Happy Wheel

Happy Wheel

lauantai 20. elokuuta 2011

Tantraa!

Shiva Nataraja

Joogakoulu Shantissa (Runeberginkatu 43, Töölössä) on joka toinen perjantai tantrinen ilta klo 19 - noin 21.45. Ilta on avoin uusille osallistujille kerran kuukaudessa, seuraavan kerran 30.9. Kävin itse illassa eilen, ja tykästyin ikihyviksi! Hauskaa, leikkisää, kaunista ja eheyttävää. Ihania miehiä ja naisia, rentoa yhdessä oloa. Harjoitukset tehtiin vaatteet päällä, ja kosketusharjoituksissa sai itse määritellä alueet, joihin sai/ ei saanut koskea. Ei siis tarvitse pelätä, että illassa kosketellaan toisia minne vaan! =)

Illan ohjasivat Shanti Limnell ja hänen kumppaninsa Raphael. Pidin siitä, että koko ilta oli käytännön harjoitteita ja meditaatiota, ohjaajat eivät luennoineet tantran filosofiaa ja historiaa. Itselleni tämä sopi mainiosti, sillä olen perehtynyt jonkin verran tantran filosofiaan. Kävin myös muutamia vuosia sitten joogakoulu Nathan tantran peruskurssin. Kurssi oli hyvä, mutta todella teoreettinen; itse koin sen jopa raskaaksi. Vaikka silloin kurssista pidinkin, käytäntöön teoreettinen tantra ei siirtynyt. Shantin ja Raphaelin lähestymistapa tantraan taas oli nimenomaan käytännöllinen. 

Ilta alkoi liikeharjoituksilla. Vanha totuus on, että liike luo tunnetta. Oli hyvä saada kehoon liikettä. Lisäksi opimme aistimaan toisiamme tilassa ja liikkeessä, sillä ensimmäisen harjoituksen tehtävänä oli kävellä, kunnes joku pysähtyy ja lähteä liikkeelle, kun liikkeen pysäyttänyt henkilö lähti liikkeelle. Harjoitus oli yksinkertainen ja nerokas. Kävelläkin voi niin monella tavalla: hitaasti, nopeasti, eteenpäin, takaperin, sivuittain, pyörien.... Mainio tapa aistia toisia, ottaa itselleen tilaa ja samalla kontaktia toisiin. 

Toinen harjoitus oli kuvitteellisen pallon heittäminen. Jokainen sai itse päättää, minkä kokoinen ja kuinka painava oma pallo oli. Idea oli siis heitellä kuvitteellista palloa toisille. Tässä sai jo päästää omaa luovuutta ja leikkisyyttä irti. Oli hienoa hassutella toisten kanssa ja huomata, miten kaikki lähtivät leikkiin mukaan. Lopuksi harjoitus muuttuikin niin, että heitimme palloa vatsoillamme, kuka milläkin tyylillä. Ja melkoisia tyylitaitureita ryhmässä olikin! =)

Lopuksi harjoittelimme ottamaan katsekontaktia, olemaan täysin läsnä ja aistimaan toisen energiaa. Otimme siis katsekontaktilla itsellemme parin ja ryhdyimme lähestymään toisiamme. Kun olimme saavuttaneet sellaisen etäisyyden, mikä tuntui mukavalta, hengitimme rauhallisesti ollen läsnä ja pitäen yllä katsekontaktia. Mikäli halusimme astua taaksepäin tai tulla lähemmäksi, se oli sallittua. Tässäkin siis jokainen sai määrittää oman mukavuusalueensa. Otimme kontaktia sekä vastakkaisen että oman sukupuolemme edustajaan. Oli jännä huomata, miten toisaalta oli helppoa ottaa kontaktia, toisaalta vaikeaa pysyä siinä. Usein emme oikeasti katso ihmistä silmiin ja aisti häntä kokonaisuutena. Tervehdimme häntä kaukaa tai kiirehdimme halaamaan. Katsekontaktin ylläpitäminen ja toisen aistiminen pysytellen itse täysin läsnä voi olla paljon intiimimpää kuin halaaminen!

Koko ryhmän kanssa tehtyjen harjoitusten jälkeen otimme itsellemme parin. Tehtävänä oli tanssia parille ja vaihtaa vuoroa antamalla parille fyysinen vinkki, esim. kosketus olkapäähän. Näissä harjoitteissa ei puhuttu, vaan kommunikaatio toimi pääsääntöisesti katseen välityksellä. Oli mainiota huomata, että kunnioittava katse ja nais- ja miesenergian kohtaaminen ovat todella voimaannuttavia. Tanssin minulle ennestään tuntemattomalle miehelle täysin avoimesti, tuntien itseni naiselliseksi ja kauniiksi, suorastaan jumalalliseksi. Jumalattareksi. Kauniit, pehmeät liikkeet ja viettelevä katse tulivat syvältä sisältäni, ja kaikki oli kevyttä ja hauskaa leikkiä. Ja siitähän oikeastaan kaikessa on kyse. Tantra on niin paljon muutakin kuin seksiä tai erotiikkaa. Tantra ja koko elämä on Shivan (universumin maskuliininen energia) ja Shaktin (feminiininen energia) kosmista tanssia. Kaunista kuin mikä!

Viimeisenä harjoituksena oli jakautua kolmen hengen ryhmiin. Näissä ryhmissä kukin oli vuorollaan vastaanottaja, kun kaksi ihmistä kosketti häntä rakkaudellisesti. Jokainen vastaanottaja sai määritellä alueet, joihin häntä ei saanut koskettaa. Näissä illoissa ei siis tehdä eksoottista eroottista hierontaa tai harrasteta seksiä! Kuitenkin seksuaalienergia on luovaa energiaa, ja se voi ilmetä monin eri tavoin. Itse koin, että toisen ihmisen koskettaminen ja kosketetuksi tuleminen olivat syvästi voimaannuttavia, eheyttäviä ja energisoivia. Oli myös yllättävän helppoa sekä koskettaa että tulla kosketetuksi, vaikka nämä ihmiset olivat siis minulle tuntemattomia. Ja oli mielenkiintoista aistia nais- ja miesenergiaa ja niiden kohtaamista. Sanalla sanottuna: kaunista.

Ilta päättyi Oshon kundaliinimeditaatioon. Aluksi siinä tärisytettiin kehoa 15 minuutin ajan jalkapohjista ylös päälakeen asti seisoen hartianlevyisessä haara-asennossa, polvet hieman koukussa ja keho kannateltuna mutta rentona. Tärinä siis lähti liikkeelle jalkapohjista ja eteni ylöspäin joko pienenä tai suurena. Musiikin tempo ja intensiteetti vaihtelivat, ja välillä tein tosi isoa liikettä, välillä taas pienenpientä. Tälläinen värinä on syvästi eheyttävää ja parantavaa, se parantaa kehoa solutasolta asti ja saa jumiutuneet energiat liikkeelle energiakehossa. Tärinän jälkeen seurasi 15 minuutin tanssillinen osuus, jonka aikana oli mahdollisuus ilmaista illan herättämiä tunteita ja antaa kehonsa liikkua siten kuin parhaalta tuntui. Tanssia voi joko paikallaan silmät kiinni tai liikkuen tilassa silmät auki. Itse halusin liikkua energisesti, hypin ja pompin musiikin vietävänä niin, että olin aivan hiessä. Ilta kävi siis myös liikunnasta! Tanssiosuuden jälkeen oli 15 minuutin kokoava istumameditaatio ja 15 minuutin lepo makuuasennossa. 

Illan aikana ja sen jälkeen olo oli rento, onnellinen, kaunis, levollinen, energinen, jumalallinen, kiitollinen. Aivan mahtava ilta, jota suosittelen lämpimästi kaikille! Kun on osallistunut tälläiseen uusille avoimeen iltaan, voi sen jälkeen osallistua mihin tahansa perjantai-illan tantrasessioon. Ensi perjantaina Shantissa juhlitaan Taiteiden yötä, mutta vanhoille konkareille tantraillat jatkuvat kahden viikon päästä. Ja seuraava uusille avoin ilta on tosiaan 30.9. Kannattaa ehdottomasti mennä mukaan! =) Illan hinta on 30 €/ osallistuja, ja iltaan ilmoittaudutaan Shanti Limnellin Awareness Therapy -sivuston kautta viimeistään saman viikon tiistaina. May the Shakti/Shiva energy be with you! <3


Kuva täältä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihanaa, että jätät kommentin! Pidäthän kommenttisi sävyn rakentavana ja kaikkia kunnioittavana. Erilaiset mielipiteet ja rakentava kritiikkikin ovat tervetulleita, niistä voi aina oppia uutta. Toivon kuitenkin, että blogin sävy säilyy positiivisena. Kiitos! =D