Happy Wheel

Happy Wheel

tiistai 25. lokakuuta 2011

David Wolfe: Activate Your Genius -seminaarin satoa

Hot Rawks Julie Wilson with David Wolfe
David Avocado Wolfe. Kuva täältä

Eilen oli kerrassaan hieno päivä. Uusi jakso koulussa käynnistyi 5 tunnin sessiolla aiheesta Minä terapeuttina, missä käsittelimme mm. toimintaterapeutin etiikkaa. Jesh! Koulun jälkeen kävin ostamassa Hakaniemen hallista kasvivärjättyjä ja reilun kaupan lankoja sekä bambuisen virkkuukoukun. Sitten kiirehdin Elä, opi ja rakasta - kurssin kurssikaveria tapaamaan Fazerin kahvilaan vaihtamaan kuulumiset viikon harjoituksista. Fazerin kahvila oli jälleen uusi kokemus, merkintä kirjaani "en ole koskaan ennen". Ja lopuksi vielä Balder-saliin David Avocado Wolfen seminaariin. Kotona olin vasta yhdentoista aikaan, mutta viikko alkoi mahtavasti. Tässä  satoa Davidin seminaarista. • Oli ihanaa nähdä vanhoja ja uusia tuttuja. Halaus piristää päivää, ja monta halausta moninkertaisesti. Uskalla Innostua -tiimin tapahtumissa käy huippuporukkaa! =D
 • Tauon jälkeen saimme nauttia Felix Zengerin beatboksaamisesta. Huh huh. Todella lahjakas kaveri. Hän heitti coverin mm. The White Stripesin 7 Nation Armysta, ja ainakin omat energiani singahtivat kattoon. Tämä vanha suosikkibiisini sai nyt aivan uuden sisällön ja merkityksen. "A seven nation army couldn't hold me back!" Wow! Tällä mennään! Kiitos Felixille upeasta esityksestä! =D Hauskaa tässä on se, että Felix on todellakin aktivoinut oman neroutensa. Hänellä ei ollut tapahtumaan lippua, ja kaiken lisäksi seminaari oli loppuunmyyty. Kuitenkin hän pääsi mukaan esiintymistään vastaan. Upeaa omien taitojen käyttöä kaikkien iloksi!
 • Jos haluat olla nero, panosta laadukkaaseen ruokaan. Davidin sanoin: "If you don't feel well, you won't do well."
 • Matkustelu on parasta koulutusta, se antaa uutta perspektiiviä asioihin.
 • Vastaukset kaikkiin kysymyksiisi ovat aina lähellä, aivan nenäsi edessä. Suurin haaste on niiden näkeminen.
 • Autoimmuunisairauksien perimmäinen syy on kengissä. Kumipohjaiset kengät eristävät maan negatiivisesti varautuneesta sähkökentästä. Jos haluat parantua ja olla fiksu, maadoitu. 
 • Get in the cold! Hyppää hyiseen järveen tai mereen. Kävele paljain jaloin jopa lumihangessa. Aloita vaikka minuutista tai parista / päivä ja totuttele vähitellen pitempään aikaan. Raakaruokailun ideakin on kylmyys vastapainona prosessoidun ja kypsennetyn ruoan ylikuumuudelle. (Oma mietintä: onko tässä kyse liiallisen pittan tasapainottamisesta vai onko kylmyys hyväksi kaikille?)
 • Kaikki sairaudet ovat psykosomaattisia. Kun syöt terveellisesti, saat aivosi toimimaan ja voit löytää parannuskeinon sairauteesi. 
 • SYÖ NIIN PALJON MARJOJA KUIN JAKSAT (ainakin marjojen sesonkiaikaan). Syö marjoja aamupalaksi, lounaaksi, illalliseksi ja välipalaksi. Marjat ovat parasta ravintoa. Kun yhdistät marjoja suklaaseen, niiden imeytyminen 2 - 3-kertaistuu. Marjoista saa antioksidantteja (antioksidantit ovat oikeastaan luonnon väriaineita) ja c-vitamiinia. Lisäksi ne sisältävät ainesosia, jotka auttavat sulattamaan ne. 
 • Jing-energian määrä (joka vaikuttaa mm. ruoansulatukseen ja munuaisten toimintaan) periytyy isovanhemmiltamme. Sen säilymistä voi edistää nauttimalla mustia ruoka-aineita kuten pakurikääpää ja mustia oliiveja sekä gheetä eli puhdistettua voita (saa ainakin etnisistä kaupoista). 
 • Ei ole koskaan liian myöhäistä alkaa elää. On aina liian aikaista kuolla.
 • Nerous on sisäsyntyistä, keskinkertaisuus itseaiheutettua. 
 • Nerouden ja onnellisuuden resepti: hunaja + marjat + (raaka)suklaa + hyvät öljyt.
 • Huolehdi siitä, että saat kaikenlaisia öljyjä: tyydyttyneitä, tyydyttämättömiä, kertatyydyttyneitä, pitkäketjuisia, keskimittaisia ja lyhyitä jne.
 • Tärkeimmät öljyt (tai rasvahapot): omega 3 (saa hampun-, pellavan- ja chiasiemenistä), EPA, DHEA (erityisen tärkeää synnytyksen jälkeen ja imetyksen aikana sekä masentuneille), ALA.
 • Yhdistä omega3-rasvahappoihin kookosöljy => imeytyminen 2-kertaistuu
 • Maailman pitkäikäisimmät ihmiset (ranskalainen 122-vuotias nainen ja amerikkalainen 110-vuotias mies) ovat käyttäneet runsaasti oliiviöljyä sekä ruoassa että iholla sekä syöneet valtavasti suklaata. Ranskalainen nainen söi JOPA KILON SUKLAATA JOKA VIIKKO!  (Huom! Kannattaa suosia raakasuklaata tai ainakin yli 70% tummaa suklaata.)
 • Erityisen terveellistä on kypsentämättömän kaakaopavun kuori. Nauti kaakaopapuja joko kokonaisina tai murskattuina nibseinä.
 • 5 terveellisintä ruokaa ovat: valkosipuli, hunaja, kaneli, oliiviöljy ja suklaa.
 • Menestyneimmät ihmiset ovat rehellisiä itselleen ja kuuntelevat sisäistä totuuttaan.
 • Aina kun kohtaat ongelman, sano suureen ääneen: "OLEN LIISA JA OLEN NERO!" Toista niin monta kertaa, että uskot sen. 
 • Aktivoidaksesi neroutesi pidä huolta siitä, että verensokerisi pysyy tasaisena. Jos verensokerisi heittelehtii, et pysty ajattelemaan järkevästi. Verensokerin heilahtelut aiheuttavat jopa mielisairauksia. 
 • Etsi itsellesi sopiva rasvan, proteiinin ja hiilihydraattien suhde. Kyse ei ole niinkään määristä vaan näiden keskinäisestä suhteesta. Jokaisella on yksilöllinen optimaalinen suhde ravintoaineille. Jollekin sopii runsaasti rasvaa sisältävä ruokavalio, toiselle taas runsaasti proteiinia sisältävä, kolmannelle hiilihydraatteja sisältävä jne. Hyvin monille sopii suhde 30 % hiilihydraattia/ 40 % proteiinia/ 40 % rasvaa, ja siitä voi aloittaa oman optimaalisen suhteen etsimisen. 
 • Se, miten paljon kehosi pystyy hyödyntämään rasvaa, riippuu maksasta. Kun haet sopivaa rasvan määrää ravinnossasi, tarkkaile ulosteitasi. Jos ulosteen mukana tulee sulamatonta öljyä, ravinto sisältää liikaa rasvaa.
 • Naisille riittävä keltarauhashormonin määrä, ja etenkin suhteessa estrogeeniin, on ratkaiseva tekijä terveydelle ja pitkäikäisyydelle. Alhainen keltarauhashormonin määrä johtaa mm. osteoporoosiin. 
 • Hormonihäiriöiden tasapainottamisessa on tärkeää saada riittävästi hyviä öljyjä, sillä ne puhdistavat kehoa haitallisesta estrogeenista, jota liukenee mm. muovista. 
Omat oivallukset:
 • Hyvä seura, oman totuuden kuunteleminen ja sen mukaan eläminen, innostus ja positiivinen mieliala ovat kaikkein tärkeimpiä tekijöitä terveydelle, menestykselle, jaksamiselle ja kaikenlaiselle hyvinvoinnille. 
 • Kun yhdistän nämä tekijät terveelliseen ravintoon, minua ei pysäytä mikään. Ei edes 7 maan armeija. Kun yhdistän tähän vielä joogan, joka vahvistaa kehoani ja meditaation, joka vahvistaa mieltäni, saan aktivoitua sisäsyntyisen nerouteni.
 • Haa! Oman terveyteni ja nerouteni resepti: innostus + uskallus + positiivinen seura + terveellinen ravinto + jooga + meditaatio + oma totuus. Haa! Siinähän on oma 7 maan armeijani!
 • Nauti usein marjasmoothie!
 • Kokemuksesta tiedän, että runsas rasva ei sovi mulle. Se ei sula vaan kertyy kroppaani. Toisaalta mulle ei sovi myöskään vähärasvainen ruokavalio. Etenkin nyt kilpirauhasen vajaatoiminnan myötä tunnun tarvitsevan aikaisempaa enemmän rasvaa. Muuten ihoni, kynteni ja hiukseni ovat täysin korppua. Oma optimaalinen rasvan määräni löytyy jostain välimaastosta. Kokeilemalla. En pelkää enkä vältä rasvaa, mutta en myöskään läträä sen kanssa. Paitsi että läträän oliiviöljyä iholle. Ja hiuksiin. Oliiviöljyn olen löytänyt pelastajakseni jo ennen Davidia. 
 • Ratkaisu parantumiseeni on aivan nenäni edessä. Etsi avoimin mielin ja aistein. 
 • Uskalla Innostua -tiimin seminaarien parasta antia on innostus ja korkea energia, joka on aina läsnä kaikissa tapahtumissa. 

4 kommenttia:

 1. Hienoa, että olet tehnyt näin perusteelliset muistiinpanot meille joilla ei ole mahdollisuutta lähteä sinne etelään, varsinkaan viikolla. Kiitos!!

  VastaaPoista
 2. Kiitos, Pogue. Hyvä, jos mustiinpanoista on iloa. =D

  Tajusinpas muuten juuri mielenkiintoisen yhteyden. Kiinalaisen lääketieteen mukaan jing-energia siis periytyy isovanhemmiltamme. Äidinisäni kuoli munuaisvikaan. Ja mulla on pulmia lisämunuaisteni kanssa. Mistähän munuaissairaudet johtuvat energeettisellä/ ajatuskuvioiden tasolla tai karmisesti? Täytyypä kaivella noita henkisiä opuksiani. Palaan asiaan, mikäli löytyy jotain mielenkiintoista.

  VastaaPoista
 3. Moi,

  Kiitoksia muistiinpanoista, näitä on hyvä kerrata. Aika samanlaiselta näytti sisältö kuin Davidin ekalla visiitillä viime vuonna.

  Terveisin Mcclendonseminaarin vieruskaveri Antti.

  VastaaPoista
 4. Moi, Vieruskaveri Antti!

  Hauskaa, että piipahdit täällä. =) Ja joo, hirmuisesti ei tullut uutta viime syksyyn nähden. Mutta näitä asioita on hyvä muistutella uudestaan mieleen, kun tuppaavat unohtumaan. Tai siis monet asiat tietää teorian tasolla, ja niistä on kuullut aikaisemminkin. Joitakin asioita vaan pitää kuulla riittävän usein, että ne siirtyvät osaksi arkea, ihan oikeasti käytäntöön.

  Ai niin. On myös mielenkiintoista huomata, miten sitä kuulee sen, mitä haluaa kuulla. Tai on sille vastaanottavainen ja sulkee korvansa muulta. Tein muistiinpanot seminaarin alkupuolella. Sitten iski väsymys. Kuulemma Wolfe on puhunut myös flow'sta ja synkroniteetista... Ne ovat menneet multa ohi....

  VastaaPoista

Ihanaa, että jätät kommentin! Pidäthän kommenttisi sävyn rakentavana ja kaikkia kunnioittavana. Erilaiset mielipiteet ja rakentava kritiikkikin ovat tervetulleita, niistä voi aina oppia uutta. Toivon kuitenkin, että blogin sävy säilyy positiivisena. Kiitos! =D