Happy Wheel

Happy Wheel

torstai 20. lokakuuta 2011

Toipumisen apulaiset

Esittelen tässä luontaistuotteet, jotka ovat mulla päivittäisessä käytössä. Toipumiseni kilpirauhasen vajaatoiminnasta ja lisämunuaisten uupumuksesta on vielä kesken. Mutta paljon parempaan suuntaan on menty. En halua syödä lopun ikääni synteettistä kortisonia tai Thyroid Erfaakaan. Siksi etsin apua luonnosta. Tavoitteenani on tervehtyä niin, että jonain päivänä, vaikkapa kahden vuoden sisään, voin jättää lääkkeet pois.

1. Now Foods: Vitamin D-3, 5000 IU


Tämä on aivan avainasemassa, varsinainen hengenpelastajani. Nappaan näitä kaksi tai kolme päivittäin. Viime keväänä lääkäri Erkki Antila kehotti minua nauttimaan vahvinta D-vitamiinivalmistetta, mitä onnistun löytämään. Kesällä en D-vitamiinia käyttänyt, kun sitä sai näppärästi oleskelemalla omalla pihalla auringossa mahdollisimman vähäisessä vaatetuksessa. Mut nyt, mitä pimeämpää tulee, sitä tärkeämpää riittävä D-vitamiinin saanti on kilpirauhasen toiminnalle ja kokonaisvaltaiselle hyvinvoinnilleni. D-vitamiini on paras kaverini!

Hinta 37,85€ /120 kapselin purkki


2. Enzymatic Therapy inc: Metabolic Advantage


NaturaZonen (Lönnrotinkadulla Helsingissä) omistaja suositteli tätä minulle kerrottuani hänelle kilpirauhaspulmastani. Ja toden totta. Tämä tuntuu auttavan. Otan näitä kolme päivässä. Suositus on 3 x 2 kapselia, mutta otan aamuin ja illoin Thyroid Erfan, päivällä sitten tätä. 


Tuoteselosteessa sanotaan (oma vapaa suomennos): 
Potkaise kilpirauhasesi käyntiin Metabolic Advantage TM kilpirauhasvalmisteella. Se sisältää tärkeitä ainesosia terveelle kilpirauhastoiminnalle. Koska kilpirauhanen säätelee aineenvaihduntasi tasoa tai sitä, miten nopeasti elimistö polttaa kaloreita, on tärkeää tarkistaa kilpirauhasen toiminta painonpudotusta aloitettaessa. 
* Sisältää L-tyrosiinia, joka on aminohappo, jota kilpirauhanen tarvitsee voidakseen tuottaa erästä tärkeimmistä aineenvaihduntaa säätelevistä hormoneista.
* Pitää sinut energisenä.

Hinta 27,80€/ 100 kapselin purkki

3. YogaBody Naturals: Stretch


Tämä on melkoinen superfoodpommi. Olen tilannut sitä suoraan Lucas Rockwoodin YogaBody Naturalsista. Lucas taas on joogaopettaja, terveysruokafanaatikko ja raakaruokakokki. Hän on eräs Thaimaan Absolute Sanctuaryn perustajista. Sain  joogaopettajakoulutukseni siellä, ja sitä kautta tutustuin Lucasiin ja hänen tuotteisiinsa.


Stretch on nimensä mukainen. Lucas on kehittänyt sen auttaakseen joogeja kehittämään notkeuttaan. Se myös auttaa palautumaan harjoituksesta nopeammin. Stretch-kapselit olivat olennainen osa joogaopettajakoulutustani, käytin niitä päivittäin palautuakseni kahdesta tai kolmesta päivittäisestä harjoituksesta. Käyttösuositus on 2 -  3 kapselia kahdesti päivässä runsaan veden kanssa (puoli litraa). Ei kannata ottaa illalla, sillä tuote piristää. Stretch on kyllä mainio tuote kaiken kaikkiaan. Samasta kapselista saa MSM:ää, spiruliinaa, chlorellaa ja C-vitamiinia. Niiden yhteisvaikutus eli synergia on parempi kuin jos nappailisi tuotteita erikseen pitkin päivää. Strech rokkaa!


6 kapselia sisältää: 
* 3 kaloria
* hiilihydraattia 0.17 MG
* proteiinia 0,67 MG
* natriumia 13 MG
* MSM (methylsulfonylmethane) 3219 MG
* ohranorasmehuauutetta 161 MG
* Luomuviljeltyä chlorellaa 161 MG
* Luomuviljeltyä spiruliinaa 746 MG
* C-vitamiinia (ascorbic acid with calcium ascorbate) 468 MG
* hivenaineita 44 MG 


Valitettavasti en muista tarkkaa hintaa. Yhden kuukauden annos on 180 kapselia. Muistaakseni 3 kk annos eli kolme purkkia oli noin 90€, tosin se oli alennettu hinta.4. Quality Supplements and Vitamins inc: Life Extension Sea-Iodine 1000 mcg


Tämän tuotteen tehosta en osaa vielä sanoa. Otan sitä silloin, kuin muistan. Kilpirauhasen vajaatoiminnasta kärsiville suositellaan kuitenkin merilevien syöntiä jodin saamiseksi. Kokeilin monia eri leviä, yritin sekoittaa niitä salaatteihin. En vain oikein pitänyt minkään mausta. Niinpä nautin levät mieluummin kapseleina.

Käyttösuositus: 1 kapseli päivittäin, sisältää
* Nova Scotian Kelp (Ascophyllum nodosum)
* Islannin Kelp (Laminaria digita)
* Coastal Bladderwrack (Fucus vesiculosus)
* Nova Scotian Dulse (Palmaria palmata)

Hinta 12,25€/ 60 kapselin purkki

12 kommenttia:

 1. Varmasti mainitsemasi rohdokset tekevät hyvää voinnillesi!

  Tuli mieleen, että oletko koskaan käynyt homeopaatin vastaanotolla?

  Eräs ystäväni kävi ja sai kuulla mm. että hänen kilpirauhasensa ei toimi ihan kunnolla, vajaatoimintaa. (Kuulemma sama pätee puoleen hänen potilaistaan.)

  Ystäväni söi pari purkillista homeopaattisia valmisteita vaan enää hänen ei tarvitse syödä.

  Jos minulla olisi terveysongelmia, suuntaisin ensimmäisenä ammattitaitoiselle homeopaatille.

  VastaaPoista
 2. Niin muuten noista levistä - chlorellat ja spirulinat ja muut hulahtavat kuin huomaamatta smoothien sekaan. Eivät ne edes maistu miltään, kun laittaa tarpeeksi marjoja mukaan!

  VastaaPoista
 3. Kiitos kommenteista, Hoo Moilanen!

  Kävin keväällä homeopaatilla ja sain häneltä joitakin valmisteita. Söin niitä noin pari kuukautta. Mutta lopetin sitten, kun en huomannut suurta eroa. Ja joo, spiruliinaa ja chlorellaa heittelenkin säännöllisesti smoothien sekaan. Mutta niistä ei kauheasti saa jodia. Sen sijaan kelp, nori, wakame, dulse yms. eivät oiken meinanneet mennä mulla alas.

  VastaaPoista
 4. OK - varmasti olet tehnyt koko lailla kaikkesi asian eteen! :)

  Mieleeni tuli vielä sellainen ajatus, että eivätkö nuo kaikki keinot (tyroksiinista lähtien) ole sellaisia että ne eivät sinänsä edistä kilpirauhasen toimintaa?

  Siis että onkohan olemassakaan keinoja, joilla voisi aktivoida rauhasen toimintaa niin että se jonakin kauniina päivänä toimisi taas "normaalisti" niin että ei tarvitsisi enää käyttää mitään aineita?

  Sen tiedän, että kilpirauhasen liikatoiminnassa elimen toiminta "tapetaan" ja sitten syötetään tyroksiinia perään loppuelämän ajan, koska homma hoituu muka hyvin niinkin.

  Voih.

  VastaaPoista
 5. Tosi kiinnostava kirjoitus!Kiitos Liisa!Oletpa löytänyt hyviä aineita!

  Harmi, kun tuo kokemuksesi homeopatiasta ei ollut oikein myönteinen. Homeopatiaa herjoitetaan maailmassa ja myös meidänkin maassamme todella eri tasoisesti. On paljon homeopaatteja, jotka määräävät homeopaattisia lääkeaineita, mutta eivät kuitenkaan aidosti homeopatian periaatteita kunnioittaen ja noudattaen. Varsinkaan tällöin tulokset eivät ymmärrettävästi ole hyviä. Ja sitten on vielä asia erikseen se, että vaikka homeopaatti saisikin joitain selkeitä näkyviä tuloksia niin onko hoito tapahtunut siten, että terveydentila paranee syvällisesti ottaen kokonaisuutena.

  Aito homeopatia on parhaimmillaan hyvin syvällisesti elimistön tilaa hoitavaa ja tasapainottavaa. Homeopatia on kuitenkin hyvin syvällinen ja haasteellinen ala ja harvat hallitsevat sen kunnolla.Mutta, kun se kunnolla onnistuu, tulokset voivat olla aivan mahtavia.

  Toivottavasti terveytesi kohenee jatkuvasti tavalla tai toisella! Ihanaa tulevaa viikonloppua! :)

  VastaaPoista
 6. En tiedä mistä D-vitamiinisi ostat, mutta sama purkki iHerbissä maksaa reilut 6e ja puolet isompi 8e pintaan vai missaanko jotain?

  VastaaPoista
 7. Juu noita D-vitamiineja kannattaa ehdottomasti tilata iherbistä...esim.naturazonesta olen joskus aikoinaan vahingossa hatkahtanut ostamaan tuolla hinnalla kyseistä d-vitamiinia.

  Ja tuosta homeopatiasta täytyy itsekkin vielä sanoa että minulla ainakin siitä oli apua lisämunuisuupumukseen ja paljon muuhunkin, mutta homeopaateissa tosiaan on eroa ja paljonkin... Kilpirauhas- ja lisämunuaisongelmat ovat kuitenkin hormoniperäisiä joten niihin ei välttämättä juuri sitä yhtä täsmä hoitoa olekkaan vaan nimenomaan monen eri menetelmän yhteistyöllä saa parhaita tuloksia.

  Suosittelen myös ehdottomasti lukemaan Kaisa Jaakkolan kirjan Hormonidieetti, josta käy ilmi nuo kaikki monimutkaiset hormoniaaliset tapahtumat ja niihin täsmähoito kikkoja, niin ravinnon, kuin liikunnan ja suoliston hoidon kannalta. Monipuolinen ja ajantasalla oleva kirja :)

  VastaaPoista
 8. Kiitos loistavista vinkeistä! En ole vielä tilannut iHerbistä mitään. Mutta hölmöähän se on maksaa moninkertaista hintaa. Millaiset tulli- ja postikulut iHerb-paketteihin tulee? Täytyykin jatkossa tilata D-vitamiinit sieltä.

  Mari, kenellä homeopaatilla kävit?

  Mustikkatyttö, osaisitko sä suositella jotain hyvää homeopaattia? Ymmärrän toki, että kilpirauhasen vajaatoiminta ja lisämunuaisten uupumus ovat niin isoja hormonaalisia häiriötiloja, että niiden korjaamiseen tarvitaan monia asioita. Mieluusti tosiaan löytäisin keinon, joka auttaa kehoani korjaamaan häiriön luonnonmukaisesti. Synteettiset lääkkeet vain hoitavat oiretta, mutta eivät korjaa varsinaista häiriötilaa.

  Hoo Moilanen, mun kilpirauhasta ei onneksi ole tuhottu. Kun se tulehtui ja kävi superkierroksilla, lääkäri ehdotti mullekin säteilytystyä radioaktiivisella jodilla. Olin hankala potilas ja kieltäydyin siitä tyystin. Mulla on siis oma kilpirauhanen yhä tallella. On siis toiveita, että häiriötilan saisi korjattua ja kehon tasapainoon sekä kilpirauhasen toimimaan. Sillä matkalla nyt olen! =D

  VastaaPoista
 9. Hei Liisa! Kiitti kysymyksestä.Löysin sivultasi puhelinnumerosi ja ajattelin, että olisi helpompi puhua aiheesta tarkemmin puhelimessa.

  Yritin jo tavoittaa sinut, mutta en saanut vielä kiinni. Jutellaan sitten lisää, kun ja mikäli sinulle sopii.

  Homeopatia on minulle suuri intohimo ja keskustelen siitä niin mielelläni! :)

  VastaaPoista
 10. Uups. Pitää vähän korjata. Kiitos siskolle korjauksesta! Mä olen lukenut lukihärössäni D-vitamiinipurkin ohjeet väärin. Olen lukenut " yksi kapseli kolmesti päivässä". Itse asiassa siinä lukee "yksi kapseli kolmen päivän välein". No, tuskin olen saanut aikaan peruuttamatonta vauriota. Tuo ohje kuitenkin tuntuu aika vähäiseltä. Dr. Oz esimerkiksi suosittelee käyttämään D-vitamiinia 100 mg/päivä. Eli jatkossa otan yhden kapselin päivässä kolmen sijaan. Näillä mennään! Ja säästyy rahaakin, kun ei purkki hupene niin nopeasti. =D

  VastaaPoista
 11. Liisa, luepa raikasweb -blogin iherb -ohjeet! Sieltä aikanaan bongasin niin hyvät ohjeet, että mielellään suosittelen sitä ja suon ilolla bloginpitäjälle provikat!

  Lyhyesti ja summittaisesti sanottuna postikulut ovat 4 dollaria per paketti (eli alle 3 euroa), paketti tulee yleensä reilussa viikossa, kokonaissumma saa olla max 80 euroa ja paketin paino alle 1,3 kiloa - tai siihen suuntaan, katso tarkemmin mainitsemastani blogista - jotta se ei mene tulliin eikä tule ylimääräisiä kuluja.

  Olen ollut hurrjan tyytyväinen iherbiin eikä pakettien kanssa ole ollut koskaan mitään ongelmaa.

  Paitsi tulipa mieleen: kerran sain purkillisen spirulinaa kun olin tilannut jotakin muuta jauhetta.

  Laitoin meiliä, jossa sanoin, että voin pitää spirulinan mutta hyvitettäisiinkö liikaa maksamani 15 taalaa seuraavassa tilauksessa, kun tilaan uudemman kerran alunperin tilaamaani fruits of the earth -jauhetta.

  Mitä vielä: sain pitää spirulinan ja hedelmäjauhe lähetettiin minulle ilmaiseksi!

  That"s what I call service.

  VastaaPoista
 12. Korjaan: paketin kokonaissumma 80 dollaria, ei euroa.

  VastaaPoista

Ihanaa, että jätät kommentin! Pidäthän kommenttisi sävyn rakentavana ja kaikkia kunnioittavana. Erilaiset mielipiteet ja rakentava kritiikkikin ovat tervetulleita, niistä voi aina oppia uutta. Toivon kuitenkin, että blogin sävy säilyy positiivisena. Kiitos! =D