Happy Wheel

Happy Wheel

tiistai 10. toukokuuta 2011

Ei niin hyviä hoitokokemuksia - hoitoja ja sairaskertomuksia osa 2

Hmm. Mikähän siinä on, että asiallista hoitoa kilpirauhasen vajaatoimintaan ja lisämunuaisten uupumukseen on niin vaikea saada? Perusterveydenhoidossa keskitytään suppeasti TSH-hormonin arvojen seuraamiseen, vaikka seurattavia tasoja ja hormoneita on useita. Kilpirauhaspaneeli, jossa näiden eri hormonien tasot selvitetään, voidaan ottaa Antioksidanttiklinikalla, mutta se täytyy lähettää analysoitavaksi USA:aan. Samoin luotettavimpana ja kattavimpana pidetyn lisämunuaisten uupumuksen testin, 24 sylkitestin, näytteet pitää lähettää MDD:n kautta USA:an analysoitaviksi. Monilla perusterveydenhoidon lääkäreillä taas ei ole tietoa siitä, että synteettinen tyroksiini sisältää vain yhtä hormonia, kun terve kilpirauhanen erittää yhdeksää eri hormonia. Osalla potilaista elimistö pystyy valmistamaan muut hormonit tyroksiinista, osalla taas ei. Näin ollen potilaalla voi olla vajaatoiminnan oireita, vaikka hänen TSH-hormoninsa olisi viiterajoilla. Tällöin krooninen puutostila kahdeksasta muusta hormonista yhdistettynä stressiin, jota kilpirauhasen vajaatoiminta aiheuttaa mm. väsymyksen ja voimattomuuden sekä painonnousun myötä, saa lisämunuaiset uupumaan. Näin kävi minullekin.

Nyt olen siis saanut selityksen oireilleni. Sen sijaan en kyllä voi kehua lääkäri Erkki Antilaa tai suositella häntä. Hänen piti soittaa minulle laboratoriotuloksista jo 18.4. Tuolloin hän soittikin, mutta kertoi, ettei ollut saanut tuloksiani. Tämän jälkeen varasin viikon välein hänelle uuden soittoajan - koskaan hän ei soittanut. Viime torstaina sitten kopioin saamani tulokset sekä Diacorista pyytämäni kaikkien vuosien varrella otettujen laboratoriokokeiden tulokset ja lähetin ne Antilalle itse postitse. Eilen varasin häneltä jälleen uuden soittoajan tälle päivälle - vaan eipä ole soittoa kuulunut tänäänkään. Minusta toiminta on vähintäänkin outoa: ensin teetätetään monen sadan euron hintaiset testit, mutta sitten niihin ei reagoida mitenkään. Hoitoetiikka ei nyt kyllä ole aivan kohdillaan!

12 kommenttia:

 1. Asiaa harmiteltuani ymmärsin vihdoin ystäväni eiliset sanat: entäpä jos näin onkin hyvä? Entäpä, jos asioiden kuului mennä näin? Entäpä, jos kaiken tarkoitus onkin se, että en tarvitse hydrokortisonia vaan voin antaa keholleni tilaisuuden parantaa itse itsensä? Entäpä jos onkin niin, että ehkä jonain päivänä en enää tarvitse myöskään Thyroid Erfaa ja kilpirauhasen vajaatoimintakin on muisto vain?

  Kun hätä on suurin, on apukin lähellä. Muistin Joogakoulu Shantissa vuonna 2003 kokoontuneesta Ihmeiden Oppikurssi-luentopiiristä ihanan "kurssikaverin", joka aloitti tuolloin homeopatian opiskelut. Laitoin hänelle sähköpostia ja kysyin, onko homeopatian avulla mahdollista parantaa kilpirauhasen vajaatoiminta ja lisämunuaisten uupumus. Miksipä ei olisi? Jos mun keho-mieli on sairauden luonut, se pystyy sen myös parantamaan. Nyt vaan vastausta odotellessa. =)

  Life is good, flowin' like it should. =

  VastaaPoista
 2. Jaahas. Ehkä eilinen purkaus oli tarpeen. Nimittäin tänään Erkki Antila soitti mulle. Ja niin se vaan on, että lisämunuaisteni kortisolituotannon profiili on hyvin poikkeava. Lisäksi arvot ovat kautta linjan alakanttiin. Iltapäivällä ne painuvat mittaamattomiin. Hydrokortisolilääkitys on aloitettava välittömästi. Saan reseptin, ohjeet sekä lisäravinnesuositukset huomenna. Eiköhän täältä nousta. Ja toivottavasti olo on kohentunut huomattavasti jo reissun alkuun mennessä. Onhan tässä vielä kolme viikkoa tehokasta peliaikaa. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäisiköhän minunkin alkaa "manata" Antilaa kun olen odotellut taas kuukauden soittoa!! Joka viikko jätän uuden ja kun pyysin tänään, että lähettävät minulle labrakokeideni tulokset niin sain vastauksen, että ne ovat lääkärillä ja hän päättää niistä. Omituista, eikös potilaalla ole oikeus saada maksamansa labrakokeiden tulokset itselleen?!

   Poista
  2. Hei, Anonyymi!

   Ikävä kuulla, että en ollutkaan poikkeus vaan että Antila laiminlyö tulosten kertomista ja potilasseurantaa useamminkin. :(

   Homeopatiasta ei valitettavasti löytynyt mulle apua. Tänään sain vahvistuksen tuntemuksilleni ja epäilyilleni. Mulla on lannerangan kiertymä, joka aiheuttaa pulmia myös kaularangassa. Siksi sekä kilpirauhanen että munuaiset ovat väärässä asennossa. Täytyy siis korjata selkärangan virheasennot, niin elimet pääsevät oikeaan asentoon ja eheytymään.

   Poista
 3. Moikka!
  itsekkin olen itselleni diagnosoinut lisämunuaisuupuksen ja sitä hoitanut homeopatialla,joogalla,meditaatiolla ja ravinnolla. Homeopatiassa tosiaan löytyy monta eri lääkeainetta juuri lisämunuisuupuksen oireista kärsivälle. Minulla ainakin hoito on tehonnut, vaikka en ole sitä edes hoitanut lisämunuisuupukuksena vaan monina erilaisina hormoniepätasapainotiloina ja lapsen saannin jälkeisenä unettomuutena yms. Aloitin rakennehoidot jo viime syksynä ja nyt kevällä vasta selkeämpiä tuloksia, tosin jatkuva unettomuus huonosti nukkuvan vauvan takia hidastaa hoitoa varmasti. Itse ajattelen juurikin niin että jotain tiettyä vaivaa ei voi parantaa ennenkuin on sen vaivan aika parantua..eli tosiaan juuri niin että ensin mieli ja sitten keho ja ne kyllä itse tietävät missä järjestyksessä asioita laitetaan kuntoon. Suosittelen kokeilemaan homeoptiaa vaikka olisitkin muullakin lääkityksellä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei,
   Mitä homeopaattisia lääkkeitä olet käyttänyt. Olen itsekin käyttänyt jo vuosia homeopatiaa, mutta silloinen lääkäri ei oikein tiennyt onko minulla vaihdevuodet, kilpirauhasen vajaatoiminta vai muuta. Joten kokeiltiin monenlaista lääkitystä ei mitenkään erikoisella menestyksellä. Nyt kun on testattu, että lisämunuaiset ovat uupuneet, haluaisin kokeilla homeopatiaa.

   Poista
 4. Kiitos, Mari, kommentista!. =) Millaista hoitoa olet saanut homeopatiasta? Entä millaisella ruokavaliolla olet lisämunuaisia/ hormonitasapainon löytymistä tukenut?

  Sain ajan homeopaattituttavalleni ma 23.5. Aluksi siis hydrokortison, sitten homeopatia... Ja vajaan kuukauden päästä on lähtö Elämäni Matkalle Balille. Elämä on matkantekoa. Ja ehkä mä vaan olen niin kovapäinen, että mun täytyy käydä pohjalla ennen kuin ymmärrän vaihtaa suuntaa. Mutta monia muutoksia luvassa. Niistä myöhemmin lisää. =)

  VastaaPoista
 5. Luomu vhh ruokavaliolla ollu nyt pari vuotta ja raakaravintoa vähitellen lisäillen. Olennaisinta homeopatia hoidossa on ollut kaiketi vaan tasapainotus. Eli ihan rakennelääkityksellä olen ja rakenne lääkkeeni ovat nyt sattuneet myös olemaan juuri lisämunuisuupumuksen hoitoon ne tehokkaimmat. Ensin siis aloitin hoidon ja sitten vasta diagnosoin itselleni lisämunuisuupumuksen tämän linkin perusteella: http://luontaisnetti.fi/index.php?valikko=valikko&sivu=aikuiset_karsitko_tietamattasi_lisamunuaisuupumuksesta . Kuivan veren kuvassa näkyi myös lisämunuisuupumuksen merkkejä. Eli on ollut ihan sattumaa että olen hoitanut itseni ihan oikein tietämättäni "diagnoosiani". Olen vain alkanut kuuntelemaan kehoani ja se mikä on toiminut niin sitä olen jatkanut. Alamäkiä tulee vaan aina välillä ja mm. raskaus kyllä toi takaisin monta vaivaa mitkä olin jo saanut kuriin ja nimenomaan tässä tilanteessa löysin sitten avun homeopatiasta.
  Balilla luulisi löytyvän ne nimenomaiset puitteet lisämunuisuupumuksesta kärsiväle: joogaa, lepoa, stressitöntä menoa, tuoretta puhdasta ravintoa....ahh! Kuullostaa hyvälle!

  VastaaPoista
 6. Kiitos, Mari, loistolinkistä. Tosin sun kommentti hävis jonnekin taivaan tuuliin. Bloggeria päivitettiin, ja tässä oli pari päivää ongelmia. Ilmeisesti kaikki sinä aikana laitetut kommentit katosivat jonnekin teille tietymättömille. Voisitko laittaa sen linkin vielä uudestaan? Vaikutti tosi mielenkiintoiselta. Sen kirjankin voisin jostain metsästää. =)

  VastaaPoista
 7. Tässä alun perin Marin lähettämä linkki loistoartikkeliin. Onneksi on olemassa naurujooga. Se on ollut mun pelastus - ja onneksi naurujoogaa on taas luvassa ensi perjantaina. Ihan parasta! Nauru on paras lääke. Ja hydrokortison. =)

  http://luontaisnetti.fi/index.php?valikko=valikko&sivu=aikuiset_karsitko_tietamattasi_lisamunuaisuupumuksesta

  VastaaPoista
 8. Hei Liisa,

  ihana lukea taas juttujasi!

  Olisi tosi mukava kuulla, miten Thyroidin ja Hydrocortisonin kanssa on mennyt - oletko saanut niistä ja muista hoidoista, mm. homeopatiasta apua?

  VastaaPoista
 9. Sanna, kiitos palautteesta! =) Thyroid ja Hydrocortison ovat kohentaneet oloa todella paljon. Silti on vielä matkaa normaalioloon - tai no mun tavoitteena on nyt huipputerveys. Kiinalaisen viisauden "ei yhtään sairautta, lyhyt elämä; yksi sairaus, pitkä elämä" mukaisesti olen todellakin matkalla ja löydän jatkuvasti uutta. Kirjoittelen myöhemmin varmasti taas lisää tästäkin aiheesta. Nyt haluan kuitenkin hetkeksi unohtaa sairaudet ja keskittyä vain olemaan. Kirjoittelen muista mielessä olevista asioista ja raportoin voinnista varmaankin syksyllä. =)

  VastaaPoista

Ihanaa, että jätät kommentin! Pidäthän kommenttisi sävyn rakentavana ja kaikkia kunnioittavana. Erilaiset mielipiteet ja rakentava kritiikkikin ovat tervetulleita, niistä voi aina oppia uutta. Toivon kuitenkin, että blogin sävy säilyy positiivisena. Kiitos! =D