Happy Wheel

Happy Wheel

torstai 15. marraskuuta 2012

Onnellisuusvinkki # 6: MAADOITTAVAT JA MERIDIAANEJA AKTIVOIVAT NAURUJOOGATAPUTUKSET

Tämän päivän onnellisuusvinkki on taputtelu. Aina ei naurata, mutta naurun terveysvaikutukset saa aikaiseksi myös tekonaurulla ja tietoisesti tehdyllä naurulla. Naurujoogan kehittäjä Madan Kataria sanookin usein: "Fake it, fake it, 'til you make it!" Fyysinen liike ja kehon ottaminen mukaan auttaa, sillä liike luo tunnetta. Kämmenien taputtaminen on oiva apukeino, sillä sormissa ja kämmenissä on runsaasti akupisteitä ja monet tärkeät meridiaanit kulkevat niiden kautta. Kun taputtelee, saadaan aktivoitua nämä akupisteet ja meridiaanit. Siten keho rentoutuu ja maadoittuu. Kun vielä korostaa h-äännettä, saa aktivoitua pallean, jolloin hengitys syvenee.

Siispä taputtelemaan ja HoHottelemaan. HOH HOH HAH HAH HAA! Jo minuutin tai parin taputtelu, hohottelu ja omatekoinen tanssi rentouttaa ja voi saada ihmeitä aikaan.

Tässä linkki nauruharjoituksesta tekemääni videoon.
Jos linkki ei toimi, tässä vielä osoite, josta video löytyy. http://www.youtube.com/watch?v=YDHgvl5TXyo&feature=plcp

Laitan videon myös tähän suoraan nähtäväksi.
4 kommenttia:

 1. Joihinkin kundaliinijoogaharjoituksiin kuuluu nauruosuus, ja on hauska huomata kuinka ihmiset tunnilla ensin ihmettelee koko juttua. Mutta kun ohjaaja alkaa hekotella ensin tekonaurua, tartuu ihan aito nauru kohta ihmisestä toiseen ihan väkisinkin. Tekee hyvää vatsalihaksille!

  VastaaPoista
 2. Kiitos, Jagdev Kaur, kommentista! Kuulostaa tosi hauskalta. Pitääpä tulla joskus sun tunnille. =D Osholla on muuten itku-naurumeditaatio. 15 minuuttia itkua ja 15 minuuttia naurua tai toisin päin... Pitäisi joskus kokeilla, voisi olla aika puhdistava kokemus. =D

  VastaaPoista
 3. moi liisa
  sähköpostiin tuli twoo kaverikutsu minä en ole kaveri sinulle
  jätä minunt rauhaan

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pahoitteluni, Anonyymi!

   Sain itse kaveriltani kutsun Twoohon ja katsoin asetukset huolimattomasti. Kaverikutsuja lähti ilmeisesti kaikille sähköpostitiedoissani olleille. Pahoittelen nyt samalla kaikille muillekin, jos teille on tullut multa kutsu. Saa ihan rauhassa jättää huomioimatta! :)

   Poista

Ihanaa, että jätät kommentin! Pidäthän kommenttisi sävyn rakentavana ja kaikkia kunnioittavana. Erilaiset mielipiteet ja rakentava kritiikkikin ovat tervetulleita, niistä voi aina oppia uutta. Toivon kuitenkin, että blogin sävy säilyy positiivisena. Kiitos! =D