Happy Wheel

Happy Wheel

sunnuntai 16. lokakuuta 2011

Virkattu joogamandala

Olen vihdoin selättänyt joogakriisini. Kiitos siitä kuuluu ajalle, itselleni, Jenni Kauppilan Elä, opi ja rakasta -kurssille, toimintaterapiaopinnoille, Joogasali Asanan Meri Mortille (jonka tuntia sijaistin) sekä ihanalle Kathryn Budigille. Kathryn vieraili tällä viikolla Suomessa pitäen joogakoulu Shantissa kaksi upeaa workshopia. Kathrynin vaatteiden iloiset värit antoivat mulle inspiraation virkata mummon neliö niiden pohjalta. Tajusin myös eri värejä yhdistäessäni, että niillä oli syvempi symboliikka. Itse asiassa valmistuneesta neliöstä tuli mandala. Virkkasin sellaisen kiitokseksi Kathrynille ja nyt myös itselleni.

Mummon neliöstä on moneksi: Liisan virkattu joogamandala 


* Vaaleanpunainen keskus kuvastaa lämmintä ja vahvasti sykkivää sydäntä sekä lempeää asennetta.
* Vihreä osa kuvastaa energian laajenemista ulospäin sekä luontoa ja ekologisuutta. Sydänchakra voi olla joko vaaleanpunainen tai vihreä, joten tämä kerros kuvaa sydänchakran laajentumista.
* Violetti kerros kuvaa joogapolun 8 eri osaa: yama (ohjeet toisten ihmisten kohteluun), niyama (moraalisäännöt itseä kohtaan), asana (fyysinen harjoitus), pranayama (hengitysharjoitukset), aistiärsykkeistä vetäytyminen, keskittyminen, meditaatio ja autuus.
* Keltainen päättelykierros kuvaa iloa, keveyttä, aurinkoa ja Surya Namaskaraa eli aurinkotervehdyksiä. Kaikki alkaa Surya Namaskarasta, siksi niitä on hyvä olla riittävästi. LOL!

En tiedä, miten hyvin mandala aukeaa muille. Mutta mulle se tuo tosi paljon iloa, saa suorastaan nauramaan. Ja itsellenihän sen teinkin. Se muistuttaa minua joogan eri puolista sekä siitä, että sydämen ja elämän on tarkoitus laajentua, ei supistua. Ja keltainen muistuttaa minua vaalimaan iloa sekä unohtamaan minulle tyypillisen tavan suhtautua asioihin liian vakavasti. Don't worry, be happy! =D

Haastankin teidät lukijat tekemään oman mandalan. Mitkä asiat ovat sinulle tärkeitä? Mitkä tuovat sinulle iloa? Mikä auttaa sinua keskittymään? Millaisista elementeistä sinun henkinen harjoituksesi ja/ tai elämäsi koostuu? Käytä sinulle mieluisia värejä, materiaaleja ja tekniikoita. Tee sellainen mandala, jota on helppo pitää mukana. Minun joogamandalani toimii myös kirjanmerkkinä.

Namaste! Ihanaa päivää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihanaa, että jätät kommentin! Pidäthän kommenttisi sävyn rakentavana ja kaikkia kunnioittavana. Erilaiset mielipiteet ja rakentava kritiikkikin ovat tervetulleita, niistä voi aina oppia uutta. Toivon kuitenkin, että blogin sävy säilyy positiivisena. Kiitos! =D