpuistoihin ja intiaanireservaatteihin. Tähän mennessä järjestö on istuttanut jo 18 miljoonaa puuta. Olennainen osa hommaa on se, että istuttaminen toteutetaan esim. huumeiden käytöstä eroon pyrkivien nuorten yms. muiden uutta suuntaa ja merkitystä hakevien kanssa. WAU! Ihan parasta toimintaterapiaa ikinä! Kysyinkin Wolfelta jo seminaarissa, miten järjestöön pääsee harjoittelemaan, ja toimintaterapeutin valintakokeiden haastattelussa mainitsin, että mulla on jo harjoittelupaikka valmiina. SIISTII! =)


Heh heh. Nyt olis Dr. Philkin tyytyväinen. I WANT YOU TO GET EXCITED ABOUT YOUR LIFE! => WELL, I AM! =) <3 Samalla näissä projekteissa saan oppia maanviljelyä ja puutarhan hoitoa, joten opin kasvattamaan oman ruokani. Siten myös unelmani ekologisesta ja mahdollisimman omavaraisesta elämästä alkaa toteutua. Vähänkö siistiä alkaa kasvattaa itse oma ruoka! Eiköhän nyt oo aika heittää GRATITUDE DANCE. 


HAVE THE BEST DAY EVER! I KNOW I WILL! =)

3 kommenttia:

 1. Happy for u :))

  Miten sitten käytännössä tuohon Wolfen puidenistutuskomppaniaan pääsisi/ pääset?

  ..Jos apua, ed. postauksen hb-ongelmista kirjoitti Saila jokin aika sitten: http://foodit.fi/terveys/alhainen-hemoglobiini-mika-avuksi/ .

  VastaaPoista
 2. Kiitos, Venla, linkistä. Täytyypä syödä clorellaa ja spiruliinaa säännöllisemmin. Siis päivittäin. Supertuotteita ovat kyllä.

  Puita pääsee istuttelemaan ja hommaan mukaan, kun lähettää tuolta nettisivujen kautta järjestölle viestin. Wolfe kertoi, että toimintaa on 80 paikassa ympäri maapalloa, eikä perehtyneisyys puutarhahommiin ole vaatimuksena. Tärkeintä on halu olla mukana ja oppia, projektissa kyllä neuvotaan, mitä pitää tehdä.

  Itse ajattelin, että voisin yhdistää jonkin toimintaterapian harjoitteluista tuohon. Harjoittelut on 3 kuukauden pituisia. Voisin siis hyvissä ajoin laittaa viestiä ja kysyä, missä projektissa tarvitaan innostunutta mutta kovin keltanokkaista viljelijää ja missä voisin parhaiten soveltaa toimintaterapian eri osa-alueita. Vähänkö olisi siistiä päästä suorittamaan harjoittleu Fruit Tree Planting Foundationiin! =)

  VastaaPoista
 3. Olipas jotenkin lämmittävä kirjoitus <3

  VastaaPoista

Ihanaa, että jätät kommentin! Pidäthän kommenttisi sävyn rakentavana ja kaikkia kunnioittavana. Erilaiset mielipiteet ja rakentava kritiikkikin ovat tervetulleita, niistä voi aina oppia uutta. Toivon kuitenkin, että blogin sävy säilyy positiivisena. Kiitos! =D