Happy Wheel

Happy Wheel

lauantai 22. maaliskuuta 2014

Enkeleitä, onhan heitä - erityisherkät, maaenkelit, indigot ja kristallit


Päivitys 22.3.2014.
Julkaisin tämän jutun alun perin jo kesällä 2010. Aihe on kuitenkin yhä tärkeä ja ajankohtainen. Viime aikoina on alettu puhua enemmän erityisherkistä ihmisistä eli hipsuista. Heistä käytetään myös englanninkielistä termiä Highly Sensitive Person eli HSP, jonka lanseerasi Elaine N. Aron. Nykyään Suomessakin on erityisherkille oma yhdistys, jolta löytyy myös Facebook-ryhmä. Lisäksi Elaine Aaronin kirja HSP Erityisherkkä ihminen on suomennettu ja julkaistu syksyllä 2013, ja kirja on nykyään saatavissa kirjastoista. Elaine Aronin nettisivuilta löytyy myös nopea testi, jolla voi selvittää omaa herkkyyttään. Mikäli vastaat kyllä enempään kuin 14 kohtaan, olet todennäköisesti erityisherkkä. Itse vastasin kyllä 21 kohtaan - olen erityisen herkkä äänille, väkivallalle, kiireelle ja negatiivisuudelle. Samaa aihetta sivuaa Doreen Virtue kirjassaan Assertiveness For Earth Angels. Virtuen mukaan maaenkelit ovat hyvin lempeitä ja hyväntahtoisia, ja heidän on vaikea pitää puoliaan. Maaenkelit voivat saada Indigo-lapsia, jotka ovat vielä herkempiä mutta toisaalta vahvempia. Indigojen jälkeinen sukupolvi puolestaan on Kristalleja ja seuraava sukupolvi Sateenkaaria. Kaikille näille on yhteistä suuri herkkyys, oikeudenmukaisuus ja itseä suurempi palvelutehtävä toisten ihmisten, eläinten tai ympäristön hyväksi.


22.7.2010
Tässä lainaus Kirsi Rannon Deepthi-blogista. Tämä kanavoitu viesti selittää, mistä monet vaikeuteni johtuvat - ja antaa myös neuvoja, miten niistä pääsee yli. Toivottavasti tästä on iloa ja hyötyä muillekin!

YLIHERKKYYDESTÄ KORKEAAN HERKKYYTEEN

Kirjoittanut Gerrit Gielen (spiritlibrary.com)
Julkaistu 18.7.2010
Vapaasti suomentanut Pirjo Laine

Tuleminen enkeliksi, joka olet

Monet ihmiset ovat yliherkkiä. He eivät voi sietää modernin yhteiskunnan melua, aggressiivisuutta ja kiireistä tahtia. Usein he kärsivät psykosomaattisista häiriöistä ja unettomuudesta. Se mitä toiset ihmiset pitävät itsestäänselvyytenä, esim. meneminen perhejuhlaan, on hyvin vastenmielistä puuhaa heille. Sen tekeminen mitä muut ihmiset pitävät normaalina, muuttuu usein katastrofiksi heille.

Lapsena he ovat usein väärinymmärrettyjä ja aliarvostettuja. Koska heidän on vaikea puolustautua ja koska he uneksivat helposti, kouluaika on rankkaa. Uran rakentaminen ja menestyminen yhteiskunnan standardien mukaisesti ei usein toimi heillä. He selviytyvät enemmän tai vähemmän yhteiskunnan reunamilla. Osallistuminen valtavirtatoimintaan koetan uuvuttavaksi ja kuluttavaksi. Kaiken tämän vuoksi heidän kuvansa itsestä ei ole kovin positiivinen, he tuntevat usein epävarmuutta ja huonommuutta. Heidän ajatuksensa ovat synkkiä ja usein toistuvat loputtomasti.

Tietysti tämä kuva on vähän karikatyyri. Kuitenkin monet ihmiset tunnistavat (osittain) itsensä siitä. Keskitytäänpä nyt joihinkin yliherkkien ihmisten positiivisiin puoliin. He arvostavat rauhaa ja hiljaisuutta ja kaipaavat elämistä harmoniassa kanssaihmistensä kanssa. He ovat herkkiä kauneudelle, erityisesti luonnon kauneudelle. He ovat hyvin empaattisia ja avoimia henkisyydelle. Heillä on rikas mielikuvitus. Heidän omaksi yllätyksekseen ihmiset jotka ovat vaikeuksissa, tulevat luonnostaan heidän luokseen saamaan opastusta.

Mikä näitä ihmisiä vaivaa? Vastaus on, että he eivät ole vain yliherkkiä, vaan he ovat "korkeasti" herkkiä. Itse asiassa he ovat enkeleitä valepuvussa.

Mitä on korkea herkkyys?

Jokainen elävä olento lähettää tiettyä värähtelyä tai auraa: kukat, aurinko, ihmiset, eläimet, kasvit ja myös ihmisyhteisön laajemmin. Olette korkeasti herkkä, silloin kun värähtelynne, auranne on hienojakoisempi ja herkempi kuin ihmisyhteisön värähtely.

Kuvitelkaa säteilevän, kauniin enkelin laskeutuvan taivaasta syntyäkseen ihmiskehoon modernissa metropolissa. Enkelille on vaikeaa selviytyä ympäröivän maailman melusta, kaaoksesta ja rumuudesta. Missä on luonnon seesteisyys ja kauneus, missä ovat kukat? Missä on syvä sisäinen tietämys, tunne ykseydestä kosmoksen kanssa? Enkeli tuntee musertuvansa ja olevansa vieras. Maailma ympärillä ei hoivaa tai tunnista häntä. Enkeli alkaa ajatella, että hänessä on jotain vikaa, ja hänestä tulee surullinen ja masentunut. Kun hän ei tunne olevansa kotonaan täällä, hän vetäytyy ja kaipaa hämärästi toista todellisuutta. Ihmiset ympärillä pitävät häntä uneksijana, joka ei halua kohdata elämän tosiasioita. Enkelin valo himmenee. Siinä missä hän oli korkeasti herkkä aluksi, hänestä on nyt tullut yliherkkä.

Saatatte miettiä, miksi tämä enkeli inkarnoitui maan päälle.

Monia enkeleitä on inkarnoituneena maan päällä ja jokaisella enkelillä on oma motiivinsa olla täällä. On kuitenkin yksi yleinen motiivi: auttaa maapalloa. Kaikkien näiden enkelien läsnäolon kautta ihmisyhteiskunta kokonaisuutena saa valoa ja herkkyyttä. Enkeliolemus kohottaa maailman värähtelyä. Tätä tapahtuu erityisesti, silloin kun enkelit muistavat, keitä he ovat, ja kun heidän itseluottamuksensa palaa. Silloin heidän valonsa todella loistaa.

Kuvittele nyt, että olet sellainen enkeli. Mitä voit tehdä säteilläksesi taas, muuntaaksesi yliherkkyytesi korkeaksi herkkyydeksi?

Askel 1: Käsitä, että olet enkeli

Käsitä, että olet enkeli, äläkä pelkää näyttää sitä. Usko omaan valoosi, luoviin kykyihisi ja voita pelko näyttää itsesi. Tämä on ensimmäinen askel.

Miten teet tämän? On tärkeää yhdistyä henkisyyteen, nähdä maailma henkisestä näkökulmasta ja muistaa se rakkauden ja valon ajaton ulottuvuus, mistä olet peräisin ja mihin kuulut. Olet aina ollut kosketuksessa tähän hienovaraiseen eetteritodellisuuteen. Tee nyt uusi hyppy ja todella usko sen olevan olemassa. Sillä hetkellä kun yhdistyt sen kanssa, pääset myös kosketukseen oman sisäisen ytimesi kanssa ja alat käsittää, kuka todella olet. Muistat, että tietoisuutesi on ikuinen ja että se on valon ja luovuuden suurenmoinen lähde.

Hetkellä jolloin tunnet osan tästä toisesta ulottuvuudesta, mikä on todellinen kotisi, tuomitseminen jonka ihmisyhteiskunta tekee sinulle, tulee pienemmäksi taakaksi. Käsität, että olemisesi täällä on vain väliaikaista ja että tämä hektinen ja kaoottinen yhteiskunta häviää yhtenä päivänä ja tekee tilaa rauhallisemmalle, harmonisemmalle ja onnellisemmalle yhteiskunnalle. Se mitä tämä ajankohtainen yhteiskunta ajattelee sinusta ja odottaa sinulta, ei ole enää tärkeää. Tärkeämpää on, mitä olet täällä tekemässä ja miten aiot ilmentää valoasi tässä maailmassa.

Aistimalla todelliseen alkuperäsi, sytytät oman valosi. Valo on luovaa ja transformoivaa. Huomaat, että ympäristösi alkaa reagoida sinuun eri tavalla. Elämä virtaa helpommin ja ihmiset ottavat sinut vakavammin. Olet ottanut perustavanlaatuisen ensiaskeleen siirtymisessä yliherkkyydestä korkeaan herkkyyteen.

Askel 2: Tule tietoiseksi miespuolisesta energiastasi

Pystyt antamaan valoasi toisille todella, jos pysyt olemaan myös antamatta sitä. Jos et voi sanoa ihmisille "ei", sillä ei ole merkitystä, että sanot "kyllä". Rajojen asettamisen ja itsensä puolustamisen oppiminen on ratkaisevaa. Jos et tee tätä, energiasi virtaa pohjattomaan kaivoon ja tunnet jatkuvasti heikkoutta ja uupumusta.

Tämän estämiseksi sinun on päästävä kosketukseen miespuolisen energiasi kanssa. Monilla ihmisillä jotka ovat taipuvaisia henkisyyteen, on negatiivinen kuva miespuolisesta energiasta. Se liitetään väkivaltaan, sortamiseen ja aggressiivisuuteen eikä sitä pidetä henkisenä. Tämän negatiivisen miespuoliseen energiaan asennoitumisen tuloksena monet henkisesti suuntautuneet ja yliherkät ihmiset tuntevat voimattomuutta eivätkä pysty puolustamaan itseään.

Ratkaisuna on ymmärtää, ettei miespuolisessa energiassa ole mitään väärää sinänsä - tasapainottomuus mies- ja naispuolen välillä aiheuttaa ongelmia. Monet ihmiset heikentävät omaa vahvuuttaan pitämällä miespuolista energiaa alempiarvoisena. Tätä tapahtuu erityisesti herkillä naisilla. Erityisesti käytäessä läpi henkisen kasvun prosessia on erittäin tärkeää yhdistyä miespuoliseen energiaansa.

Heti kun otat askeleen 1 ja tulet tietoisemmaksi siitä, kuka todellisuudessa olet, erotat itsesi energeettisesti ympäristöstä. Valosi huomataan. Tämä vetää luoksesi energiaiilimatoja, kuten niitä kutsun. Nämä ovat ihmisiä tai muita yksikköjä - esim. järjestö jossa toimit - jotka ruokkivat itseään energiallasi. Ne vievät sinulta energiaa antamatta mitään takaisin. Jos et pysty suojelemaan itseäsi sellaisessa ympäristössä, jäät jumiin.

Tässä kohtaa sinun on käytettävä miespuolista energiaasi. Syleile miesosaasi, sisäistä miestäsi ja luota häneen. Anna hänen ottaa kädessäsi miekan muoto, mikä katkaisee siteet sinun ja kaiken energiaasi vievän väliltä.

Yleinen sudenkuoppa miesenergiamiekan käyttämisessä tehokkaasti on näkemys tasavertaisuudesta. "Olemme kaikki tasavertaisia ja siksi minun ei pitäisi erottaa itseäni muista, vaan minun jakaa heidän kanssaan, mitä minulla on." Tasavertaisuusajatus on hyvä tiettyyn pisteeseen saakka. Sielutasolla olemme tasavertaisia. Ilmentämistasolla emme kuitenkaan ole. Jotkut ihmiset ovat kykenevämpiä kuin toiset antamaan sisäisen valonsa loistaa lävitseen. Tunnustamatta tätä annamme energiaiilimadoille vapaat kädet. Erityisesti ihmisten jotka säteilevät paljon valoa ja joilla on paljon annettavaa, pitäisi suojella itseään. Ole tietoinen, kenelle tai mille annat energiaasi. Kaikki eivät ole valmiita vastaanottamaan, mitä sinulla on annettavana. Älä anna turmella kalleinta lahjaasi ihmisten tai järjestöjen, jotka eivät sovi yhteen värähtelysi kanssa. Käytä miespuolista energiaasi tähän tarkoitukseen.

Askel 3: Käsitä, että Maaäiti on ystäväsi

Monet yliherkät ihmiset tuntevat vastustusta maan päällä elämistä kohtaan. Tämä vastustus johtuu osittain siitä, etteivät he tunne olevansa kotonaan modernissa länsimaisessa yhteiskunnassa. Yhteiskunnan energia ei sovi yhteen heidän omansa kanssa ja se tuntuu heistä vieraalta. He haluavat lähteä, he muistavat alitajuisesti henkisen perintönsä ja kaipaavat taas kotiin. He haluavat palata taivaallisten ulottuvuuksien rauhaan ja harmoniaan, millä on niin terävä kontrasti nykypäivän ihmisyhteiskunnan melulle, pelolle, aggressiivisuudelle ja anonymiteetille.

Tämän maanpäällisen elämän vastustamissyyn lisäksi herkillä ihmisillä on myös intuitio siitä, mitä tapahtui heidän menneissä elämissään maan päällä. Usein he kantavat sisällään muistoja sodasta, vainoamisesta ja muusta aggressiivisuudesta. He muistavat yrittäneensä olla hyviä ja tehdä hyvää maan päällä ja heidät on väkivalloin torjuttu sen vuoksi.

Tällä olemisen vastustamisen voittamiseksi on tärkeää erottaa ihmisyhteiskunnan ja itse maan energia toisistaan. Tämän tekemiseksi etsi jokin kaunis paikka luonnosta. Mene sinne hiljaisena päivänä. Tunne energia siellä - seesteisyys ja rauha. Avaa sydämesi tälle paikalle luonnossa ja tunne kaikki läsnä olevat energiat. Sinun lisäksesi siellä on luonnonhenkiä, kuten keijuja ja haltioita, jotka työskentelevät läheisessä yhteistyössä maan kanssa. Tunne nyt itse maa. Tämä on se maa, mitä varten tuli, maa joka kurkottaa sinua kohti ja haluaa tukea. Avaa sydämesi sen energialle ja rakkaudelle.

Astumalla tähän yhteyteen maan kanssa, pystyt todella ottamaan paikkasi ja loistamaan valoasi tässä maailmassa. Pystyt muuttamaan maailmaa ja tekemään siitä kauniimman. Maan päällä on sinulle paikka, jossa tunnet olevasi kotona. Tästä paikasta tulee sinulle valomajakka, joka transformoi maailmaa ympärilläsi.

Yliherkät ihmiset piiloutuvat maailmalta. Korkeasti herkät ihmiset säteilevät valoaan vapaasti siihen.

Askel 4: Käytä naispuolista energiaasi vieläkin herkemmäksi tulemiseen

Naispuolinen energiasi voi tehdä eron jonkun pelkäämisen ja rakastamisen välillä. Se mahdollistaa sinulle katsomisen jonkun käyttämän naamion taakse ja haavoittuvuuden näkemisen. Sydämessä olemme kaikki hyviä. Jumala on jokaisen sydämessä. Voit käyttää naispuolista energiaa sisälläsi tullaksesi vieläkin herkemmäksi ja käyttääksesi empatiaa, jotta ymmärrät todella, millaista on olla toisen ihmisen housuissa. Toisen ymmärtäminen sisältä voi auttaa sinua laittamaan perspektiiviin hänen loukkaavan huomautuksensa tai käytöksensä. Se voi auttaa sinua päästämään siitä irti.

Tämä tulee mahdolliseksi, kun miesenergia sisällä on riittävän voimakasta suojelemaan naispuoltasi. Silloin kun toisen sanominen loukkaa, meitä eivät usein loukkaa itse sanat, vaan oma yliherkkä tulkintamme noista sanoista. Usein ihmiset eivät ole meidän "perässämme", vaan enemmänkin he livauttavat suustaan jotain, mitä ei ole tarkoitettu henkilökohtaisesti meille. Miesenergiasi voi auttaa sinua olemaan ottamatta näitä asioita henkilökohtaisesti. Naisenergiasi auttaa sinua tuntemaan, mitä tuossa ihmisessä oikeasti tapahtuu. Käyttämällä herkkyyden naispuolista lahjaa näemme paljon valoa tässä pimeässä maailmassa ympärillämme. Tulemalla vieläkin herkemmäksi otamme askeleen kohti kanssaihmisten sydäntä, mikä on usein lämpimämpi ja kirkkaampi kuin ajattelimme. Kun panemme merkille valon toisen sydämessä, tämä valo palaa voimakkaammin.

Vieläkin herkemmäksi tuleminen toimii kahteen suuntaan: et ainoastaan saa syvempää tunnetta, kuka toinen henkilö on, vaan hänkin saa tuntea sinut paremmin. Hän tuntee jotain herkkää, lämmintä ja kaunista sinussa, mitä hän ei ole aiemmin huomannut. Kun tunnistat toisen ihmisen, hän tunnistaa sinut. Näin alat tuntea olevasi kotona maan päällä.

Enkelinä oleminen on tasapainossa olemista

Jokainen ihminen antaa ja vastaanottaa. Pysyäksemme henkisesti ja fyysisesti terveenä meidän täytyy olla tasapainossa ympäristömme kanssa. Antamisen ja vastaanottamisen virran on oltava tasapainossa. Sillä hetkellä kun säteilemme enemmän valoamme, siirrymme yliherkkyydestä korkeaan herkkyyteen ja tulemme enkeliksi, mikä olemme, antamisvirta lisääntyy. Huoumme luovaa ja kaunista valoa ja jaamme sitä ympäristömme kanssa, usein tietämättä sitä. Energia mitä laitamme maailmaan, haluaa tulla takaisin luoksemme (fyysisen) yltäkylläisyyden muodossa.

Tämä aiheuttaa ongelmia monissa herkissä ihmisissä. Yliherkät ihmiset eivät usein usko, että elämä voi olla kaunista, rikasta ja yltäkylläistä heille. He tuntevat, ettei se ole oikein, etteivät he ole sen arvoisia ja näin he tukkivat sen saamisvirran, joka haluaa tulla heille. Uskonnolliset perinteet jotka opettavat, että on parempi antaa kuin vastaanottaa tai että on synti nauttia olostaan, tukee tätä ajatuslinjaa. Pelko ja epäilys pitää poissa luontaisen yltäkylläisyyden, joka haluaa tulla luokse.

Ole tarkkana tässä. Tarkista, oletko todella avoin sille, mitä universumi haluaisi antaa sinulle, kaikelle rakkaudelle mitä sinua varten on. Niin kauan kuin et sano "kyllä" sille, mitä universumi haluaa lähettää sinulle, et ole todella sanonut "kyllä" itsellesi. Sano kuuluva ja rakastava "kyllä" itsellesi, koko itsellesi. Vastaanottamisvirran hyväksymisestä elämääsi tulee sitten luontaista.

-----------

Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa. SINÄ olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota AINA ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.

Vanhoja viestejä voit lukea mm. näiltä sivuilta: www.adonai.fi/89 ja www.rosedalebooks.fi/foorumi/index.php

Viestiä saa vapaasti välittää edelleen.
Lähettänyt KIRSI RANTO klo 19.06 0 kommenttia Linkit tähän tekstiin
Tunnisteet: kanavointi

5 kommenttia:

 1. Mahtavaa da hylje, mahtavaa!! Luenpa kaiken tämän vielä ajatuksella. :) Kiitos kultainen jakamasta kaiken tän infon. Niin ajankohtaista ja tärkeää! Hiff-Biff-halit!

  VastaaPoista
 2. Hei, tykkään ihan hirveästi tämän blogin ulkoasusta, kirjoitustyylistä ja tottakai aiheesta ;) Aivan ihana että kirjoitat tästä ja nimenomaan tässä valoisassa puolessa. Aion lukea tätä blogiasi enemmänkin.

  VastaaPoista
 3. ompas niin ihana lukea tätä tekstiä.aatellut monesti itsessä näitä piirteitä.en ymmärrä miksi tv pitää olla auki vaikka sitä ei kukaan katso.itse olen koko aamu päivän ilman tv ääntä illalla vasta mies aukasee töistä tullessaan.rakastan hiljaisuutta.lapsena haaveillut ja koulu siitä kärsinyt.rakastan luontoa ja rauhaa.en pidä negatiivisuudesta.suurin miettimisen aihe on miksi minun elämään tulee ihmisiä joilla on ongelma.

  VastaaPoista
 4. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista

Ihanaa, että jätät kommentin! Pidäthän kommenttisi sävyn rakentavana ja kaikkia kunnioittavana. Erilaiset mielipiteet ja rakentava kritiikkikin ovat tervetulleita, niistä voi aina oppia uutta. Toivon kuitenkin, että blogin sävy säilyy positiivisena. Kiitos! =D