Happy Wheel

Happy Wheel

perjantai 22. heinäkuuta 2011

Metamorphosis by Tracy Anderson

Luin keväällä Hello Helene -blogista Tracy Andersonin treenaus-dvd:istä. Tuolloin mieleeni jäi kytemään ajatus, ja nyt palattuani reissusta päätin panostaa itsekin muodonmuutokseen. Niinpä hankin Tracyn Metamorphosis-laihdutusohjelman. Hän lupaa, että ohjelmaa tarkasti noudattamalla paino putoaa 10 kg kolmessa kuukaudessa. Tänä aamuna paketti sitten saapui, ja pääsin tositouhuun. Ajoitus oli täydellinen, sillä tänään loppui lääkärin määräämä kahden viikon treenauskielto reissussa saatujen vammojen ja jalkaterien ylirasitustilan vuoksi.  (Huom! Paketti jäi aluksi tulliin, ja siitä tuli eilen ilmoitus kotiin. Onneksi tullauksen eli tarvittavan veron maksamisen pystyi hoitamaan kotikoneelta. Postin toiminta oli todella nopeaa, sillä tänä aamuna klo 8 paketti toimitettiin mulle kotiovelle!)

Metamorphosis on kokonaisvaltainen laihdutuspaketti, jossa on tarkka ruokavalio sekä erilaisille vartalotyypeille (vatsakas, reitevä, peffava tai yleispyöreä) räätälöity kuntoiluohjelma. Kuntoiluosuus tehdään 6 x vko, eli viikossa on yksi lepopäivä. Kuntoiluohjelma sisältää neljä DVD:tä:  samana pysyvä 30 min pituinen sykettävä nostattava, erilaisiin hyppyihin perustuva tanssillinen ohjelma sekä useita erilaisia 30 min lihaskuntoharjoituksia. Tracyn mukaan on tärkeää haastaa lihaksia vaihtelemalla ohjelmaa, jolloin lihakset eivät ehdi tottua harjoitukseen. Lisäksi Metamorphosis-paketin mukana tuli mittanauha, seurantataulukko kiinteytymiselle sekä harjoitusohjelma, josta voi ruksia tehdyt harjoitukset. Kolmen kuukauden ohjelmaan kuuluu myös pääsy Metamorphosis-nettiyhteisöön, jossa voi jakaa kokemuksia. 

Sekä Dance Cardio Workout eli tanssillinen osuus hyppyineen ja suunnanvaihdoksineen että lihaskunto-osuus tuntuivat melko haastavilta. En ole erityisen lahjakas liikunnallisesti, mulla menee aina jonkin aikaa hiffata liikkeet. Tracy ei juuri selittele liikkeitä, mutta luulen sen olevan osa hänen metodiaan. Nyt mulla onkin tarkoituksena laihtumisen lisäksi opetella käyttämään kehoani uudella, entistä kokonaisvaltaisemmalla tavalla. Balilla nimittäin tajusin, että mulla on monia rajoittavia uskomuksia itsestäni. Yksi suurimmista on "en kuitenkaan pysty siihen, miksi edes yrittää". Erityisesti tämä on pätenyt liikkumisen suhteen. Olen aika kömpelö, ja se on hävettänyt mua lapsesta asti tosi paljon. Jotta en olisi paljastanut kömpelyyttäni, en ole useinmiten viitsinyt edes yrittää jotain uutta juttua. Ja niin, olen uskonut, että kaiken pitäisi sujua heti ensimmäisellä yrityksellä - jos ei suju, on armoton tunari eikä kannata edes yrittää toista kertaa. Aika reilu peli itseä kohtaan. No, Balilla huomasin, että vaikka en ensiyrittämällä jotakin osannutkaan, myöhemmin se sujui kyllä. Tein jopa aika haastavia juttuja, kuten Downward Facing Pyramidin.
Downward Facing Dog Pyramid. Minä ylimpänä.

Nyt olen päättänyt opetella käyttämään kehoani uudella tavalla. Olen päättänyt tutustua sen toimintaan. Opettelen rakastamaan sitä ja viihtymään sen sisällä. Ei ole mitään väliä sillä, kuinka nopeasti tai hitaasti opin jotakin. Oikeastaan väliä ei ole edes sillä, miten nopesti laihdutan 15 kiloa. Joogaopettajakoulutuksessa painoa tippui jonkin verran, nyt on vielä 15 kiloa matkaa hyvänolonpainooni eli siihen, missä voin hyvin ennen sairastumista kilpirauhasen vajaatoimintaan.  Kuitenkin painoa olennaisempaa on se, miltä musta TUNTUU kehossani. Haluan nähdä, mihin kaikkeen pystyn, ja miten sulavasti opin liikkumaan.  Siksi opettelen kuuntelemaan kehoani, käyttämään sitä uudella tavalla ja opettelen hyödyntämään pieniä lihaksia synergiassa toisiinsa (oon aina ennen treenannut isoja lihaksia). Ennen kaikkea: LUON KEHOONI UUDEN, HYVÄKSYVÄN SUHTEEN JA PIDÄN HAUSKAA! =)

Tracyn muodonmuutosmetodi tuntuu siis oikein sopivalta juuri tähän väliin. Se on aika kovaa treeniä, mutta huomasin juuri sellaisen tuovan nopeasti tuloksia Balilla. Huomasin, että kilpirauhasen vajaatoiminnasta huolimatta ON MAHDOLLISTA laihtua, joskin se vaatii enemmän työtä.  Nyt olennaista on se, että olen itse oma guruni ja saan luoda harjoitukselle hyväksyvän ja kannustavan ilmapiirin. On myös hauskaa nähdä, miten keho ja liikkuminen tulevat muuttumaan sen myötä, miten harjoitus etenee. =) Olennaisessa osassa omassa prosessissani ovatkin päivittäinen meditaatio (mieluiten sekä aamulla että illalla) ja päiväkirjan pitäminen. Aion siis todellakin kuulostella itseäni, tutustua syvimpiin tuntoihini, rajoittaviin uskomuksiin, omaan ajattelumalleihini - mutta myös kirjata näkyviin edistymiseni ja oivallukseni matkan varrella.

Liikuntaohjelmasta aion pitää kiinni, mahdollisesti teen enemmänkin. Aluksi teen ehkä vain Tracyn ohjelmaa, mutta jossain vaiheessa otan mukaan taas oman joogasarjani.  On jännää huomata, että kun on liikkumatta, ei jaksa liikkua vähääkään. Mutta kun on tehnyt aamusta yhden treenin, tekee koko päivän ajan mieli liikkua lisää ja niin sitä liikkuukin luonnostaan. Balilla joogaopettajakoulutuksessa totuin tekemään 3 x 60-120 min harjoitusta päivittäin. Niinpä oli suorastaan tuskallista olla kahden viikon treenauskiellossa nilkka- ja varvasvamman takia. Mutta nyt saa siis onneksi taas treenata täysillä! =)

Ruokaosiota en aio noudattaa aivan Tracyn laatimassa muodossa. Hän nimittäin käskee jättämään pois mm. suolan, mausteet ja kaiken rasvan. Ymmärrän, että esim. natriumglutamaatti ja tavallinen pöytäsuola tai maustekastikkeet ovat varsin tuhoisia terveyden kannalta. En ole niitä käyttänyt enää vuosiin. Sen sijaan lisämunuaisen uupumustilasta kärsivät tarvitsevat ruokavalioonsa merisuolaa auttamaan munuaisten huuhtelemisessa. Samoin aion käyttää pieniä määriä kookosöljyä, sillä se edistää kilpirauhasen toimintaa. En muutenkaan usko täysin rasvattomaan ruokavalioon. En myöskään aio lähteä näännyttämään kehoani nälkäkuurille ja saada sitä sekoamaan entistä pahemmin. Syön terveellisesti ja kevyesti, oloani kuunnellen. En myöskään ymmärrä, miksi tuoreet yrtit ja inkivääri, musta- ja cayannepippuri, valkosipuli, kurkuma jne. olisivat pahasta. Näillä mausteillahan on päinvastoin monia terveyttä edistäviä vaikutuksia! Teen siis ruokavaliosta oman sovellukseni. 

Raportoin edistymistäni ja ajatuksiani täällä kuukausittain. Matka kohti uutta, iloista, energistä ja kehossaan viihtyvää minää on alkanut. I'm going to be FFF:  Fit, Fabulous & having lots of Fun. Tai itse asiassa, OLEN sitä jo nyt. Ja päivä päivältä yhä enemmän. Tervetuloa mukaan matkalle! =)

Ja nyt venyttelemään, että jaksan tehdä harjoituksen taas huomisaamuna. 

2 kommenttia:

  1. Olet ottanut ihanan kannan urheiluun. Ihan hymy levisi kasvoille kun luin tämän "Nyt olen päättänyt opetella käyttämään kehoani uudella tavalla. Olen päättänyt tutustua sen toimintaan. Opettelen rakastamaan sitä ja viihtymään sen sisällä. Ei ole mitään väliä sillä, kuinka nopeasti tai hitaasti opin jotakin."
    Hassua miten pään sisälle tuli heti sellanen ajatus, että "minäkin haluun!" :D vau.

    kirsikanmarjoja.blogspot.com

    VastaaPoista
  2. Tsemppiä treeniin! Kyllä se tulee koko ajan helpommaksi! Lupaan! :) Älä siis luovuta! :)

    VastaaPoista

Ihanaa, että jätät kommentin! Pidäthän kommenttisi sävyn rakentavana ja kaikkia kunnioittavana. Erilaiset mielipiteet ja rakentava kritiikkikin ovat tervetulleita, niistä voi aina oppia uutta. Toivon kuitenkin, että blogin sävy säilyy positiivisena. Kiitos! =D