Happy Wheel

Happy Wheel

torstai 28. heinäkuuta 2011

Metamorphosis, viikko 1 (tuloksia ja kustannukset)

Butterfly Fairy Diva

Kirjoitan kokemuksistani jo nyt ensimmäisen viikon jälkeen (enkä siis odota kuukautta, niin kuin ajattelin alunperin). Ajatuksia on herännyt paljon, lisäksi olen saanut kyselyitä. Niin, ja selvää tulosta on tullut jo viiden ensimmäisen treenin jälkeen! =)

Aivan ensimmäiseksi vastaan hinta- ja tilauskyselyihin. Tilasin oman Metamorhphosis Omnicentric (siis "yleispyöreä") -paketin suoraan Tracyn sivulta. Hintaa tuli postikuluineen 124,96 dollaria eli 87,05 €. Lisäksi paketista piti maksaa tullia eli veroa noin 20€. Yhteensä  postikuluineen ja veroineen siis noin 110€, vähän alle. Tilaus saapui vähän reilussa viikossa, eli nopeasti. Ja tullin hoitamisen jälkeen posti toi siis paketin suoraan ovelle. Nyt on vajaa viikko Metamorphosista takana, paketti saapui viime viikon perjantaina.

Kyse on todellakin muodonmuutoksesta, henkisesti ja fyysisesti. Olen aina ollut laiska treenamaan. Itse asiassa laiska liikkumaan. En ole pitänyt hikoilemisesta. Jotenkin olen kuvitellut, että hikoilu on merkki heikkoudesta ja huonosta kunnosta. Joten jälleen kerran, olen luovuttanut ja lopettanut heti, kun olen alkanut hikoilla. Niinpä en siis oikeastaan ole koskaan aikaisemmin treenannut tosissani - paitsi joogaopettajakoulutuksessa. Ja nyt Tracyn kannustamana. Tracy sanookin jossain vaiheessa: "Learn to love the sweat." Ja tosiaan, tässä treenissä hiki lentää! Ja se tulee syvältä kudoksista. Tuoksu ei ole mairitteleva, mutta on aivan huippua. Nimittäin samalla treenatessa tulee tehtyä detoxia eli kehon puhdistamista kuonasta ja myrkyistä. Ja se puolestaan tekee kaikille hyvää, mutta etenkin kilpirauhasen vajaatoiminnasta kärsiville (kilpirauhanen varastoi itseensä myrkkyjä).

Toinen opetus onkin jo melko henkinen: kun keho väsyy, muuta ajatusmalliasi. Olen aina antanut helpolla periksi. Oikeastaan kaikessa. Mutta nyt opettelen sinnikkyyttä. Opettelen myös tulemaan ulos uhriasenteestani. Sairastuttuani kilpirauhasen vajaatoimintaan ja etenkin lihottuani 20 kiloa vajosin uhrimielialaan. "Miksi minä? Miksei mikään laihdutuskeino toimi? Ok, mikään ei auta. On mahdotonta laihduttaa, kun on kilpirauhasen vajaatoiminta. Turha edes yrittää." Pranashama-joogaopettajakoulutuksessa opin, että se EI ole mahdotonta, mutta vaatii todella paljon työtä. En ole eläissäni treenannut niin kovaa kuin Balilla - mutta kyllä tuli tulostakin. Dashmalta sain myös vinkin, että kilpirauhasen vajaatoiminnasta toipuminen edellyttää kehon aktivoimista ja tehokasta treeniä (Dashamalta on poistettu kilpirauhanen). Oivalsin, että omalla kohdallanikaan rauhallinen treeni ei auta. Tässä tulee apuun myös rakkaan joogaopettajani Stephen Thomasin neuvo: treenaa päinvastoin kuin kehosi olettaisi. Toisin sanoen intensiivisille pitta-tyypeille rauhoittavaa ja kevyttä treeniä, hennoille vata-tyypeille vahvistavaa - ja hitaille & raskaille kapha-tyypeille energistä ja haastavaa treeniä. Perusolotilassani en ole kapha vaan vata-pitta. Mutta tällä hetkellä mulla on liikaa kaphaa eli raskasta energiaa niin kehossa kuin mielessä. Kaphaa poistaakseni ja kuoriakseni sen kaiken alta todellisen itseni tarvitsen nyt intensiivistä ja energistä treeniä. Ja säännöllisesti, 6 x viikko. Tähän tilaukseen Tracyn Metamorphosis-treeni sopii täydellisesti. Olen matkalla paksusta toukasta kohti perhosta, täyttä potentiaaliani. Metamorphosis kuvaa prosessia täydellisesti. Henkinen ja fyysinen muodonmuutos.
Butterfly at Centre Island

Ja sitten niitä Tuloksia: viiden treenauskerran jälkeen eron TUNTEE kropassa, se toimii uudella tavalla.  Lihaksissa on myös treenattu olo. Tulokset ovat myös mitattavia ja silminnähtäviä. Suorastaan hämmästyin. Paino ei ole pudonnut, mutta kiinteytymistä on tullut yhteensä 8 cm. Ja tämä siis viikossa! Kuten sanottua, takana on siis viisi treeniä, joten olen ensimmäisen vaiheen puolivälissä (jokainen yhdeksästä vaiheesta sisältää kymmenen treeniä, eli vielä 17  samanmoista jaksoa edessä!). Vyötäröltä on lähtenyt 1,5 cm, ylälantiosta 1 cm, alalantiosta 2 cm, pohkeista 1 cm jne. Tai no, ehkä laitan kaikki mittauskohdat tähän. Olen siis mitannut kehoani kaikkialta. 
Kaula: -1 cm (!) 
vasen/oikea hauis: (-) 
vyötärö: (-1,5 cm) 
napa: (-0,5 cm) 
ylälantio: (-1 cm) 
alalantio: (-2 cm) 
vasen reisi: (-)
oikea reisi: (-)
vasen/oikea pohje: (-1 cm)

Yhteenvetona voisin sanoa, että tämä ei välttämättä sovi kaikille. Treeni on TODELLA rankkaa,  Dance Cardio Workout on oikeastaan 30 min pelkkiä hyppyjä. Myös lihaskunto-osuus kysyy sisua ja omistautumista. Jos sen sijaan olet kokeillut useita eri menetelmiä etkä ole saanut merkittäviä tuloksia, mutta olet valmis antamaan kaikkesi ja panostamaan 100 %, menetelmä sopii sinulle. Jos haluat haastaa itsesi henkisesti ja fyysisesti ja oppia käyttämään kehoasi uudella tavalla, tämä sopii sinulle. MUTTA: puhun nyt vain harjoitusosiosta. Se on todella hyvä. Sen sijaan ruokaosio on mielestäni hölmö, enkä aio sitä noudattaa. Näin siksi, että olen nuoruudessani kamppaillut anoreksian kanssa. En aio enää rääkätä ja näännyttää kehoani vaan syön hyvällä omalla tunnolla terveellistä ja ravitsevaa ruokaa kohtuudella. Niin kiire minulla ei ole täydellisen kropan saamiseen, että tuhoaisin terveyteni. Valitettavasti Tracyn ruokaohjelma menee siis pahasti kitukuurin puolelle. Mutta jokainenhan voi muokata paketista mieleisensä. Eläköön vapaus ja liikunnan riemu! =)

Kuvat täältä ja täältä

2 kommenttia:

 1. Hei

  Hienoja tuloksia viikossa! Aloitin saman heinäkuun alussa ja torstaina 1.9 lähtee Level 6 käyntiin.

  Vaikeinta on mielestäni ollut Level 2 aloitus. Se vain tuntui vaikella, mutta siitä pääsee yli. Muiden Levelien aloitukset ovat sen jälkeen sujuneet sitten paremmin.

  Ruokaosuutta en minäkään seuraa.

  Cardiokin on vähän niin ja näin kun tulee muutenkin liikuttua.

  Olethan ottanut (itsellesi) ennen ja jälkeen kuvia että voit vertailla? Siinä näkyy hyvin tulokset vaikka kiloja ei ehkä lähdekkään. Mitäpä ne kilot jos näyttää hyvälle :)

  VastaaPoista
 2. S-A, kiitos kommentista ja tsempistä. Mullakin tyssäsi Metamorphosis Leveliin 2. Jotenkin Dance Cardio Workout alkoi tökkiä pahasti. Päätin jatkaa muuntautumista syksyllä. Nyt olen nauttinut ulkoilmasta ja käynyt juoksemassa. Olisihan lihaskunto-osuutta toki voinut jatkaa, mutta jotenkin olen vissiin niin puritaani ja kaavoihin kangistunut, että miellän Metamorphosiksen kokonaispaketiksi.... Jatkan sitä varmaan tässä syksyn mittaan. Kiva kuulla, että tason 2 jälkeen helpottaa! =)

  VastaaPoista

Ihanaa, että jätät kommentin! Pidäthän kommenttisi sävyn rakentavana ja kaikkia kunnioittavana. Erilaiset mielipiteet ja rakentava kritiikkikin ovat tervetulleita, niistä voi aina oppia uutta. Toivon kuitenkin, että blogin sävy säilyy positiivisena. Kiitos! =D