Happy Wheel

Happy Wheel

maanantai 29. marraskuuta 2010

Kirjemetodi

Kirjemetodi on mainio apukeino silloin, kun jossain ihmissuhteessa on jostakin syystä vaikea kommunikoida avoimesti. Jos siis tunnet vihaa/raivoa/kiukkua/surua, etkä tiedä, miten ilmaisisit tunteet, kirjeen kirjoittaminen on oiva keino purkaa nuo kuormittavat tunteet pois kehostasi ja mielestäsi. On tärkeää saada tunteet purettua mahdollisimman pian, jotta  ne eivät pääse nakertamaan terveyttäsi ja elinvoimaasi. Tässä kirjemetodin perusohjeet:

  • Varaa puhdas paperi tai vaikka päiväkirjan sivu.
  • Laita kännykkä soimaan 20 min päähän.
  • Kirjoita kirjeeseen kaikki, mitä haluaisit sanoa tuolle toiselle ihmiselle. Ole täysin rehellinen, älä pidättele itseäsi tai yritä ole korrekti. Tunne tunteesi ja salli itsesi olla juuri niin vihainen tms. kuin olet. Anna tulla täydeltä laidalta. Spit it out ja vuodata tunteesi paperille!
  • Kun 20 min on kulunut, lopeta. Polta tai revi kirje (tai voit myös säilyttää sen päiväkirjassasi).
  • Älä missään tapauksessa lähetä kirjettä!
  • Jos yksi kirje ei riittänyt vapauttamaan tunnetta, kirjoita uusi kirje seuraavana päivänä. Ja taas seuraavana. Ja seuraavana. Kirjoita niin monta kirjettä, että koet vapauttaneesi negatiiviset tunteet kehostasi ja mielestäsi kokonaan. 

Lähdenkin tästä kirjoittamaan kirjettä. Olisi pitänyt tehdä se jo kauan aikaa sitten. Olin toisaalta unohtanut koko metodin, toisaalta ensimmäinen kirje on usein fyysisesti melko rankka kokemus. Mutta nyt on ehdottomasti kirjeen paikka. 

1 kommentti:

  1. Kiitos, tama muistutus tuli todella tarpeeseen. Taidan minakin tasta menna kirjoittamaan kirjetta. ;)

    VastaaPoista

Ihanaa, että jätät kommentin! Pidäthän kommenttisi sävyn rakentavana ja kaikkia kunnioittavana. Erilaiset mielipiteet ja rakentava kritiikkikin ovat tervetulleita, niistä voi aina oppia uutta. Toivon kuitenkin, että blogin sävy säilyy positiivisena. Kiitos! =D