Happy Wheel

Happy Wheel

maanantai 12. marraskuuta 2012

Onnellisuusvinkki # 5: PIDÄ SELKÄRANKA LIIKKUVANA

Monet ihmiset istuvat staattisissa asennoissa pitkiä aikoja eivätkä liikuttele selkäänsä. Niinpä selkäranka menettää liikkuvuttaan, ryhti heikkenee ja lihakset alkavat jumittaa. Joogaperinteen mukaan ihminen on yhtä nuori kuin hänen selkärankansa on notkea. Siksi selän hyvinvoinnista kannattaa pitää huolta.

Tässä helppo ja yksinkertainen harjoitus selän notkistamiseksi: perinteinen aasinselkä-kissa yhdistettynä nauruun. Harjoituksen myötä keuhkot täyttyvät ilmalla, nikamien väliin tulee tilaa ja selkäranka venyy. Lisäksi nauru rentouttaa ja laittaa endorfiinit liikkeelle.

Asetu konttausasentoon käsivarret suorina hartioiden alla ja polvet lonkkien alla. Aktivoi syvät vatsalihakset niin, että ne suojaavat ja tukevat selkärankaa. Liike tapahtuu siis lihasten varassa, ei nikamien.

Sisäänhengityksellä notkista selkää, katso ylös, anna selkärangan venyä pituussuunnassa ja hengitä keuhkot täyteen happea. Uloshengityksellä köyristää selkää kuten vihainen kissa ja naura hoh-hoh-hoo. Seuraavalla sisäänhengityksellä taas hengitys sisään, selkärangan notkistus. Ja ulos hengityksellä selkärangan pyöristys ja nauru hoh hoh hoo. Voit tehostaa selkärangan pyöristymistä työntämällä käsivarsista selkää enemmän kaarelle. Käytä myös yläselän lihaksia niin, että saat aikaan kunnon kaaren. Tee 10 kierrosta ja huomaat eron selässä ja koko olemuksessasi. =D

Tässä vielä linkki harjoituksesta tekemääni videoon: http://www.youtube.com/watch?v=cq4weI5S8PQ&feature=plcp
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihanaa, että jätät kommentin! Pidäthän kommenttisi sävyn rakentavana ja kaikkia kunnioittavana. Erilaiset mielipiteet ja rakentava kritiikkikin ovat tervetulleita, niistä voi aina oppia uutta. Toivon kuitenkin, että blogin sävy säilyy positiivisena. Kiitos! =D