Happy Wheel

Happy Wheel

maanantai 24. maaliskuuta 2014

Hei hei, mitä kuuluu? Kilpparikuulumisia

Moni on kysynyt, mitä mulle nykyään kuuluu. Voin vastata aidosti: "Kiitos, hyvää!" Voin paremmin kuin vuosiin. Siksi en ole enää juuri kirjoittanut kilpirauhasen vajaatoiminnasta, koska en juurikaan ajattele sitä. Ja sellaisena haluan tilanteen pitääkin. Se, mihin kiinnität huomiosi, vahvistuu. En halua keskittyä sairauteen ja siihen, mikä on huonosti - vaan terveyteen ja kaikkeen siihen ihanaan ja hienoon, mitä maailmasta löytyy. Vihdoin jaksan tehdä asioita, joita rakastan ja jotka tuovat valtavasti iloa. Siitä olen äärettömän kiitollinen. Ehkä tarvitsin sairauden, jotta osaisin arvostaa sitä, mitä minulla on. Ja mullahan on vaikka mitä - ja joka päivä löydän uusia hauskoja, huvittavia, kauniita ja innostavia asioita. :) Fyysisellä tasolla on ollut ihanaa huomata, että hiukset eivät enää katkeile tai putoile päästä vaan ovat alkaneet vahvistua - moni uusi tuttavuuskin on kehunut vahvoja hiuksiani. Olen siis selvästi terveyden polulla. 

Mutta vastatakseni kysymykseen laitan tähän nyt jotain siitä, millainen lääkitykseni on tällä hetkellä ja miten muuten elän:


  • En ole käynyt kilpirauhaspaneelissa tai lisämunuaisten stressitestissä vuosiin. Enkä koe niitä enää tarpeelliseksi. Lääkitys näyttää toimivan, ja Hydrocortisonia olen vähentänyt huomattavasti. Tein annoksen pienentämisen todella varovasti ja hitaasti kehon tuntemuksia kuunnellen vähentäen annosta 2,5 mg/ kk eli tabletin neljäsosan kuukaudessa. Vauhti oli äärettömän hidas, mutta se kannatti - ei ole tullut takapakkeja. Tässä annoksessa olen ollut nyt monta kuukautta. Välillä olen yrittänyt tiputtaa Hydrocortisonin 5 mg:aan, mutta siitä seuraa parin päivän viiveellä närästystä, päänsärkyä ja kilpparin liikatoiminnan oireita. Selvästikin Hydrocortison auttaa Thyroidia imeytymään verenkierrosta kudoksiin niin, että lääke ei jää pyörimään vain vereen ja nostattele sieltä sykettä ja verenpainetta. 7,5 mg/ vrk on siis tällä hetkellä se määrä Hydrocortisonia, millä paletti pysyy tasapainossa. 
  • Toistaiseksi lääkitykseni kilpirauhasen vajaatoimintaan on Erfa Thyroid 60 mg X 2/ vrk eli yksi tabletti aamulla ja toinen iltapäivällä noin klo 14 aikaan (illalla otettuna piristää niin, että nukkumaanmeno viivästyy monella tunnilla).
  • Lisämunuaisia tuen yhä Hydrocortisonilla. Mutta kuten aiemmin mainitsin, annokseni on vain 7,5 mg/ vrk: aamulla 5 mg eli puolikas tabletti ja iltapäivällä 2,5 mg eli neljäsosa tabletti. Leikkelen tabletteja annoksiksi leikkurilla jo etukäteen,  jotta niitä ei tarvitse yrittää leikellä esimerkiksi työpaikalla. 
  • Aamuisin nautin heti herättyäni mukillisen eli reilut 2 dl Boris-maitohappobakteerijuomaa (tällä on ollut todella huomattava vaikutus yleisvireyteen ja vatsan toimintaan).
  • Muiden lisäravinteiden kanssa olen hövelimpi: otan niitä, jos muistan. 
  • ZinZino Balance Oil, 15 mg. Tämä tasoittaa omega-3:n ja omega-6:n suhdetta.
  • Two-Per-Day -monivitamiinikapseli, jotka sisältävät kaiken muun hyvän lisäksi jodia, 2 kpl
  • B-vitamiinia
  • Kuparia (tämä on yllätyksekseni selvästi tukenut raudan imeytymistä, homeopaatti oli oikeassa!)
  • D-vitamiinia suihkeena tai kapselina, vaikka tämän suhteen olen aivan toivottaman huono. Muistan ottaa D-vitskua max. pari kertaa kuukaudessa.
  • Magnesiumia kuureittain, auttaa nukahtamaan illalla otettuna. Juuri nyt on kyllä tietenkin loppu.
  • Four Sigma Foodsin sieniuutteet: aamulla Cordyceps tai Lion's Mane ja iltapäivästä iltaan Reishi. Reishi on aivan huikeaa! Rentouttaa ja rauhoittaa ja auttaa nukahtamaan. My best friend! Cordyceps taas antaa virtaa ja Lion's Mane edistää aivojen toimintaa. 
  • Muutaman kerran viikossa makoilen piikkimatolla ja teen Mindfulness-harjoituksia
  • Tunnen päivittäin kiitollisuutta kaikesta hyvästä, mitä elämässä on.
  • Katselen päivittäin huvittavia YouTube-pätkien ja nauran ääneen.
  • Puhdistan kodin ilman Rainbow-laitteella parin viikon välein tai kerran kuukaudessa. 
  • Ilon ja Valon Markkinoilta hankkimani Aroma Sense -suihkupää, joka suodattaa vedestä kloorin ja raskasmetallit ja lisää siihen C-vitamiinia sekä raikasta sitruksen tuoksua - aivan huikea löytö!
  • Kemikaalikuorman välttäminen ja mahdollisimman luonnonmukainen kauneudenhoito. 
  • Perinteiset shampoot hylkäsin jo vuosia sitten. Sen jälkeen olen testannut vinon pinon luonnonkosmetiikkaa. Nyt olen löytänyt täydelliset tuotteet luonnonkiharille hiuksilleni: Argan-öljypohjaiset luomushampoo, hoitoaine ja hiusöljy. Pesen hiukset joka toinen kerta shampoolla, joka toinen kerta pelkällä hoitoaineella. Hamppuinen afro on hävinnyt ja tilalla on vahvat, kiiltävät ja kauniisti kihartuvat (tai toisinaan vain taipuisat) hiukset. Mahtavaa!
  • Vältän parhaani mukaan vehnää ja luen tuoteselosteet tarkasti. 
  • Vältän maitoa ainakin nestemäisessä muodossa, juustoa vielä syön. Samoin jäätelöä. 
  • Olen ryhtynyt nauttimaan aamuisin Bulletproof-kahvia. Tosin teen omani ilman MCT-öljyä, jonka raaka-aineen tuotanto on usein eettisesti ja ekolologisesti kestämätöntä. Omaan bulletproofiini tulee luomukahvia, kardemummaa, pakuria, jotain sieniuutetta, hieman merisuolaa ja maidon sijasta nokare voita. 
  • Aktiivinen toiminta niiden asioiden korjaamiseksi, jotka ovat elämässä vinksallaan. Esim. sain riemukseni uuden työpaikan ja pääsen pois koulusta, jossa on hometta ja hankala ilmapiiri. 
  • Daily Yoga Journalin kirjoittaminen aamuisin eli henkinen ja positiivinen ote päivään heti aamusta.
  • Tietoinen panostaminen hyvään uneen (joskin tässä on vielä petrattavaa, että malttaisin nukkua riittävästi): illalla reishijuomaa, magnesiumia, nenän huuhtelu puhtaaksi neti-kannulla, valojen pimennys ja oleilu hämärässä jo paria tuntia ennen nukkumaanmenoaikaa, melatoniini. Suurin haasteeni on se, että malttaisin sulkea kännykän, tietsikan ja iPadin...
  • Panostus itseen: Fustra-valmennus, Marie Forleon B-school. 'Cause I'm worth it!
  • Niiden asioiden tekeminen, jotka innostavat ja ravitsevat sielua: osallistuminen bhajaneihin, naurujooga, ystävien tapaaminen, ajan viettäminen luonnossa, lintujen ruokkiminen ja niiden ihailu, kissojen kanssa hengailu, kukat, musiikki
Näillä eväillä olen itseäni hoitanut ja hyvin näyttää toimivan. Kannustan nyt jokaista etsimään itselleen toimivat keinot oman hyvinvointinsa kohottamiseen. Minun keinoni eivät välttämättä ole sinun keinojasi, mutta etsimällä jokainen löytää itselleen toimivat eväät terveyteen ja hyvinvointiin. Voi hyvin! 

1 kommentti:

Ihanaa, että jätät kommentin! Pidäthän kommenttisi sävyn rakentavana ja kaikkia kunnioittavana. Erilaiset mielipiteet ja rakentava kritiikkikin ovat tervetulleita, niistä voi aina oppia uutta. Toivon kuitenkin, että blogin sävy säilyy positiivisena. Kiitos! =D