Happy Wheel

Happy Wheel

sunnuntai 30. tammikuuta 2011

Maailman herkullisin aamu-/ilta-/välipala: CHIAPUDDING

Dashama Konah Gordon jakoi videopätkässään herkullisen chiapuddingin ohjeen. Olisiko tämä suomeksi vaikka chiavanukas? Kaikessa yksinkertaisuudessaan siihen tuli:

chia-siemeniä
pakastettuja mustikoita ja gojimarjoja (ei taida saada Suomesta)
kanelia
steviaa
mantelimaitoa

Olen olosuhteiden pakosta vähän tuunannut ohjetta. Vitamix-kannuuni tuli särö, mistä neste valuu käytössä ulos. Koska osallistuin juuri mehustin- ja idätysalustayhteistilaukseen (kiitos Christofferille organisoinnista!), täytyy odotella seuraavaan palkkaan asti, että voin tilata uuden kannun. Nyt siis ei vähään aikaan tehdä kummoisia pirtelöitä tai mantelimaitoja. Mutta eipä hätää. Nämä kaksi versiota ovat olleet aivan käsittämättömän hyviä. Marjaversion kehittelin jo viikolla (tänään meni viimeiset lusikalliset välipalaksi). Hedelmäversio on uusi kokeilu, joka valmistuu huomisaamuksi, mutta äsken maistellessani se vei jo kielen mennessään.

Marjainen chiapudding:
8 rkl chiasiemeniä (CocoVi)
muutama ruokalusikallinen cacaonibsejä
muutama ruokalusikallinen cashew-pähkinöitä
muutama ruokalusikallinen hampunsiemeniä
intiaanisokeria
purkki kookosmaitoa
vettä
pussi pakastemarjoja
kourallinen gojimarjoja (CocoVi)
kanelia
kardemummaa

Sekoita kaikki ainekset ja anna hyytyä noin 20 min. Pakastemarjojen sulamisessa menee tosin kauemmin. Voit jättää seoksen tekeytymään yön yli tai työpäivän ajaksi. Ja sitten ei kun nauttimaan!

Hedelmäinen makunautinto:
9 rkl chia-siemeniä (CocoVi)
3 rkl cacaonibsejä
pari tl hunajaa
reilu kourallinen gojimarjoja (CocoVi)
pari ruokalusikallista kuivattuja granaattiomenan siemeniä
pari ruokalusikallista aroniamarjoja
1 pussi Tropiikin hedelmät -pakasteseosta
noin 6 dl kyytönmaitoa


Sekoita ainekset korkeassa (mielellään läpinäkyvässä) astiassa. Anna hyytyä ja tekeytyä yön yli/ muutamia tunteja. Yritä malttaa mielesi ja olla napsimatta herkkua suuhusi kesken tekeytymisen. On niin hyvää, että tuskin sanotuksi saa!

Itselläni on siis hedelmäinen makunautinto tekeytymässä aamua varten. Tuskin maltan odottaa! Tajusin juuri, että enää mulla ei edes tee mieli leipää, vaikka se oli lapsesta lähtien mun perusaamupala. Nyt aamupala on viherpirtelö, iso salaatti omeletin kera - tai tälläinen superherkku. Kuka enää kaipaisi leipää ja sen tyhjiä hiilareita? Aika hassua, miten asiat vaan muuttuvat luonnostaan ja huonot valinnat jäävät itsestään pois, kun ne korvaa paremmilla. Leipä pitää nälkää vain hetken, eikä siitä oikeastaan saa juuri mitään tärkeitä ravintoaineita. Chia-siemenet sen sijaan hellivät vatsaa ja sisältävät hyviä rasvahappoja. Cacaonibseistä puolestaan saa kromia ja magnesiumia, gojimarjoista proteiinia. Pienikin annos chiapuddingia pitää nälkää tosi hyvin. Lisäksi se on todella herkullista! Nam! Ja taas on foodistin helppo hymyillä! =)

2 kommenttia:

  1. Chiapuuro <3

    Kovaan leipähimoon saa kuivaamalla chiasta, auringonkukan- ja/tai seedamin- ja/ tai hampunsiemenistä, porkkanoista ja mausteista (valkosipulista) kräkkereitä :) .Tällä menee porkkanamehukuidut pakkaseen/ suoraan ko. käyttöön.

    VastaaPoista
  2. Kiitos Venla vinkistä! Oletko kuivaillut crackerit uunissa vai onko sulla ihan kuivuri? Crackereitä voisi kyllä kokeilla tehdä. Lähiaikoina saan oman Omega Juicerin ja idätyslaitteen. Sitten vaan vehnänorasta ja muita herkkuja kasvattelemaan, herkkumehuja väsäilemään ja kuidut crackeriksi. =) Kuinka kauan kuivumisessa muuten kestää? Mulla ei ole kuivuria, mutta kaipa crackereitä voi tehdä ihan uunissakin, minimilämmöllä luukku raollaan. Näin olen ainakin ymmärtänyt. =)

    VastaaPoista

Ihanaa, että jätät kommentin! Pidäthän kommenttisi sävyn rakentavana ja kaikkia kunnioittavana. Erilaiset mielipiteet ja rakentava kritiikkikin ovat tervetulleita, niistä voi aina oppia uutta. Toivon kuitenkin, että blogin sävy säilyy positiivisena. Kiitos! =D