Happy Wheel

Happy Wheel

tiistai 1. helmikuuta 2011

Herkkupallerot ja luksuskahvihetki

Herkkupalleroita, suolakynttilä ja pakurilatte. Me like! <3


Alkuperäinen herkkupalleroiden ohje löytyy Maijan Perhosjahti-blogista. Pähkinät eivät sovi mulle ainakaan nyt, kun tarkoituksena on pudottaa painoa. Niinpä taas tuunasin ohjetta. Lisäksi olen saanut ihania sähköposteja lukijoilta ja hyviä vinkkejä kilpirauhasen tasapainottamiseen. Kiitos niistä! =) Otin tähän ohjeeseen mukaan kilpirauhasta aktivoivia raaka-aineita: kylmäpuristettua Tropicai-kookosöljyä, luomutaateleita (sisältävät rautaa ja sinkkiä), cacaonibsejä (raakakaakako sisältää mm. mangaania) ja hunajaa. Taidan tehdä lähiaikoina jutun kilpirauhasesta....

Kilpparivajakin herkkuboostpallerot:
80 g manteleita (jauha hienoksi jauheeksi tehosekoittimessa)
5-6 luomutaatelia (jauha nämäkin hienoksi)
1/2 pussi kookoshiutaleita (taas hienoksi)
pari kourallista cacaonibsejä (CocoVi)
raakakaakaojauhetta
pari ruokalusikallista hunajaa
noin 3 rkl Tropicai-kookosöljyä sulatettuna
kanelia
pala vaniljatankoa
hyppysellinen Celtic Sea Salt -suolaa (tuo makeuden esiin ja sisältää 80 eri mineraalia)

Pallerot lähikuvassa


Jauha seos tasaiseksi tehosekoittimessa. Kaavi välillä massaa reunoilta ja pohjalta ylös. Muovaa kostein käsin pieniä palleroita ja pyörittele ne kookoshiutaleissa. Nosta jähmettymään jääkaappiin tai pakastimeen.

Tuli muuten aivan järkyttävän hyviä! Nämä katoavat suuhun alta aikayksikön. Jopa Foodi-kissani Viiru kähvelsi itselleen yhden palleron. Kilpirauhasen hoitaminen ei ole ollut koskaan näin hauskaa! =)

7 kommenttia:

  1. Aaaw, ompas lumoavan näköisiä ja varmasti makusiakin <3

    VastaaPoista
  2. Sweet! =) Pallerot tosiaan toimii! Kilpparivajakkina mulla on yleensä aina kylmä. Vaan eipä ole enää! Tein ja söin näitä palleroita siis viiden maissa. Nyt puoli kymmenen maissa havahduin siihen, että hyvänen aika, mullahan on kuuma! Jee! Selvästi pallerot aktivoi kilpirauhasta ja saa taas kehon lämmityssysteemin toimimaan. Nice! =)

    VastaaPoista
  3. Teeppä juttu kilpparist. Mitä oireita on jos kilppari ei ole kunnossa.
    Pitääpä kokeilla noita palleroita. Kuullostaa buenolta!

    VastaaPoista
  4. Hena, oireet riippuu siitä, onko kilpirauhasen liika- vai vajaatoimintaa. Liikatoiminnassa kaikki käy ylikierroksilla: pulssi ja hengitys nopeita, verenpaine korkea, hikoilee kuin pieni sika, kylmässäkin on kuuma, virtsa virtaa, kädet tärisee, on levoton eikä pysty keskittymään tai nukkumaan. Kun mulla oli liikatoimintaa, nukkuminen oli mahdotonta siksi, että luulin sydämeni räjähtävän. Lepopulssikin oli sellainen kevyt 110...

    Vajaatoiminnassa taas kaikki on tooodeeelllaaa hidasta. Aineenvaihdunta jumittaa, paleltaa, hiuksia lähtee, kynnet haurastuu, iho on korppua, masentaa eikä energiaa ole oikeastaan mihinkään. On sellainen olo, kuin päälle olisi puettu lyijypuku. Kaikki, ihan kaikki, on todella raskasta. Lisäksi vajaatoiminta voi sekoittaa kuukautiskierron. Mulla esim. muuttuivat niin runsaaksi, että heräsin usein öisin verilammikosta - nyt luojan kiitos maca on auttanut ja tilanne on rauhoittunut! Lisäksi mulla hävisi lihaksista voimat ja aineenvaihdunta meni niin sekaisin, että olen lihonut 20 kiloa.... Että mm. sellaisia oireita.

    VastaaPoista
  5. Okei! Tosi hyvin selitetty noi oireet. Ei mulla pitäis olla mitään ongelmii sit sen kaa. Syön itekkin aika paljon raakasuklaata ja erilaisia smoothie:iita missä myös aina macaa.

    Kiitos Liisa :)

    VastaaPoista
  6. Hena, kiitos päivän piristysruiskeesta. Heh heh, se on kiva, ettei sulla ole runsaita kuukautisia. ;)

    VastaaPoista

Ihanaa, että jätät kommentin! Pidäthän kommenttisi sävyn rakentavana ja kaikkia kunnioittavana. Erilaiset mielipiteet ja rakentava kritiikkikin ovat tervetulleita, niistä voi aina oppia uutta. Toivon kuitenkin, että blogin sävy säilyy positiivisena. Kiitos! =D