Happy Wheel

Happy Wheel

keskiviikko 11. elokuuta 2010

Raakaruoka + superfoodit -elämäntapa pähkinänkuoressa

Tässä David Wolfe tiivistää koko homman 10 minuuttiin. Just ADD in the good stuff and everything else falls away.Kuuntele itseäsi ja tee se, mikä tuntuu hyvältä. Tahdonvoimalla ei kukaan jaksa pitkälle, vaan hommasta kannattaa tehdä hauskaa. Lähde seikkailulle mahdollisuuksiin! Enjoy it baby! Lisäile seuraavia ruokavalioosi:

1. SUPERFOODIT
Maca
Kaakaopavut
Goji-marjat yms.

2. KASVISMEHUT
Voit tehdä joko vihersmoothieita tehosekoittimessa tai tehdä mehua mehustimella. Vihreät mehut ovat terapeuttisia: ne auttavat sopivan happo - emäs -tasapainon saavuttamisessa ja puhdistavat elimistöä. Ne ovat myös hyväksi verenkierrolle.

3. MAHDOLLISIMMAN LUONNONMUKAISESTI JA VILLEINÄ KASVANEET HEDELMÄT
Suosi luomua ja lähellä tuotettuja hedelmiä. Parhaita ovat luonnossa kasvaneet marjat.

4. KASVIKSET
Ole luova ja kokeile uusia kasviksia. Hyvä perusruoka on selleri. Muista myös vihreät kasvikset ja juurekset.

5. PÄHKINÄT
Näitä ovat mm. cashewpähkinä, parapähkinä, macadamiapähkinä, saksanpähkinä, manteli, hasselpähkinä jne. Kourallinen päivässä riittää.

6. SIEMENET
Ihmisen hampaisto on luotu siemenien hienontamista varten. Kokeile hampunsiemeniä, chiasiemeniä, pellavansiemeniä, flaxsiemeniä, auringonkukansiemeniä, kurpitsansiemeniä ja seesaminsiemeniä. Siemenet sopivat mainiosti salaatteihin proteiininlähteeksi.

7. MERILEVÄT
Merilevät ovat alkuperäisimmässä muodossa olevaa ruokaa. Ne sisältävät valtavat määrät mineraaleja. Kokeile kelpiä, dulcea, aramea. Wolfe suosittelee kokeilemaan dulcen ja avokadon yhdistelmää.

8. IDUT
Kokeile vehnänorasmehua. Auringonkukanversoja ja mungpavun ituja on helppo kasvattaa itsekin, ja ne antavat mukavan lisän salaateille. Toki niitä voi syödä sellaisenaankin tai vaikka leivän päällä.

9. RUOHOT
Parasta ruokaa hampaille ja luustolle. Ruohojen pureskelu on paras tapa parantaa ientaskut. Voit joko sylkäistä ruohot pois pureskelun jälkeen tai nielaista. Kun ruonsulatus on tehostunut, keho pystyy sulattamaan ruohoa.

10. YRTIT
Superruoat ja raa'at ruoat toimivat pohjana, mutta yrtit toimivat lääkkeinä. Wolfe suosittaa etenkin lääkesieniä kuten siitakesieniä, reishiä, pakuria, miytakia jne.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihanaa, että jätät kommentin! Pidäthän kommenttisi sävyn rakentavana ja kaikkia kunnioittavana. Erilaiset mielipiteet ja rakentava kritiikkikin ovat tervetulleita, niistä voi aina oppia uutta. Toivon kuitenkin, että blogin sävy säilyy positiivisena. Kiitos! =D