Happy Wheel

Happy Wheel

torstai 3. helmikuuta 2011

Villiä ruokaa Suomen luonnosta

Ostin jonkin aikaa sitten Eat & Joy -maatilatorilta mainion kirjan. Sami Tallberg: Villiyrtti keittokirja.


Toistaiseksi olen vain selaillut kirjaa. Aika paljon ohjeissa käytettiin sisäelimiä, mitkä eivät oikein ole mun juttu. Sellaisenaan kirjan ohjeita siis tulen tuskin käyttämään. Sen sijaan siitä saa paljon vinkkejä ja ideoita. Esim. lehmuksenlehdistä voi tehdä salaatin ja männynoksia voi käyttää grillatessa varrastikkuina. Varmasti tulee todella upeat ja aitosuomalaiset aromit! Teen myöhemmin kunnon postauksen kirjan annista, kunhan lumet ovat sulaneet ja olen päässyt kirjan kanssa seikkailemaan lähimetsään ja niityille. =)

Jo nyt olen hihkunut innosta tunnistettuani kirjan avulla jättipalsamin (Impatiens glandulifera, Himalayan balsam). Kirjan suurin anti onkin ehkä isot kuvat, joiden perusteella syötävät kasvit on helppo tunnistaa. Tähän asti olen vain ihaillut jättipalsamin upeita fuksianpunaisia kukkia edes tietämättä kukan nimeä. Mutta nyt tunnistin tuon kukan, joka kasvaa suorastaan valtoimenaan läheisen ojan pientareella. Ja vitsi, tuosta upeasta kukasta voi siis syödä kaiken maan päällä näkyvän eli kukat, lehdet ja varren. Eating for beauty. Ja todellakin elän runsauden keskellä. Tästä lähtien ei kesäisin juuri tarvitse kaupassa käydäkään!
Himalayan Balsam, Impatiens glandulifera Flower with Water Drop
Jättibalsami eli Himalayan balsam. Impatiens glandulifera. Kuva täältä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihanaa, että jätät kommentin! Pidäthän kommenttisi sävyn rakentavana ja kaikkia kunnioittavana. Erilaiset mielipiteet ja rakentava kritiikkikin ovat tervetulleita, niistä voi aina oppia uutta. Toivon kuitenkin, että blogin sävy säilyy positiivisena. Kiitos! =D