Happy Wheel

Happy Wheel

lauantai 27. huhtikuuta 2013

KLM Keijun Lempeä Mantelimaito

Tämä pehmeä ja suussasulava mantelimaito sai nimensä Hima Joogan ihanan Keijun mukaan. Tänään on Keijun syntymäpäivä, joten paljon onnea! :)

Lasipurkissa valmis mantelimaito. Kulhossa ylijäänyt mäski.


Mantelimaitoa voi juoda sellaisenaan tai käyttää kahvi/teemaitona, sen voi surauttaa pirtelöksi marjojen kanssa. Käyttötapoja on monia. Ylijääneestä mäskistä voi tehdä esim. proteiinipatukoita, keksejä tai gluteenittomia leipäsiä.

Mantelimaidon tekeminen on todella helppoa ja nopeaa. Aikaa kuluu vain liottamiseen, mutta sen jälkeen litra tuoretta mantelimaitoa syntyy parissa minuutissa. Mantelimaito on täynnä hyvää proteiinia ja terveellisiä rasvahappoja sekä mm. magnesiumia. Sen sijaan siitä puuttuu lehmänmaidon laktoosi ja vaikeasti pilkkoutuva kaseiini-proteiini. Mantelimaito on myös huomattavasti eettisempi vaihtoehto kuin lehmänmaito.

Valmistus:

1) Laita edellisenä iltana likoamaan

  • 1,25 dl luomumanteleita
  • yhteensä 1 dl erilaisia siemeniä (mulla oli tällä kerralla hampun- ja seesaminsiemeniä).
  • runsaasti vettä
Laita toiseen astiaan, vaikkapa juomalasiin
  • 3 taatelia
  • 4 raakakaakaopapua
  • vettä
Aamulla huuhtele kaikki ainekset siivilässä juoksevan veden alla. Liottaminen on tärkeää, sillä pähkinöissä ja siemenissä on runsaasti antiravinteita, jotka eivät ole hyväksi ruoansulatuksella. Liottamalla antiravinteet ja muu lika saadaan poistettua. Lisäksi ainekset pehmenevät niin, että ne hienontuvat paremmin. 

2) Siirrä ainekset tehokkaan tehosekoittimen kannuun. Lisää 1 l (suodatettua tai lähde-) vettä, hieman Himalajan vuorisuolaa ja aavistus kardemummaa. Laita kansi tiiviisti kiinni ja aja täydellä teholla 45 sekuntia tai kunnes kaikki ainekset ovat hienontuneet. Voit käyttää maitoa tälläisenään tai erotella kuidut siemenpussin tai siivilän avulla. 

3) Laita siemenpussi isosuisen astiaan, käännä pussin suu astian reunojen yli. Kaada maitoseos pussiin ja puristele pussia varovasti niin, että maito valuu allaolevaan astiaan. Siemenpussiin jää pelkkä kuiva mäski ja astiaan erottuu valmis silkinpehmeä kuiduton mantelimaito. Siemenpusseja saa esimerkiksi Ruohonjuuresta ja Ekolosta. Jos et omista siemenpussia, voit käyttää apuna tavallista siivilää erottamaan kuidut. 

4) Nauti. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihanaa, että jätät kommentin! Pidäthän kommenttisi sävyn rakentavana ja kaikkia kunnioittavana. Erilaiset mielipiteet ja rakentava kritiikkikin ovat tervetulleita, niistä voi aina oppia uutta. Toivon kuitenkin, että blogin sävy säilyy positiivisena. Kiitos! =D