Happy Wheel

Happy Wheel

torstai 6. tammikuuta 2011

Hyvän olon aakkoset

Näin vuoden aluksi listaan tämän hetkisen tietämykseni terveellisen elämän ja hyvinvoinnin aakkosista. Katsotaan, muuttuuko lista vuoden aikana.

Aloe Vera - diabetes
Aloe Vera. Kuva täältä

Aamu, Aurinkotervehdykset, Aloe Vera, Aurinko. Olen aamuihminen. Tykkään herätä hyvissä ajoin, suorittaa aamutoimet pitkän kaavan mukaan ja nautiskella aamupalasta kaikessa rauhassa. Aamuun kuuluu oleellisena osana Aurinkotervehdykset. Aamuisin on myös hyvä nauttia Aloe Vera-mehua sekä pari isoa lasillista vettä, johon on puristettu sitruunaa. Näin keho lähtee puhdistumaan heti aamusta, ja emäksinen sitruunavesi tasapainottaa kehon happamuutta. Toisinaan kirjoitan myös aamusivut eli tyhjennän mielen ylimääräisestä hälinästä, mitä siellä pyörii. Kun asiat on kerrottu kertaalleen paperilla, mieli vapautuu toimimaan puhtaalta pöydältä. Aurinko ja auringonvalo ovat supertärkeitä mielen pirteydelle. Auringosta saa myös D-vitamiinia. Talvellakaan pakkanen ei haittaa, kunhan on kirkas ja aurinkoinen päivä. Olen valon lapsi.


B-vitamiini. Varsinkin kasvissyöjät saavat usein liian vähän B-vitamiinia. Varmistan oman B-vitamiinin saantini Yoga Body Naturalsin B-vitamiinitipoilla.


Chaga eli pakurikääpä. Sotien aikana tämä tunnettiin myös tikkateenä. Pakuri vahvistaa immuunipuolustusta, ja sen musta osa on luonnonlääketieteessä tehokkain tunnettu lääke syöpää vastaan. Käytetään kuivattuna jauheena tai palana. Palasesta keittelen teetä, ja sen voi käyttää moneen kertaan. Jauheella taas korvaan osan espressopuruista aamukahvissani, ja johan on aamunaloituskin taas tuunattu terveellisempään suuntaan. Pakuri on keinoni potkia hellävaraisesti kilpirauhasta toimintaan ja ehkäistä flunssia. Hyvintoimivan immuunipuolustuksen merkitystä ei voi yliarvioida!
chaga
Chaga eli pakurikääpä. Kuva täältä


Dashama. Uusin innostajani joogan saralla on Dashama. Hän yhdistää erilaisia joogatyylejä, raakaruokailun, tulitanssin ja iloisen & rakkaudellisen elämänasenteen. Ihana Dashama! Mietin parhaillaan, ilmoittautuisinko mukaan hänen joogaopettajakoulutukseensa Balille kesällä 2011. Sponsori on tervetullut! =)
Dashama Lotus Offering
Dashama Gordon. Kuva täältä


Eevi. Ihana Eevi, huippu personal trainerini. Olin pitkään miettinyt sellaisen palkkaamista, mutta pelkäsin sen olevan kalorien/hiilihydraattien/proteiinien syynäämistä ja karmeaa ponnistelua hampaat irvessä ja itku kurkussa (niin kuin Viisi-kanavan X-weighted-ohjelmassa). Onneksi näin ei tosiaankaan ole! Eevin kanssa kyse on kokonaisvaltaisesta kehon, mielen ja sielun hyvinvoinnista, kokonaisvaltaisesta ravitsemuksesta ja liikkumisen ilosta. I love Eevi! <3


Feeling good! Nykyään olo on yhä useammin hyvä - mieli samoin! =)


Goji-marja ja muut superfoodit. Superfood tarkoittaa yksinkertaisesti ruokainetta, jossa on valtavasti ravintoaineita tavallisiin ruoka-aineisiin nähden ja jolla on monia hyväätekeviä ominaisuuksia. Nämä superfoodit tulevat eri kulttuureista, ja niitä on käytetty vuosisatojen tai jopa -tuhansien ajan. Omat suosikkini superfoodeista ovat tiibetiläinen goji-marja, spirulina ja chlorella eli superlevät, macajuuri sekä pakurikääpä. Kotimaan metsistäkin löytyy superfoodeja kuten juuri pakuri sekä tyrnimarja ja mustikka. Olenkin miettinyt, josko istuttaisin omalle pihalleni tyrni-, aronia- ja mustikkapensaan sekä kokeilisin gojin ja macan kasvattamista.  
Goji Berries
Goji-marjoja. Kuva täältä


Halttunen Sanna ja Hemalayaa. Sannan ihanan bioresonanssiterapian myötä havahduin moniin asioihin ja sain häädettyä suolistostani loiset. Kiitos! Hyvä olo on mahdollista vain puhtaalla keholla. Hemalayaan Bollywood-dvd:t taas ovat ihan parasta kuntoilua ikinä! Hemalayaa on uskomattoman kaunis,  mukana on mahtavaa musiikkia, ihania värejä, henkisiä ohjeita iloiseen elämänasenteeseen ja oman kauneuden löytämiseen. Voilá! Voin kuvitella ja mieltää itsenikin intialaiseksi jumalattareksi. Se, jos mikä motivoi, eikä kuntoilu edes tunnu kuntoilulta vaan on innostavaa, hauskaa ja suorastaan piristävää. Niin, ja voimaannuttavaa.
hemalayaa behl
Hemalayaa Behl. Kuva täältä


Ilo. Ilo oli pitkän aikaa hukassa, mutta on nyt alkanut onneksi löytyä uudestaan. Monet terveysongelmatkin, kuten anemia, johtuvat nimenomaan ilon puutteesta (veri kuljettaa kehossa iloa). Sitä paitsi ilo on asenne. PÄÄTÄN tehdä tästä vuodesta iloisen, löytää jotain iloittavaa joka päivä ja opetella kevyttä asennetta asioihin. Useimmat niistä eivät edes oikeasti ole niin kovin vakavia, ego se vaan kalskaa ja ottaa yhteen. Olkoon tämä ilon vuosi! =)


Jooga. Hatha vinyasa flow yoga. 

Hatha Vinyasa Flow -sarja Dashaman ohjaamana.


Kissat ja Kula eli henkinen yhteisö. Karvapoikani Trapsu ja Viiru ovat ihania, hellyyttäviä, rakastettavia, huvittavia, välillä raivostuttavia termiittejä, omaperäisiä, hellyydenkipeitä, rakastavia, kekseliäitä ja luovia hetken lapsia. Kissoilta on paljon opittavaa. Ja ne ovat superjoogeja! Kula eli samanhenkisten ihmisten henkinen yhteisö on sekin todella tärkeä oman hyvinvoinnin ja kehittymisen kannalta. Joogaopettajakoulutuksessa meillä oli aivan upea Kula: tuettiin, autettiin ja kannustettiin toisiamme ja jaettiin niin ilon hetket kuin tuskatkin. Omaa Kulaani tänne kotikulmille kaipailen, etenkin kuin rakkaimmat ystävät asuvat Oulussa. Onneksi olen kuitenkin jo tutustunut ihaniin ihmisiin, joten eiköhän se oma Kulakin ala muodostua. Laitetaan tilaus eteenpäin. <3


Lähdevesi ja lehtivihreä. Vesijohtovettä on käsitelty kemiallisesti, ja se kulkee putkistoissa, joista voi liueta yhtä jos toista. Lisäksi Wolfen mukaan vesi ei pidä 90 asteen kulmista vaan menettää luontaiset ominaisuutensa joutuessaan kulkemaan sellaisten läpi. Toisin sanoen vesijohtovesi on kuollutta. Lähdevesi taas on puhdasta, energisoivaa, elävää ja pulpunnut suoraan maan sisältä. Olen huomannut, että lähdevesi vie janon paljon tehokkaammin kuin vesijohtovesi: vesijohtovettä saa litkiä lasitolkulla ja ravata vessassa, kun taas lähdevettä riittää muutama kulaus. Haluaisin päästä useamminkin lähdevettä hakemaan, joten mulle saa aina soittaa, kun on suuntaamassa lähteelle! Tammisaaren lähde on vasta haaveissa, mutta toivottavasti haavematkani toteutuu tämän vuoden aikana. Lehtivihreäkin on todella tärkeä hyvinvoinnin kannalta, sillä klorofylli on emäs, joka tasapainottaa kehon happo-emästasapainoa. Useimmat ihmiset kun ovat aivan liian happamia kahvin, tupakan, lihan, stressin, valkoisen sokerin ja jauhojen yms. tekijöiden vaikutuksesta. Alkalisoivan vaikutuksen lisäksi lehtivihreä rakentaa soluja ja verta, sillä lehtivihreän koostumus on lähes sama kuin hemoglobiinin keskusatomia lukuunottamatta. Siis lehtivihreää, lehtivihreää, enemmän lehtivihreää! Alkuun pääsee vaikka sekoittamalla viherjuomaa luontaistuotekaupan vehnänorasjauheesta. Myöhemmin mukaan voi ottaa päivittäisen viherpirtelön. Yliannostuksen vaaraa lehtivihreässä ei ole, sen sijaan valtaosa saa sitä aivan liian vähän!
spring water
Luonnonlähde Japanissa. Kuva täältä


Maca ja musiikki. Maca on superjuuri Andien juurilta, tosin sitä voi kasvattaa Suomessakin (ei muuta kuin siemeniä tilaamaan Hyötykasviyhdistykseltä). Ei maistu hyvältä, mutta tekee sitäkin parempaa. Auttaa tasapainottamaan kehon hormonitoimintaa ja sopeutumaan lämpötiloihin. Hyvä ihmisille, jotka palelevat helposti (kuten kilpirauhasen vajaatoiminnasta kärsivät). Lisäksi mainio apu kuukautiskierron tasapainottamiseen ja vaihdevuosioireisiin. Lisää myös seksuaalista virettä, joten kannattaa varautua siihen, että maca-annoksen otettuaan voi alkaa tehdä mieli. ;) Musiikki puolestaan on niin tärkeä tunnelmanluoja ja fiilisten välittäjä, että en osaa kuvitella elämääni ilman sitä. Voisin opetella taas uudestaan soittamaan pianoa sekä käyttämään lauluääntäni. Olen nykyään altto enkä koloratuurisopraano niin kuin lapsena, mutta so not. Monet upeat naisartistit kuten  Debbie Harry, Jenni Vartiainen, Marianne Faithfull, Jonna Tervomaa, Eva Dahlgren ja Tanita Tikaram ovat alttoja. Olen hyvässä seurassa! 
Maca root
Maca-juuria. Kuva täältä


Naurujooga. Nauraminen on ihan parasta ja nopea apu moniin fyysisiin ja henkisiin vaivoihin. Naurujoogan ohjaaminen se vasta parasta onkin, kun saa nauraa yhdessä ihmisten kanssa ja jakaa iloa ja hyvääoloa. I feel truly blessed! =)
Nauru yhdistää ja rentouttaa
Onnellisuus.


Palmcrantz, Erica ja pinaatti. Mikä ihana raakaruokakirja hänellä onkaan! =) Kuten jo aiemmin mainitsin, lehtivihreä on avainasemassa huipputerveydelle. Lehtivihreän lähteenä pinaatti on oma suosikkini. Pinaatista saa lehtivihreän lisäksi mm. runsaasti rautaa, ja maku on tosi mieto. 


Quinoaa. Tästä se kaikki lähti viime kesänä, Heidin blogista ja rawillasta. Kiitos, Heidi! =)


Raakakaakao, rentoutuminen ja rakkaus. Opettelen suhtautumaan asioihin rennommin, sillä mulla on taipumusta stressata ja huolehtia liikaa. Tässä ovat avainasemassa jooga, meditaatio ja tietoinen päätös. Ja Rakkaus on voimista vahvin. Välillä toimin pelosta käsin, mutta opettelen myös yhä enemmän rakkaudellista asennetta - myös itseäni kohtaan ja rakkauden vastaanottamista. It's all love and love is all around me. <3 Tavallinen käsitelty kaakao ei ole kovinkaan rakkaudellista ruokaa eikä se sisällä juuri mitään ravintoaineita, sillä kaakaopavun hyvät ominaisuudet tuhoutuvat kuumennettaessa. Sen sijaan raakakaakaolla on todella monia hyviä ominaisuuksia. Se on mm. loistava magnesiumin ja kromin lähde, joista monilla ihmisillä on puutetta. 
Cacao
Raakakaakaopapuja. Kuva täältä


Sisu. Minähän en anna periksi, vaikka välillä kilpirauhasen vajaatoiminnan kanssa on tosi tuskaista elää. Olen päättänyt, että sairastumisen jälkeen tulleet 20 ylimääräistä kiloa saavat sulaa ja häipyä taivaan tuuliin tämän vuoden aikana! Tervemenoa sairaus ja ylipaino, tervetuloa terveys ja hyvä kunto!


Tammisaaren lähde. Dagmarin lähteen pitäisi olla Suomen tai ainakin Etelä-Suomen paras. Ja kyllähän se vesi oli sellaista nektaria, kun jokainen osallistuja sai pullollisen Wolfen Superhero Weekendissä. Tämän vuoden toivelistaan kuuluu pääsy Tammisaaren lähteelle. 


Unelmat. Niin kuin Gabrielle laulaa: "Dreams, they can come true. You know you've got to have them. You know you've got to be strong."


Valinnat ja Vitamix. Teen valintoja, jotka edistävät terveyttäni. Vältän hiivaa, mistä mulla menee vatsa sekaisin. Lisäksi suosin luomua ja lähiruokaa. Pyrin myös ostamaan mahdollisimman puhtaita ja vähän prosessoituja raaka-aineita, jolloin minimoin torjunta- ja säilöntäaineiden ja kaikenlaisten E-koodien saannin. Valitsen myös katsoa innostavia videoita ja lukea innostavia kirjoja. Valitsen ympärilleni innostavia, tukevia, rakastavia ja kannustavia ihmisiä. Valitsen terveyden. Vitamix on puolestaan raakaruokailijan paras ystävä. Se on siis tehosekoitinten kuningas, supertehokas ja nopea. Sillä syntyvät viherpirtelöt, tahnat ja jauheet kädenkäänteessä. I love my Vitamix! 


Wolfe. David Avocado Wolfe. 
IMG_8644
David Wolfe. Kuva täältä


Aah, David Avocado Wolfe. Innoittaja, raakaruokaekspertti, superfoodguru, shamaani, hyväntekijä, ravintotietelijä, viljelijä... Mitä muuta sanoisin? Olen oppinut puolen vuoden aikana aivan huikeasti katsomalla Wolfen videoita. En ole vielä edes ehtinyt lukea hänen kirjojaan, sillä ne ovat niin painavaa tekstiä. Olen päättänyt, että lähitulevaisuudessa haluan työskennellä Wolfen Fruit Tree Planting Foundationissa. 


X. XOXOXOXO. Mitäpä olisi elämä ilman kosketusta? 


Yoga Shala. Mielestäni Helsingin kaunein joogasali niin sisustukseltaan kuin energialtaan. Koen itseni etuoikeutetuksi saadessani olla osa sitä. Mikä mahtava paikka ohjata naurujoogaa ja levittää kokonaisvaltaista hyvää oloa! 
Ganesha suojelee Yoga Shalaa


Zapper ja ZenGrow. Voi hyvinkin olla, että päädyn hankkimaan ruokazapperin, niin kaikkea ei tarvitsisi liottaa etikkavedessä. Lisäksi hammaszapperi sai aikaan ihmeitä, paransi vuotavat ikenet. (Zapperista myöhemmin lisää, jos sellaisen hankin.) Loisten häätämisen jälkeen olen tullut hyvin varovaiseksi kaupan tuotteiden suhteen. Perinteisesti viljellyistä kasveista ja yrteistä saa torjunta- ja säilöntäaineita. Luomutuotteissa taas piilee vaara sukkulamatoaltistukselle. Niinpä olen päättänyt pelata varman päälle ja kasvatan tästä lähtien ruokani itse. Ainakin, jos tämä ZenGrow-kokeilu eli yrttien ja salaatin vesikasvatus onnistuu. Toivotaan näin!
Zengrow
ZenGrow-vesiviljelylaite. Kuva täältä


Å


Ärräpäät. En yleensä kiroile, sillä mielestäni kiroilu osoittaa mielikuvituksen puutetta ja vaillinaista sanavarastoa. Asiat voi ilmaista muutenkin. Mutta joskus raivokohtauksen iskiessä kunnon ärräpääryöppy tekee hyvää. Suomalaisissa kirosanoissa on mieletön voima!  Kohtalaisen mahtipontinen on mm. legendaarinen kertosäe Kotiteollisuuden biisistä Jos sanon: "Jos sanon että taivas on musta, se on niin musta kuin tahdon sen olevan. Jos sanon, että maailma ei pyöri, se ei silloin pyöri. Jumalauta!"


Ötzi ja taulakääpä. Lähimetsästäni löytyy taulakääpää vaikka millä mitalla. Sitä voi joskus heittää pakurin kanssa kattilaan porisemaan teeksi, sillä se helpottaa esim. kuukautisvaivoja. Entisaikaan taulakääpää käytettiin yhdessä pakurikäävän kanssa tuluksina, ja jopa jäämies Ötziltä löytyi taulakääpä. Perimätieto kunniaan. 
fungolore_03073
Taulakääpä. Kuva täältä

3 kommenttia:

 1. Oijoi, kiitos kunnia maininnasta <3 Tällänen hyvänolon aakkoset ois kyllä jokaisen hyvä tehdä, näkee omat voimavaransa ja asiat jotka itselle tuovat hyvää oloa..

  VastaaPoista
 2. Upea blogi sinulla! Imaisit minut pauloihisi heti ensimmäisestä tekstistä.

  Itsekin haaveilen joogaopettajan koulutuksesta vaikka Balin lämmössä. Samoin olen kiinnostunut tervellisestä ravinnosta ja muutenkin keveästä elämästä niin henkisesti kuin fyysisestikin.

  Oma blogini poreilee pinnallisen sisustamisen parissa, eikä käsittele kovinkaan syvällisesti elämää. Tarkoitus kuitenkin tuottaa lukijoille hauskoja ja piristäviä lukuelämyksiä.

  VastaaPoista
 3. Moikka!
  Luin sinun kertomuksesi matokuurista. Olisinkin kysynyt, että viitsisitkö kirjoittaa jonkinlaisen "ohjeen" kuuria varten tähän? Eli mitä ottaa milloinkin? Ja sitten mitä lisiä kannattaa ottaa tukemaan kuuria? Olisi helpompi toteuttaa sitten itse tuo samainen kuuri jonka teit tarkempien ohjeiden mukaan. Kiitos jo paljon etukäteen, jos viitsisit sen tehdä!
  Anna

  VastaaPoista

Ihanaa, että jätät kommentin! Pidäthän kommenttisi sävyn rakentavana ja kaikkia kunnioittavana. Erilaiset mielipiteet ja rakentava kritiikkikin ovat tervetulleita, niistä voi aina oppia uutta. Toivon kuitenkin, että blogin sävy säilyy positiivisena. Kiitos! =D