Happy Wheel

Happy Wheel

sunnuntai 20. toukokuuta 2012

Kilpirauhaspulmien taustalla olevia piileviä syitä

Wau! Aina oppii lisää. Vanha totuus, että kaikki liittyy kaikkeen, pitää paikkansa tässäkin.

Myös aivolisäkkeen toiminta on avainasemassa kilpirauhassairauksien parantamisessa.Näyttää siis siltä, että kilpirauhasvaivojen hoidossa tasainen verensokeri on aivainasemassa. Verensokerin heittelyt vaikeuttavat aivojen välittäjäaineiden kuten serotoniinin muodostumista, ja serotoniinin vähyys voi ilmetä kilpirauhasoireina vaikka kilpirauhashormonia olisi veressä normaalisti. Siispä säännölliset ruokailuajat kunniaan!Myös dopamiiniaineenvaihdunnassa voi olla häikkää, jos kilpirauhasoireet yhä vain jatkuvat. Liian alhaisen dopamiinitason oireita ovat mm. toivottomuuden ja alemmuudentunteet, reaktioherkkyys ja keskittymiskyvyttömyys. Ärsykeherkkyys ja keskittymiskyvyttömyys kuulostavat tutuilta ainakin mulla. Usein olo on kuin ADHD-lapsella, ja kykenen keskittymään vain muutamia minuutteja kerrallaan.No niin. Tässä se tuli. Ei ole olemassa vain yhtä kilpirauhasen vajaatoimintaa vaan toimintahäiriöitä on 24 erilaista. Useimmilla lääkäreillä ei ole tästä hajuakaan, seuraavat vain TSH-hormonin tasoa, ja senkin viitearvorajat ovat liian laveat optimaalisen toiminnan kannalta.
Myös keltarauhashormonin vähyys voi haitata kilpirauhasen toimintaa. Siis jos on vaikka estrogeenidominanssi (mikä on nykyään yleistä, kun ympäristössä on niin paljon estrogeenia ja estrogeenin kaltaisia yhdisteitä irtoaa esim. useista muoviastioista ja myös monet kosmetiikkatuotteet sisältävät niitä), TSH-hormonia ei erity riittävästi pitämään yllä kilpirauhasen normaalia toimintaa.Krooninen stressi ja erilaiset tulehdukset (näkyvät ja näkymättömät) saavat lisämunuaiset käymään ylikierroksilla ja erittämään liikaa kortisolia.


Vika voi olla myös siinä, että maksa ei puhdista kehosta myrkkyjä tehokkaasti. Pitäisiköhän kokeilla Hulda Clarkin maksanpuhdistusta? Onko jollakulla siitä kokemusta?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihanaa, että jätät kommentin! Pidäthän kommenttisi sävyn rakentavana ja kaikkia kunnioittavana. Erilaiset mielipiteet ja rakentava kritiikkikin ovat tervetulleita, niistä voi aina oppia uutta. Toivon kuitenkin, että blogin sävy säilyy positiivisena. Kiitos! =D