Happy Wheel

Happy Wheel

sunnuntai 10. huhtikuuta 2011

Perjantaiklubi

Tämä ovi aukeaa ihaniin mahdollisuuksiin ja kokemuksiin!
Ashtanga Yoga Shalan sisustus on silkkiä ja väriterapiaa. 

Ohjaan ja opetan erilaisia hyvän olon liikunta- ja rentoutumismuotoja ihanalla Ashtanga Yoga Shalalla (osoitteessa Kanavaranta 7 C, 2. kerros, Katajanokalla ravintola Sipulin talossa). Perjantaiklubi kokoontuu kolmena perjantaina kuukaudessa klo 18.00-19.00, ja joka kerralla on eri ohjelma. Kuukauden ensimmäisenä perjantaina naureskellaan ja iloitaan naurujoogan parissa, toisena perjantaina nautiskellaan rentoutusohjauksesta ja kolmantena perjantaina on vuorossa flowjoogaa.

Tunnelma salilla on lämmin ja kutsuva

Naurujooga on intialaisen lääkärin, Madan Katarian, kehittämä fyysinen tapa aloittaa nauru. Naurujooga yhdistää syviä hengityksiä ja käsien akupisteitä aktivoivia taputuksia sekä erilaisia nauruharjoituksia. Vitsejä tunnilla ei kerrota, eikä naurujooga edellytä huumorintajua. Sen sijaan lapsenmielinen heittäytyminen ja leikkiasenne helpottavat harjoituksia. Jokainen voi tietoisesti päättää nauraa, sillä keho ei tunnista onko kyseessä aito vai tekonauru - samat endorfiinit lähtevät liikkeelle joka tapauksessa. Lisäksi nauraminen luo yhteishenkeä ja auttaa tutustumaan uusiin ihmisiin.

Naurujooga on hauska ja energinen tunti, joka sopii kuitenkin kaikenkuntoisille. Tunnin jälkeen huomaat tehneesi huomaamattasi hyvän treenin hieroen samalla sisäelimiä, kaupan päälle saat iloisen ja rennon mielen. Nauramisesta hyötyvät kaikki, mutta erityisen hyvää se tekee stressaantuneille ja kiireisille ihmisille. Lisäksi luovaa työtä tekevät ihmiset hyötyvät naurujoogasta, sillä nauraminen vapauttaa ilon ja luovuuden. Myös laulajat ja muut äänityöläiset hyötyvät naurujoogasta, sillä nauraminen puhdistaa äänentuottamiseen tarvittavia elimiä ja vahvistaa siihen tarvittavia lihaksia. Opiskelijoita nauru ja rentoutuminen voivat auttaa keskittymään paremmin.

Nauru antaa siivet - albatrossinauru

Nauruvene

Vapaassa naurussa nauru raikaa ja tarttuu!

Iloa, rakkautta ja yhteishenkeä - naurujooga on kaikkea sitä.

Rentoutusohjaus on tunneista rauhallisin. Tunti alkaa hyvin kevyillä venytyksillä tai itsehieronnalla. Sen jälkeen asetumme lattialle selinmakuulle viltin päälle. Jos sinulla on jooga- tai jumppamatto tai vaikka retkeilyalusta, voit ottaa sen mukaan lisäpehmusteeksi.  Rentoutusohjauksessa ohjaan aluksi koko kehon ja mielen syvärentoutuksen. Sen jälkeen vuorossa on ohjattu mielikuvamatka vaikkapa omaan luonnonvoimapaikkaan, sieluntaloon hoitamaan esim. työn/terveyden/rakkauden/perheen huonetta, keskustelemaan oman sisäisen viisauden tai henkioppaan kanssa neuvojen saamiseksi tai chakrojen ja energiakehon puhdistaminen ja tasapainottaminen. Rentoutusohjauksen jälkeen voit jatkaa iltaasi uudistuneena, rentoutuneena ja uusia voimavaroja saaneena.

Flowjooga on tunneista ehkä monipuolisin. Flowjooga sopii sekä vasta-alkajille että joogaa jo pidempään harrastaneille. Ohjaan linjaamaan asanat tarkasti ja anatomisesti turvallisesti, mutta asanoiden raskautta jokainen voi säädellä itse vointinsa ja kuntonsa mukaan valiten vaihtoehtoisista suoritustavoista itselleen parhaiten sopivan. Flowjoogassa painotetaan kehon ja mielen yhteyttä, kehotietoutta sekä liikkeen terapeuttisuutta. Niinpä jokaisella tunnilla on terapeuttinen tavoite, esim. selkärangan oikaiseminen ja pidentäminen, tukilihaksiston vahvistaminen, tasapainon vahvistaminen, hartioiden lihasten venyttäminen tai vaikkapa oman voiman ja ilon vahvistaminen.

Flowjooga yhdistää eri joogatyylejä: se perustuu hathajoogaperinteeseen, mutta liikkeet ovat tuttuja myös astangajoogasta. Asanoiden tarkka ja turvallinen linjaus on iyengarjoogan vaikutusta, ja energiatyöskentely taas tulee kundaliinijoogasta. Oma erityispiirre flowjoogassa on musiikin käyttö sekä asanoiden sitominen soljuvaksi sarjaksi kunkin kerran tavoitteen tai teeman mukaan. Flowjooga siis eroaa astangajoogasta siinä, että sarja ei toistu aina samanlaisena, vaan jokaisella kerralla on omanlaisensa soljuva asanasarja. Kuitenkin aurinkotervehdykset ja asanat ovat tuttuja muista joogamuodoista. Toinen flowjoogan erityispiirre on se, että se hyödyntää eri elementtejä: tasapainottavaa, juurruttavaa ja maadoittavaa maaelementtiä; tahdonvoimaa lisäävää, muutoksia edistävää ja puhdistavaa tulielementtiä; hoitavaa, huuhtelevaa ja pehmeästi soljuvaa elämän luontaista rytmiä edustavaa vesielementtiä sekä kevyttä, laajenevaa ja henkisyyttä ilmentävää ilmaelementtiä.

Huom! Ota mukaan oma joogamatto, mikäli sinulla sellainen on! (Salilla on muutama lainamatto.)

Tervetuloa mukaan! Voit tulla mukaan yhdelle tunnille tai tule kokeilemaan vaikka jokaista ja löytämään oma suosikkisi! =) Ilmoittauduthan etukäteen!

1.4.2012 Huom! Ashtanga Yoga Shalan vuokrasopimus päättyi kesäkuussa 2011. Sen jälkeen minulla ei valitettavasti ole ollut vakituntia eikä vakipaikkaa. Vinkkejä hyvistä paikoista otetaan vastaan! =D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihanaa, että jätät kommentin! Pidäthän kommenttisi sävyn rakentavana ja kaikkia kunnioittavana. Erilaiset mielipiteet ja rakentava kritiikkikin ovat tervetulleita, niistä voi aina oppia uutta. Toivon kuitenkin, että blogin sävy säilyy positiivisena. Kiitos! =D