Happy Wheel

Happy Wheel

sunnuntai 24. tammikuuta 2016

Erillisyydestä ja kärsimyksestä
Helou!

Olin viime viikonloppuna Uskalla Innostua -tiimin järjestämässä upeassa Passion for Success -seminaarissa, jossa pääpuhujana oli amerikkalainen Janet Bray Attwood. Janet on kehittänyt ex-miehensä kanssa Passion Test -nimisen menetelmän, jonka avulla saa selkiytettyä itselleen viisi intohimomaan kristallinkirkkaiksi. Kirjoitan tästä myöhemmin lisää.

Tällä viikolla erityisen ajankohtaista omassa elämässäni on ollut irtipäästäminen ja kärsimyksestä luopuminen. Suru ja menetykset kuuluvat jossain määrin meidän jokaisen elämään. Mutta kuten joku viisas on sanonut, kärsimys on vapaaehtoista. Janet palautti mieleeni toisen henkisen opettajan Byron Katien upean työn omien ajatusten kyseenalaistamisesta. Itselläni ainakin on tapana luoda tapahtumista erilaisia katastrofitarinoita, jotka eivät auta yhtään vaan luovat tarpeetonta kärsimystä ja saavat suorastaan lamaantumaan. Byron Katien mukaan todellisuus on aina lempeämpi ja hyväntahtoisempi kuin siitä kertomamme tarinat...

Voisin kertoa Janetin jakamista Katien viisauksista paljon. Mutta tärkein on ehkä se, että kaikki kärsimyksemme johtuu pohjimmiltaan siitä, että vastustamme sitä, miten asiat ovat. Minun pitäisi olla hoikempi, minulla pitäisi olla isompi talo, kotini pitäisi olla siistimpi, minulla pitäisi olla kumppani, kumppanini ei pitäisi olla niin ajattelematon, tämän onnettomuuden ei olisi pitänyt tapahtua minulle, töissä asioiden pitäisi olla eri tavalla, valtion ei pitäisi myöntää sudenkaatolupia... Taisteluiden lista on loputon.  Mutta asiat ovat sellaisia kuin ne ovat. It is what it is. Tilanteen voi joko hyväksyä ja pyrkiä ehkä muuttamaan sitä tai sitten vastustaa elämänvirtaa ja kokea tuskaa. Valinta on joka hetki meidän.

Janet tiivisti Byron Katien opetukset hienoon yhteenvetoon. Aina, kun tunnemme
1) Surua
2) Erillisyyttä muista
3) Kärsimystä,
olemme sodassa todellisuuden kanssa. Hyväksy siis todellisuus. Luovu tarinoistasi. Kyseenalaista ajatuksesi. Ovatko ne edes totta? Kun opit hyväksymään asiat, ihmiset ja tilanteet sellaisina kuin ne ovat, koet sisäisen vapauden. Voit olla onnellinen ja vapaa. Ja tuntea yhteyttä toisiin, sillä et odota heidän tekevän sinua onnelliseksi. Haluat vain heidän olevan onnellisia - ja huolehdit itse omasta onnellisuudestasi seuraamalla intohimojasi. Parasta, mitä voimme toisille tehdä ja suurin rakkaudenosoitus on se, että haluamme heidän olevan onnellisia ja tekevän itselleen tärkeitä asioita. I want for you what you want for you.

Siispä. Pysytään elämän virrassa. Avataan sydämemme ja katsotaan toisiamme syvälle silmiin. Silloin ei ole mitään pelättävää. Olemme samaa tuhkaa, samaa kevyttä ilmaa. Joten rauha nyt. Tää mailma on vihaan kyllästynyt. 

3 kommenttia:

 1. Löysin hetki sitten blogiisi ja täältä löytyy juuri sellaista pohdintaa, jota tällä hetkellä kaipaan. Tämä teksti sattui myös sopivaan hetkeen, toi kyyneleet silmiin ja pysäytti. Erityisesti tuo kohta: "todellisuus on aina hyväntahtoisempi ja lempeämpi kuin siitä kertomamme tarinat" tuntui lohdulliselta. Kaikki on hyvin nyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, Johanna Maria! Ihanaa, että olet löytänyt blogiini. 🌺 Tervetuloa! 😄 Toivottavasti löydät täältä muitakin antoisia tekstejä.

   Poista
  2. Kyllä uskon niin, jään innolla seuraamaan :)

   Poista

Ihanaa, että jätät kommentin! Pidäthän kommenttisi sävyn rakentavana ja kaikkia kunnioittavana. Erilaiset mielipiteet ja rakentava kritiikkikin ovat tervetulleita, niistä voi aina oppia uutta. Toivon kuitenkin, että blogin sävy säilyy positiivisena. Kiitos! =D