Happy Wheel

Happy Wheel

keskiviikko 9. maaliskuuta 2011

Voitokas tuunattu pakurilatte

Sain eilen viestin, että olen voittanut tuotepalkinnon Ruohonjuuren Terveysvinkkikisassa. Tässä voitokas terveysvinkkini eli terveellisemmäksi tuunattu latte kaikille kahvin ystäville.Liisan tuunattu pakurilatte:
  • Valmista latte esim. Brita-kannulla suodatetusta vedestä. Näin vesijohtoveden kloori, fluori yms. jäävät pois. (Lähdevettä en raaski käyttää kuumennettuihin juttuihin.)
  • Itse olen mieltynyt Arvid Nordqvistin Reilun kaupan tummapaahtoiseen kahviin (tunnistaa vihreästä etiketistä), jota saa hyvinvarustelluista ruokakaupasta. Vaikka se ei varsinaista espressokahvia olekaan, toimii hyvin. Sain tilattua sitä jopa lähikauppaani, kun jaksoin useamman kerran pyytää.
  • Korvaa yksi kahvimitta kahvinpuruista jauhetulla pakurilla. Näin vähennät kofeiinin määrää ja saat tilalle pakurin hyväätekeviä vaikutuksia. Pakuri mm. vahvistaa immuunipuolustusta ja auttaa sopeutumaan ilmastoon, esim. pakkasiin.
  • Kahvi on hyvin hapanta. Ayurvedan oppien mukaan kardemumma tasoittaa kahvin happamuutta. Lisäksi kardemumma antaa kahville ihanan aromin. Toisinaan lisään myös hiukan kanelia. Ripottelen kahvipesään myös hieman chiliä tai cayannepippuria, jotka tehostavat aineenvaihduntaa ja lämmittävät (kilpirauhasen vajaatoiminnan seurauksena mulla on usein kylmä).
  • Keitä espresso hieman matalammalla lämmöllä, niin aromit ehtivät tekeytyä kunnolla.
  • Lisää kauniiseen kahvimukiin teelusikallinen kylmäpuristettua kookosöljyä (mielestäni Tropicai on parasta). Kookosöljy antaa kahville hieman kookoksen makua, eikä mielestäni muuta makeutusta tarvita. Lisäksi kookosöljy sisältää hyviä rasvahappoja, voitelee kehoa sisältäpäin ja tehostaa aineenvaihduntaa.
  • Halutessasi lisää makeutusta voit käyttää hunajaa, intiaanisokeria tai palmusokeria.
  • Halutessasi voit nauttia espresson mustana. Jos taas haluat tehdä lattea, lisää kahvimukiin luomumaitoa tai -kermaa. Kaikkein parasta on pastöroimaton maito, jonka ravintoaineita ei ole tuhottu kuumentamalla. Eat & Joy Maatilatori myy sekä vuohen että kyytön pastöroimatonta maitoa. Lisäksi Itä-Vantaalla Sotungissa sijaitsevasta Bisagårdista voi hakea omaan astiaan pastöroimatonta maitoa hintaan 0,90 €/ litra.
  • Nauti hitaasti ja aloita upea päivä! =) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihanaa, että jätät kommentin! Pidäthän kommenttisi sävyn rakentavana ja kaikkia kunnioittavana. Erilaiset mielipiteet ja rakentava kritiikkikin ovat tervetulleita, niistä voi aina oppia uutta. Toivon kuitenkin, että blogin sävy säilyy positiivisena. Kiitos! =D