Happy Wheel

Happy Wheel

sunnuntai 23. tammikuuta 2011

8 virhettä joita fiksut naisyrittäjät tekevät

Tämä juttu pohjautuu Marie Forleon nettihaastatteluun "8 mistakes even smart women do in business".

1. SISÄISEN KÄYTTÖJÄRJESTELMÄN PÄIVITTÄMISEN LAIMINLYÖNTI
Monet yrittäjät panostavat yrityksensä kehittämiseen, mutta unohtavat kehittää itseään. On tärkeää päivittää säännöllisesti oma sisäinen käyttöjärjestelmä ja opetella elämään hetkessä. Hylkää myös vanhentuneet käsitykset menestymisestä: se voi olla helppoa, vaivatonta ja hauskaa. Voit olla rikas, onnellinen,  seksikäs ja kaikin puolin kuuma tapaus eli Rich, Happy and Hot! <3

2. VIRHEIDEN PELKO JA SALLIMINEN PELON ESTÄÄ NOPEA TOIMINTA
Yrittäjänä sinun tulee uskaltaa reagoida ja toimia nopeasti. Vaikka sinulla olisi mielessäsi kuinka upeita ideoita tahansa, ilman toteuttamista niillä ei ole arvoa. Älä anna pelon estää sinua toimimasta, sillä usein ne asiat, jotka pelottavat eniten, ovat juuri se suunta, mihin sinun on tarkoitus kasvaa. Ala siis toimia niin kuin epäonnistuminen olisi mahdotonta. Toimi sydämestäsi käsin ja halua saada muutos aikaan maailmassa, niin et voikaan epäonnistua. Saman asian laulaa Jason Mraz biisissä I'm Yours: "I figure it's again my turn to win some or learn some." Gandhi puolestaan on antanut viisaan ohjeen: "Ole se muutos, jonka haluat nähdä maailmassa."


3. KUVITELMA, ETTÄ KAIKKI ON JO TEHTY
Monet uskovat, että joku muu on jo toteuttanut itsellä olevan liikeidean. Tai sitten iskee epäilys siitä, kuka minä olen aloittamaan aivan uudenlaisen toiminnan tai toimimaan asiantuntijana. Tässä kannattaa muistaa, että olemme kaikki yksilöitä ja ainutlaatuisia. Kuten David Wolfe sanoo: "If it's to be, it's up to me!" Ja tähän sopii muistutukseksi ihanan nuoren näkijän Sadien video. So do it!4. KUVITELMA, ETTÄ OLET JOOGA/HENKISYYS/RAWFOOD -BUSINEKSESSÄ
Et ole vaatealalla, jooga-alalla, rawfoodalalla tai muullakaan kuvittelemallasi alalla vaan markkinointialalla. Markkinointi on varsinainen toiminta-alasi. Opiskele markkinointia ja opettele tuotteistamaan palvelusi.


5. IHMISTEN MATKIMINEN TOIMIVIEN TOIMINTAMALLIEN SIJAAN
Monet tekevät sen virheen, että he alkavat matkia ihailemiaan ihmisiä - ja heistä tulee näiden kopioita. Ei ole järkevää matkia toista ihmistä; sen sijaan on järkevää opetella menestyviltä ihmisiltä toimivia toimintatapoja ja soveltaa niitä omaan toimintaan.


6. LIIAN KAPEA MÄÄRITTELY
Yrittäjiä neuvotaan luomaan selkeä toiminta-alue, mutta usein käy niin, että toiminta-alueesta tulee liiankin kapea. Tällöin rajaat huomaamattasi pois oman persoonallisuutesi - ja tuottavuuden. Yhdistä siis toiminta-alaasi asiat, joita rakastat. Omalla kohdallani näitä ovat mm. värit, kauniit vaatteet, eläimet, luonto, musiikki, jooga, henkisyys, ilo, nauru, ekologisuus ja rawfoodismi.


7. LIIAN VÄHÄN SEKSIÄ
Tämä ohje voi tuntua yllättävältä, mutta pitää varmasti paikkansa. Antoisa seksielämä lisää luovuutta, itsevarmuutta ja intohimoa. Marie Forleon mukaan useimmat pulmat yrityksen toiminnassa ovat oikeastaan valepukuisia henkilökohtaisen elämän pulmia. Siispä lisää seksiä ja flirttiä peliin! =) Supermenestynyt David Wolfe sanoo saman asian: "If you wanna be successful, you'd damn better be sexy!"


8. SAMANHENKISEN YHTEISÖN JA TUKIVERKOSTON PUUTTUMINEN
Viimeisenä kompastuskivenä on raataminen yksin sen sijaan, että etsisi ympärilleen samanhenkisiä ihmisiä, jotka ovat kiinnostuneita sekä henkilökohtaisesta kasvusta että yrittämisestä. Joogapiireissä kutsutaan Kulaksi eli henkiseksi yhteisöksi samanhenkisten ihmisten ryhmää, joka on avainasemassa hyvinvoinnin ja kehittymisen kannalta. Yhteisössä isotkin haasteet tuntuvat pienemmiltä.

9 kommenttia:

 1. Todella hyvä kirjoitus! Hyviä neuvoja elämään, ei pelkästään yrittämiseen.

  VastaaPoista
 2. Kiitos, Anne ja Heidi! Näinhän se on, että nämä elämänohjeet sopivat kaikille, ei pelkästään yrittäjille. Yrittäjyys taas on elämäntapa, missä kaikki vaikuttaa kaikkeen. Olen kuullut viisauden, että menestys ei luo onnellisuutta, mutta onnellisuus luo menestystä. Ja menestys on jokaisen itsensä määriteltävissä. Olipa oma määritelmä menestykselle mikä tahansa, elämästä on lupa nauttia! =) Itse olen oivaltanut, että samanhenkiset ystävät eli Kula on aivan avainasemassa hyvinvoinnissa ja menestyksessä. Kaikkea ei tarvitsekaan tehdä yksin, vaan voimme auttaa ja kannustaa toisiamme. Yhdessä kaikki on hauskempaa! =)

  VastaaPoista
 3. Kiitti :) Tosi ytimekkäästi kyl ilmastu monta tärkeetä asiaa ^^ <3

  VastaaPoista
 4. Wautsi, olipa oikeesti tosi hyvää settiä! Kiitos Liisa <3

  VastaaPoista
 5. Moikka!
  Luin sinun kertomuksesi matokuurista. Olisinkin kysynyt, että viitsisitkö kirjoittaa jonkinlaisen "ohjeen" kuuria varten tähän? Eli mitä ottaa milloinkin? Ja sitten mitä lisiä kannattaa ottaa tukemaan kuuria? Olisi helpompi toteuttaa sitten itse tuo samainen kuuri jonka teit tarkempien ohjeiden mukaan. Kiitos jo paljon etukäteen, jos viitsisit sen tehdä!
  Anna

  VastaaPoista
 6. Anna, mun täytyy kysyä noista tarkemmista ohjeista resonanssiterapeutiltani. Ohjeet eivät siis ole omiani vaan resonanssiterapeuttien kehittämiä. Kunnioituksesta heidän työtään kohtaan en kirjoittanut ohjeita aivan auki. Resonanssiterapeuttini Sanna on nyt reissussa, mutta tiedustelen asiaa, kun hän palaa Suomeen.

  Ohjeet löytyvät kyllä upotettuina tekstiin. Samoin määrät kunkin päivän kohdalta. Perusidea on se, että kuuri tehdään laskevan kuun aikana eli täyden kuun jälkeen. Kuurissa on 4 sykliä: 2 päivää Axiluria, 1 päivä Kontalia. Häätöä tukee mm. puolukat, pakuritee, tuore ananas, gojimarjat, kardemumma ja kaneli. Toivottavasti nämä ohjeet ja matokuuri-postaus auttavat sua eteenpäin. Suosittelen kuitenkin käymistä bioresonanssiterapeutilla/ homeopaatilla/ luontaishoitajalla/ lääkärillä ennen kuuria ja sen jälkeen.

  Tsemppiä ja hyvää puhdistumista! Itselläni olo on parantunut aivan huikeasti matojen häätämisen jälkeen, ja energiaa on aivan uudella tapaa! =)

  VastaaPoista
 7. Ok, kiitti Liisa. Mulla ei ole nyt resursseja mennä kalliiseen resonanssiterapiaan, joten siksi kysyisn suoraan sulta. Mutta yritän ottaa selvää ohjeista tosta sun tekstistäsi, jos siellä on määrät ja kaikki tarvittava tekstin seassa. Lääkkeillä ei kuitenkaan viitsisi lähteä leikkimään.. Mutta jos se Sanna antaa luvan, niin olis kiva saada ohje puhtaaksi kirjotettuna.. :)

  VastaaPoista

Ihanaa, että jätät kommentin! Pidäthän kommenttisi sävyn rakentavana ja kaikkia kunnioittavana. Erilaiset mielipiteet ja rakentava kritiikkikin ovat tervetulleita, niistä voi aina oppia uutta. Toivon kuitenkin, että blogin sävy säilyy positiivisena. Kiitos! =D