Happy Wheel

Happy Wheel

sunnuntai 25. heinäkuuta 2010

Luonnonmukaista kauneudenhoitoa

Vähitellen (lue: useamman vuoden kuluessa) kauneudenhoitoni on mennyt entistä luonnonmukaisemmaksi. Kun en halua kuormittaa kehoani ruoan sisältämillä kemikaaleilla, olisi hullua laittaa kemikaaleja ihollekaan. Ihohan on ihmiskehon suurin elin, ja se mitä laitat ihollesi, imeytyy myös kehoosi. Nyrkkisääntö on se, että laita ihollesi vain sellaista, mitä voisit myös syödä.


Olen kokeillut monia luomusampoita ja hoitoaineita. Parhaimmaksi olen todennut ekokampaajaltani ostaman saksalaisen i+m:n sampoon, joka kuorii päänahkaa ja sisältää aromaterapeuttisia kasviuutteita. Piristyy samalla mielikin kummasti suihkussa. Samalla tavalla toimii Lushin (myymälä Stockaa vastapäätä) palasampoo; nyt on käytössä turkoosinsininen merilevää sisältävä versio. Myös Lushin hiuksiin jätettävä hoitoaine on ihanan tuoksuinen, tosin tuoksu on ehkä liiankin voimakas. Talvella olin kuukauden Thaimaassa ja löysin lentokentältä purkillisen hiuksiin jätettävää kookosöljyä. Toimi loistavasti! Se oli mun ainoa hoitoaine, vaikka olin paljon auringossa, uin lukemattomia kertoja merivedessä ja peseydyin useamman kerran päivässä. Kannattaa kokeilla! :)

Kosteusvoiteena käytän oikeastaan pelkästään kookosöljyä (Tropicai on mielestäni korkealaatuisin) tai kaakaovoita. Kuiville kantapäille ja kyynärpäille käytän kehäkukkaa sisältävää sheavoita Ruohonjuuresta.

Deodoranttia en enää juurikaan käytä. Keho on puhdistunut ja hien haju hävinnyt, joten mitäpä sitä suotta. Avainasia tässä tosin on se, että olen käynyt EkoEgossa (Helsingissä Kaisaniemenkatu 1) kainaloiden hunajoinnissa. Mun karvalaatu on todella tumma ja paksu, ja vain hunajointi tehoaa niihin. Kainalot pysyvät hunajoinnilla sileinä jopa parikin viikkoa, mikä on mun tapauksessa suoranainen ihme. Mitään Veetin karvanpoistomyrkkyjä en halua käyttää, huih. Jos taas perinteisesti höyläisin, saisin höyläillä kainalot kahdesti päivässä. Mun kohdalla siis hunajointi on kuin taivaan lahja! Myönnettäköön, että ensimmäinen kerta ei ole nautinto, mutta hoidon tulokset näkyvät heti. Kainalot ovat sileät ja iho on hunajan hoitavien ominaisuuksien ansiosta todella pehmeä. Jotenkin hunajointi pehmittää karvatuppeja, ja jo seuraava kerta on - uskomatonta kyllä - suorastaan nautinto! Kookosöljyn lisäksi käytän sileisiin kainaloihin toisinaan myös Monoi-ihmeöljyä Bodyshopista. Niin ihana tuoksu, että riittää "parfyymiksi" koko päiväksi. Kun tulee syksy ja talvi ja pitää olla enemmän vaatetta päällä, voin pestä kainalot ennen öljyämistä ruokasoodalla. Takuuvarma kikka, joka pitää hajut loitolla!

Kaakaovoi ja merisuola toimivat hyvänä combona kylvyssä. Merisuola puhdistaa ja kaakaovoi voitelee niin, että ei tarvitse kylvyn jälkeen erikseen rasvailla. Kuorintaan käytän joskus tahnaa, mihin sekoitan espresson/kahvinpuruja ja kookosöljyä. Toimii koko kropalle ja kasvoille, kuorii ja kosteuttaa samalla.

Kuiville käsille ja kynsinauhoille teen joskus seuraavaan hauteen: lämmintä vettä, tuoretta sitruunamehua, vähän merisuolaa ja teelusikka tai pari oliiviöljyä. Siellä lilluttelen käsiä 10-15 min, niin johan on taas pehmeät.

2 kommenttia:

  1. Toi hunajointi jäi kiinnostamaan..toimiiko se vain kainaloissa vai muuallakin? (säärissä ja bikinirajalla) Mahtaako saada tampereenseudulla moista palvelua ja mitäkö maksoi?

    VastaaPoista
  2. Toimii hunajointi myös säärissä ja bikinirajassa. Säärissä ei itse asiassa edes juuri sattunut. Bikinirajaa en ole uskaltanut vielä käydä kokeilemassa. Se arvatenkin sattuu ja suht paljon. Valitettavasti en tiedä, onko vastaavaa palvelua Tampereen seudulla. Sääret ja kainalot oli yhteensä 45 euroa (sääret 30 euroa, kainalot 15 euroa).

    VastaaPoista

Ihanaa, että jätät kommentin! Pidäthän kommenttisi sävyn rakentavana ja kaikkia kunnioittavana. Erilaiset mielipiteet ja rakentava kritiikkikin ovat tervetulleita, niistä voi aina oppia uutta. Toivon kuitenkin, että blogin sävy säilyy positiivisena. Kiitos! =D