Happy Wheel

Happy Wheel

perjantai 11. maaliskuuta 2011

Vapaaehtoisuudessa on voimaa

Tänä vuonna vietetään EU:n vapaaehtoistyön vuotta. Suomessa avautui eilen nettipalvelu Tuntitili osoitteessa www.tuntitili.fi. Siellä voi lahjoittaa työtuntejaan itse valitsemilleen kohteille. Kirjoitat vain kuinka monta tuntia olet halukas tilittämään, asuinalueesi sekä kohderyhmän. Tämän jälkeen palvelu esittelee sinulle kuuden eri järjestön toimintaa. Voit jättää järjestöille yhteystietosi, ja he ottavat sinuun pian yhteyttä. Auttaminen ei ole ollut koskaan näin helppoa ja hauskaa!

Tilitin yhteensä 50 tuntia vanhustyöhön, mielenterveyskuntoutujille, nuorisotyöhön, kestävään kehitykseen ja päihdetyöhön. Pääsen ehkä mukaan mm. YADin (Youth Against Drugs) toimintaan, mistä olen ollut pitkään kiinnostunut. Lisäksi voisin ideoida, miten voisin toteuttaa toisen haaveeni eli Free Hugs -tempauksen Reilun kaupan hyväksi. Kuka tulisi mulle kaveriksi? Reilun kaupan edistämiseen voi osallistua myös joukkueena, jonka maksimimäärä on 6 henkeä. Tuolla porukalla saa jo vaikka mitä aikaan! Ihanhan tässä innostuu. Piti vallan rajoittaa itseään, sillä helposti olisin lahjoittanut tunteja enemmänkin. Mutta lahjoitan lisää sitten, kun olen ensin tilittänyt nämä 50 ensimmäistä tuntia.

Kiitos tästä piristysruiskeesta sielulle kuuluu Munamiehelle: "Iso sielu kaipaa paljon hoivaa, ja vapaeehtoistyö on hoitoa suurelle sielulle." Kiitos, Munamies. Näin todella on! =)

Haastankin siis lukijat hoitamaan sieluaan ja laittamaan hyvän kiertämään.

Kampanjan suojelijana toimii tasavallan presidentti Tarja Halonen

Aina yhtä upea ja aurinkoinen Aira Samulin toimii Tuntitili-lähettiläänä.

Myös kirjailija Juha Itkonen ja näyttelijä Eija Vilpas ovat Tuntitili-lähettiläitä.

Ja sitten se hurmaavin Tuntitili-lähettiläs, itse Munamies! <3

Ps. Kuvat ovat ylivaloittuneita, sillä oli niin kirkas ihana kevätaurinko, että en nähnyt kameran ruudulta yhtään mitään. Kuvat on siis otettu summamutikassa, eivätkä ne edusta parasta A-ryhmää...

2 kommenttia:

  1. Tuo Tuntitili.fi sivusto on nykyään pikavippisivusto, joten kannattaa varmaan poistaa tuo linkki!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos huomiosta ja korjauksesta! Poistin linkin. En suosittele pikavippejä. ;)

      Poista

Ihanaa, että jätät kommentin! Pidäthän kommenttisi sävyn rakentavana ja kaikkia kunnioittavana. Erilaiset mielipiteet ja rakentava kritiikkikin ovat tervetulleita, niistä voi aina oppia uutta. Toivon kuitenkin, että blogin sävy säilyy positiivisena. Kiitos! =D