Happy Wheel

Happy Wheel

sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Minnan Metodit - Minna Tervamäen hyvän olon vinkit

Terveiset Ilon ja Valon Markkinoilta! Wanhassa Satamassa oli todella ihana tunnelma. Mikä ihana tila, missä on jäljellä vanhat hirret! Kävijämäärä oli yllättäen sen verran pieni, että ei tarvinnut lainkaan tungeksia tai ahdistua. Esillä oli kuitenkin todella mielenkiintoisia tuotteita ja luentoja. Syvimmän vaikutuksen teki Minna Tervamäen luento Riko Rajasi - älä itseäsi. Minnalla oli ihanan aurinkoinen ja nostattava olemus ja tosi hyviä vinkkejä. Hänen luvallaan julkaisen ne nyt tässä. :)


 • Mieti, millä keinoin voit itse vaikuttaa omaan hyvinvointiisi arkisilla valinnoilla. Hanki tietoa ja kokeile, mikä toimii sinulla. Muista, että olemme yksilöitä, joten kaverin niksit eivät välttämättä toimi sinulla. 
 • ROHKEUS eli toimi pelosta huolimatta. Rohkea ei ole se, joka ei pelkää vaan se, joka toimii pelosta huolimatta. Kaikkien ei tarvitse hypätä laskuvarjolla tai kiivetä Himalajalle. Sen sijaan arjen rohkeutta on rohkeus ajatella eri tavalla ja kyseenalaistaa perinteiset mallit sekä rohkeus unelmoida. 
 • Lopeta negatiivisiin uskomuksiin uskominen ja luo itsellesi positiivinen todellisuus. Esimerkiksi kun tanssimaailmassa 35-vuotiasta pidetään jo vanhana, Minna päätti olla nelikymppisenä parhaimmillaan. 
 • Ikuinen oppiminen ja uteliaisuus elämää kohtaan. Australialainen 97-vuotias monen eri alan tohtori oli todennut lehtijutussa: "Ikinä ei ole liian myöhäistä oppia uutta, avartaa ajattelua tai tutustua uusiin ihmisiin."
 • Tunnista omat vahvuutesi ja kukoista niillä. Vain rakentamalla vahvuuksien varaan voit kehittyä hyvästä erinomaiseksi. 
 • Laajenna mukavuusaluettasi, uskalla mennä epämukavuusalueelle.
 • Pikavenytykset. Kuten kaikki tiedämme, istuminen tappaa. Tee pitkin päivää muutaman minuutin venytyksiä. Pidennä selkärankaa ja venytä lonkankoukistajia => joustava, dynaaminen, rento ja vahva keho sekä mieli ovat edellytyksiä sille, että on valmis tarttumaan elämän haasteisiin. 
 • Millaista on minun minä-puheeni? Tiedosta, miten puhut itsellesi. Onko se kannustavaa vai musertavaa? Miten puhun itsestäni muille? Millaisiin asioihin kiinnitän huomiota? Miten puhun toisille?
 • Tunnista oma kehotyyppisi ja temperamenttisi, kunnoita yksilöllisyyttäsi. Temperamentteihin voi tutustua vaikkapa Liisa Keltikangas-Järvisen kirjan avulla. 
 • Kiinnitä huomiota siihen, kuinka paljon aikaa tarvitset levolle, palautumiselle ja hiljaisuudelle ja toisaalta sosiaalisille kontakteille.
 • Etsi itsellesi sopiva rentoutumistekniikka. Rentoutuminen vaikuttaa positiivisesti verenpaineeseen ja hormonitasapainoon. 
 • Mielikuvaharjoittelu. Käytä esim. palautumiseen vammosita, itsetunnon kehittämiseen, esiintymisjännityksen lievittämiseen ja vaikkapa urheilusuorituksen parantamiseen. Näe itsesi onnistumassa.
 • Kulttuurin voimauttava vaikutus on jopa suurempi kuin urheilusuorituksella. Nauti musiikista, laula mukana, käy taidenäyttelyssä jne. Tämä vapauttaa omankin luovuuden. 
 • Kehu päivässä pitää lääkärin loitolla. Saamme Suomessa aivan liian harvoin positiivista palautetta. Ota tavoitteeksi muuttaa tämä omalla työpaikallasi. Ala antaa positiivista palautetta kollegoille. Ja esimiehet saavat tuskin koskaan positiivista palautetta. Anna siis positiivista palautetta myös esimiehellesi. Kehut ovat huikea, täysin ilmainen voimavara. Sitä paitsi kehu alkaa toimia itseääntoteuttavana ennusteena. ja kannustaa toimimaan vielä paremmin. Huomaa ja huomioi myös omat onnistumisesi!
 • Kiinnitä huomiosi omaan luontaiseen tapaasi suhtautua asioihin. Onko lasi mielestäsi puoleksi täynnä vai puoleksi tyhjä? Entä miten suhtaudut uusiin asioihin ja muutoksiin?
 • Älä unohda huumorin ja naurun voimaa. Muista nauraa! Voit huomata, että samalla kun pidät hauskaa, toiminta tehostuu.

Kiitos, Minna!

Huom! Minna on julkaissut hyvinvointivinkkinsä myös uutuuskirjassa nimeltä Minnan metodit. Ihanaa ja innostavaa luettavaa kirja täynnä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihanaa, että jätät kommentin! Pidäthän kommenttisi sävyn rakentavana ja kaikkia kunnioittavana. Erilaiset mielipiteet ja rakentava kritiikkikin ovat tervetulleita, niistä voi aina oppia uutta. Toivon kuitenkin, että blogin sävy säilyy positiivisena. Kiitos! =D