Happy Wheel

Happy Wheel

torstai 18. kesäkuuta 2015

Auttaisitko minua?

Hola!

Blogini lähti liikkeelle heinäkuussa 2010 halustani tutustua raakaruokaan ja löytää elämälleni uusi suunta. Halusin myös löytää tien terveyteen kilpirauhasen vajaatoimintaan ja lisämunuaisten uupumukseen sairastumisen jälkeen. Tämän vuoksi blogi oli sairauspainoitteinen: esittelin näiden perusterveydenhuollossa huonosti tunnettujen sairauksien oireita, hyväksi todettuja lääkäreitä sekä tarvittavia tutkimuksia hintoineen. Kuitenkin pelkkä sairauteen keskittyminen tuntui minusta synkältä, minkä vuoksi olen alusta asti käsitellut muitakin aiheita ja etsinyt terveyttä edistäviä keinoja. Vaikeimpina aikoina kyky nauraa ja löytää huumoria arjessa ovat pitäneet minut järjissäni ja antaneet toivoa. Toivottavasti oivalluksistani ja jutuistani on ollut myös Sinulle iloa ja hyötyä.

Vuosien varrella olen löytänyt useita keinoja, jotka ovat edistäneet parantumistani. Näitä ovat olleet naurujoogatuntien ohjaamisen ja päivittäisen nauramisen lisäksi jooga, meditaatio, mindfulness, rentoutuminen, pysähtyminen ja vauhdin hiljentäminen, lisäravinteet, mahdollisimman myrkytön elämä (olen raivannut pois fyysisiä ja henkisiä myrkkyjä), tutustuminen positiiviseen psykologiaan sekä aidon itseni esiin tuominen. Sanotaanhan, että kilpirauhasen vajaatoiminta kurkkuchakran alueen sairautena on oire oman sisäisen äänen ja totuuden nielemisestä.

Blogin aloittaessani halusin löytää elämälleni uuden suunnan ja kutsumuksen. Nyt olen sen löytänyt. Olen niin terve, että oksat pois! 1.6.2015 saavutin huikean tavoitteen: pystyin jättämään lisämunuaisia tukemaan määrätyn Hydrocortison-lääkityksen kokonaan pois! Olen voinut hurjan hyvin, vaikka olen treenannut todella kovaa Elisa Mattilan Hyvinvointi-valmennuksessa. Ja lopulta uusi suunta löytyi helposti. Olen aina rakastanut kaikkia eläimiä hyönteisistä valaisiin. Mutta aivan erityisesti rakastan kissoja ja norsuja. Niinpä olen päättänyt yhdistää kaksi sydämenasiaani: ilon ja norsut. Mielestäni Suomeen tarvitaan enemmän iloa ja naurua. Se edistää kaikkien hyvinvointia ja nostattaa yleistä ilmapiiriä. Nauru on ilmainen ilopilleri laman ja säästöjen keskellä! Nauru ja ilon etsiminen ovat olleet myös aivan keskeisellä sijalla omassa paranemisessani. Sen vuoksi haluan auttaa muitakin nauramaan ja löytämään iloisen asenteen naurujoogan avulla. Miten sitten norsut liittyvät tähän? No, naurujoogan tuotoilla aion lähteä vapaaehtoistyöntekijäksi Thaimaan Elephant Nature Parkiin!  Siellä tehdään monipuolista työtä työnorsujen olojen kohentamiseksi ja aasiannorsun säilymiseksi luonnonvaraisena.

Mutta mihin sitten tarvitsen Sinun apuasi? Kuten olet varmaan huomannut, olen päivittänyt blogia viime aikoina harvakseltaan. En ole tiennyt, kiinnostaako uusi suuntani vanhoja lukijoitani. Siksi haluaisin kuulla mielipiteesi. Jätä kommentti ja kerro, mistä haluaisit minun jatkossa kirjoittavan. Vai olisiko parempi, että aloitan uusille asioille uuden blogin ja jätän tämän blogin ennalleen? Arvostan kovasti lukijoiden mielipiteitä ja toivomuksia. Siksi olisin hyvin kiitollinen, jos jättäisit alle toiveitasi ja ideoitasi.

Syreeninkukan tuoksuinen kiitos ja ihanaa keskikesän aikaa! 

5 kommenttia:

 1. Hei!

  Olen tykännyt blogistasi kovasti lähinnä varmaan sen kautta välittyvän ihanan persoonallisuutesi takia. Myös terveyteen , luonnonmukaisuuteen, ruokavalioasioihin, toimintaterapeuttikoulutukseen (ps valmistuitko vai miten...) yms liittyvät jutut ovat kiinnostaneet. Sen sijaan jooga missään muodossa ei kiinnosta yhtään norsujen auttamisprojekti taas kiinnostaa jonkun verran.

  Blogeille ei aina alkuunsa ole helppo löytää lukijoita ja uuden blogin myötä entiset lukijat voivat hävitä. Niinpä toivoisin, että kirjoittaisit edelleen tätä blogia ja uusien innostuksen aiheittesi takia et kuitenkaan lopettaisi muistakaan aiheista kirjoittamista...eli kuulumisistasi yleensä, terveydentilastasi, oli hyvä tai ei, hoitomuodoidtasi, ravinnostasi , elämästäsi yleensä jne.

  Maijuska

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos palautteesta, Maijuska! Voisin tosiaan Kirjoittaa yhteenvedon keinoista, jotka ovat auttaneet minua toipumaan takaisin terveeksi ja energiseksi. Ja heh, ne kyllä pitävät sisällään myös joogaa ja meditaatiota, mutta voit vapaasti hypätä niiden yli. :) En kuitenkaan ole lääkäri enkä edes toimintaterapeutti, joten kerron omasta kokemuksestani. Niin joo, opiskelin toimintaterapiaa vain vuoden, sillä en saanut enempää virkavapaata. Olen kuitenkin sitä mieltä, että stressi on useimpien sairauksien taustalla. Omalla kohdallani stressi oli sairauden laukaiseva ja sitä ylläpitävä tekijä. Niinpä olen etsinyr erilaisia keinoja vähentää stressiä.😄

   Poista
 2. Olisi mukava lukea Thaimaan matkastasi ja nähdä upeita kuvia :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, näitä on varmasti tulossa! Tosin matka vähän viivästyy. Tutustuin tarkemmin ohjelmaan ja huomasin, että työskentelyä pelloilla yms. on 8 h päivässä. Siis enemmän kuin olin aiemmin ymmärtänyt. Ja kun tuolla on 30-40 astetta lämmintä, 8 h työrupeama edellyttää todella kovaa kuntoa. Olenkin kyllä alkanut kuntoilla, mutta vielä en ole tarpeeksi kova mimmi 8 h työskentelyyn. 😄

   Poista
 3. Hei Liisa! Ajoittain olen "eksynyt" tänne lukemaan kokemuksiasi/kirjoituksiasi. Nytkin suorastaan juutuin �� . Olen samaa mieltä ekan, 10.7. kommentoineen kanssa, että olisi hienoa jos säilyttäisit tämän blogisi ja kirjoittaisit tänne elämässäsi tapahtuvia asioita. Vanhat lukijat ehkä tosiaan helpommin pysyvät, kuin löytävät uuteen paikkaan. Nyt olen netissä puhelimella, mutta kun pääsen koneelle, niin ehdottomasti etsin vielä kokemuksiasi kilpparista, itsellä myös lisämunuaisen uupumusta ja kilpparivajis olen myös. Ja hoitotasapaino edelleen hakusessa. Iloisia, nauruntäyteisiä päiviä elämääsi t. Anne

  VastaaPoista

Ihanaa, että jätät kommentin! Pidäthän kommenttisi sävyn rakentavana ja kaikkia kunnioittavana. Erilaiset mielipiteet ja rakentava kritiikkikin ovat tervetulleita, niistä voi aina oppia uutta. Toivon kuitenkin, että blogin sävy säilyy positiivisena. Kiitos! =D